Најдобри ботови за трговија со крипто 2023 година

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

Ботови за трговија со крипто се здобиваат со популарност кај инвеститорите кои бараат да ги автоматизираат своите занаети. Најдобрите крипто-ботови може да се користат за купување, продавање и тргување со дигитални валути брзо и ефикасно без да се следи пазарот 24/7. 

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Во овој водич, ќе погледнеме некои од најдобри ботови за трговија со крипто моментално достапни на пазарот - истражувајќи ги нивните врвни карактеристики и дискутирајќи зошто тие можат да бидат вистинскиот избор за инвеститорите. 

Список на 10-те најдобри ботови за тргување со крипто

Еве список на 10-те најдобри ботови за тргување со крипто што треба да ги разгледаат инвеститорите во 2023 година:

 1. Цртичка 2 Трговија - Севкупно најдобар бот за тргување со крипто 
 2. CryptoHopper - Крипто-бот со вештачка интелигенција со опции за тргување 24/7
 3. Тралност - Пристапете до висококвалитетни ботови за тргување со крипто создадени од експерти
 4. HodlBot - Бот за крипто тргување со автоматско ребалансирање на портфолиото
 5. Зигнали - Крипто платформа која поддржува ботови за тргување со копии
 6. Хасонлајн - Распоредете ги најдобрите ботови за тргување со крипто користејќи HaasScript уредник
 7. Трејд Дедо Мраз -  Моќен Тргување ботови со вградени алгоритамски стратегии
 8. Bitsgap - Автоматски бот за тргување со 7-дневен бесплатен пробен период
 9. Гунбот - Бот за тргување со крипто со доживотна претплата
 10. Пионекс - Обезбедува бесплатен пристап до над 16 ботови за тргување со крипто

Пред да изберат бот за тргување со крипто, инвеститорите треба да одвојат време да го истражат давателот, неговите карактеристики и се разбира - потенцијалните ризици.

Непотребно е да се каже дека користењето на несигурен бот не само што може да го попречи патот на тргувањето туку може да доведе и до финансиска загуба. Затоа, не заборавајте да ги прочитате нашите сеопфатни прегледи подолу за да донесете информирана одлука.

Целосни и детални прегледи на 10-те најдобри ботови за тргување со крипто

Во денешно време, ботови за тргување се клучен дел од секоја крипто стратегија. Ова е причината зошто многу инвеститори сакаат да ги имаат најдобрите ботови за крипто тргување покрај себе. 

Сепак, со десетици провајдери, изборот на вистинската платформа не е лесен подвиг.

Подолу, нудиме сеопфатни прегледи на најдобрите ботови за крипто тргување на пазарот во моментов, така што инвеститорите можат да изберат провајдер кој е соодветен за нивното ниво на искуство, како и за апетитот за ризик.

1. Dash 2 Trade – Севкупно најдобар бот за тргување со крипто

Цртичка 2 Трговија е робусна аналитичка платформа која е совршена за инвеститорите кои се во потрага по најдобриот бот за трговија со крипто. На корисниците им нуди широк спектар на моќни алатки и увиди, кои вклучуваат поддршка за автоматско тргување и заднинско тестирање. Платформата исто така им овозможува на корисниците да развијат сопствени стратегии за тргување преку обезбедување пристап до повеќе од 10 клучни технички индикатори.

Згора на тоа, Dash 2 Trade доаѓа и со уникатни алатки кои ги анализираат социјалните чувства и метриката на синџирот, што може да им даде на инвеститорите вреден увид во трендовите на пазарот. Ова им помага на трговците да донесат поинформирани одлуки кога инвестираат и тргуваат со криптовалути. Понатаму, трговците можат да ги тестираат своите стратегии во живи пазарни услови пред да ги применат. 

Dash 2 Trade ботови

За трговците кои бараат пристап без напор, Dash 2 Trade исто така обезбедува трговски сигнали. Ова се предлози за тргување кои содржат податоци како што се влезните цени, добивката за преземање и нивоата на стоп-загуба. Овие сигнали ги предупредуваат корисниците на Dash 2 Trade за потенцијалните инвестициски можности на пазарот. 

Без разлика дали инвеститорите користат сопствени стратегии или ги следат сигналите, тие можат автоматски да ги извршуваат своите нарачки со генијалната функција за авто-трговец на Dash 2 Trade. За да го направите ова, корисниците едноставно треба да ја поврзат својата сметка Dash 2 Trade со нивната крипто размена преку API, 

Слично на тоа, Dash 2 Trade, исто така, има функција за автоматско прегледување за своите ботови за тргување. Врши детална компаративна анализа за тоа како стратегијата би функционирала доколку се сменат метриките како што се стоп-загубите и налозите за преземање-профит. Користејќи ги овие информации, инвеститорите можат да ги направат сите потребни промени пред да го извршат всушност ботот за тргување со крипто.

Dash 2 Trade има своја матична криптовалута, D2T. Како на пишување, D2T е во последната фаза на претпродажба и веќе собра над 10 милиони долари. Токенот ќе го користат трговците за плаќање за претплати и други функции на екосистемот Dash 2 Trade. Платформата има намера да го наведе D2T на крипто размена во јануари 2023 година.

Најдобри ботови за тргување со крипто: токеномика на D2T

Dash 2 Trade е сè уште нов крипто проект. Развиен е од тимот на Learn 2 Trade, успешен провајдер на крипто сигнали со повеќе од една деценија искуство во индустријата. Според патоказот Dash 2 Trade, корисниците можат да очекуваат платформата да биде во живо сите негови карактеристики на тргување до вториот квартал на 2024 година. Dash 2 Trade, исто така, има намера да спроведе извлекување на награди за да ја прослави својата успешно растечка заедница.

Овој поклон му нуди на еден среќен инвеститор шанса да освои D150T токени во вредност од 2 илјади долари. За да се квалификува, инвеститорот мора да има најмалку 150 долари во моментот на извлекувањето. Инвеститорите се исто така квалификувани за повеќекратни записи. Dash 2 Trade има список на активности што треба да ги завршат инвеститорите за да добијат влезови во подароците. Овие активности се едноставни, како што е внесување адреси на нивните крипто-паричник што се користат за купување на D2T или посета на веб-страницата Dash 2 Trade. 

За да ги зголемат своите шанси за победа, инвеститорите можат да завршат повеќе активности. Платформата Dash 2 Trade навистина доаѓа со бесплатна верзија, иако е ограничена во однос на карактеристиките. Постојат два планови за претплата, а плаќањата се прифаќаат само во токени D2T. Почетниот пакет доаѓа по цена од 400 D2T токени - или околу 20 долари. На крајот на краиштата, за да добијат пристап до сите функции и функционалности, трговците ќе треба да бидат на платен план.  

Добрите

 • Севкупно најдобар бот за крипто тргување на пазарот 
 • Способност за backtest стратегии
 • Пристап до 10+ технички индикатори
 • Социјални чувства и анализа на синџирот
 • Дневни трговски сигнали 
 • Повеќе планови за претплата

Конс

 • Плаќања за претплати само преку токени D2T

Посетете го Dash 2 Trade Now

2. CryptoHopper- Крипто-бот со вештачка интелигенција со опции за тргување 24/7

CryptoHopper е моќен бот кој е дизајниран со цел да го направи автоматското тргување лесно и достапно за секого. Платформата им нуди на своите корисници голем број функции, вклучително и бесплатен симулатор за тргување, истовремена врска со повеќе крипто-размени и мобилна апликација погодна за корисниците. 

Симулаторот за бесплатно тргување на CryptoHopper е одличен ресурс за оние кои ги учат јажињата на крипто пазарот. Оваа функција ги повторува условите за тргување во реално време, нудејќи им на почетниците шанса да учат како да се пласираат занаети и градете доверба пред да ризикувате вистински пари. 

CryptoHopper, исто така, доаѓа со непроценлива карактеристика за тргување со копии. Корисниците можат да ги следат успешните трговци со копирање на нивните стратегии и шаблони. На овој начин, трговците добиваат корист од стручноста на професионалците без да мораат да вршат некоја од задачите. 

CryptoHopper - Најдобри ботови за тргување со крипто

CryptoHopper, исто така, им овозможува на корисниците да се поврзат со повеќе крипто-размени како што се Binance, KuCoin, Kraken, OKEX и Huobi. Покрај тоа, корисниците можат да се поврзат и со повеќе од една сметки за размена истовремено. Оваа функција ја зголемува способноста на корисникот да ги споредува цените на различни платформи и брзо да прави профитабилни занаети.

Дополнително, CrytoHopper е подеднакво достапен на мобилните телефони како и на компјутерите. Поради овој квалитет, трговците можат да ги следат своите ботови во движење и да прават прилагодувања на стратегиите по потреба.

Генерално, CryptoHopper има три планови за плаќање, имено - истражувач, авантурист и херој. Иако има и бесплатен план, нема пристап до ботови за тргување. Explorer, основниот план на CryptoHopper, чини 19 долари месечно. Овој план доаѓа и со 7-дневен пробен период.

Планот за херој чини 99 долари месечно, што е единствената опција напојувана со вештачка интелигенција достапна во CryptoHopper. Ова може да биде разочарувачки за некои корисници, бидејќи CryptoHopper се смета за еден од најдобрите ботови за тргување со крипто поради неговата карактеристика AI. 

Добрите

 • Поддршка за тргување со копии
 • Бесплатен симулатор за тргување и стратегии базирани на вештачка интелигенција
 • 24 / 7 поддршка на корисниците

Конс

 • Бесплатниот план не нуди пристап до ботови за тргување
 • Функцијата за вештачка интелигенција е достапна само на најпремиум планот, Hero.
 • Високи претплатнички такси 

 3. Trality- Пристапете до висококвалитетни ботови за тргување со крипто, создадени од експерти

Trality е платформа базирана на облак со ботови за тргување со крипто кои работат деноноќно. Обезбедува пристап до некои од најдобрите ботови за крипто тргување создадени од високо искусни инвеститори. За да започнете, корисниците можат да се регистрираат со Trality, да ги поврзат своите сметки за размена на крипто и да изберат соодветен бот за тргување што најдобро ги задоволува нивните уникатни потреби. 

Trality исто така поддржува тргување со маргина, но само со Binance. Како на пишување, Trality поддржува потпора до 3X со мала дневна камата од 0.01%. Сепак, според платформата, овие каматни стапки се променливи, па трговците треба двојно да ги проверат бројките пред да пристапат до оваа функција. 

Најдобри ботови за тргување со крипто: тралност

Со Trality, корисниците добиваат и опција да создадат сопствен бот за тргување. За да го направат тоа, корисниците добиваат две опции. Првата опција е да се користи функцијата „уредувач на кодови“ за да се изгради тргување бот користејќи го програмскиот јазик Python.  Алтернативно, ако корисникот не е запознаен со јазиците за кодирање, може да користи друга функција на Trality, „градител на правила“, за да создаде тргување бот со поставување на преференци.

Ова значи дека корисниците можат лесно да развијат автоматизирани стратегии без никакво знаење за кодирање. Корисниците исто така можат лесно да ги тестираат своите стратегии пред да ги стартуваат. А напредните трговци можат дури и да ги изнајмуваат своите трговски ботови за да заработат дополнителен приход. Како на пишување, ако бот е одобрен од платформата и изнајмен од трговци, креаторот ќе добие месечен нето приход од претплата од 70%.

Trality има еден бесплатен план и три платени пакети. Најт, кој е основниот платен план што го нуди Тралити, чини 10 евра месечно. Овој план им дава на корисниците капацитет за обем на тргување од 25,000 евра, неограничени задни тестови и најмал интервал за штиклирање од 30 минути.

Добрите

 • Пристапете до претходно изградени стратегии или креирајте нов бот
 • Платформа заснована на облак
 • Подеднакво пријателски за кодери и комплетни почетници

Конс

 • Поддржува ограничен број размени на криптовалути
 • Нема дополнителни функции освен бот за тргување
 • Ограничувања на обемот на тргување за секој план

4. HodlBot – Бот за тргување со крипто со автоматско ребалансирање на портфолиото

HodlBot е најпознат како систем за управување со крипто портфолио од врвна класа. Но, тој е исто така еден од најдобрите крипто-ботови што инвеститорите можат да ги користат за да тргуваат како професионалец. HodlBot работи малку поинаку од другите провајдери на оваа листа. Наместо да креираат бот за тргување, корисниците можат да развијат портфолио и да имплементираат однапред изградена стратегија. HodlBot потоа автоматски ќе го ребалансира портфолиото врз основа на преференциите на корисникот.

На HodlBot, корисниците исто така имаат можност да го индексираат пазарот и да ги диверзифицираат своите крипто портфолија. На овој начин, корисниците можат да се погрижат да ги немаат сите нивни јајца во една корпа, минимизирајќи го севкупниот ризик.  Покрај тоа, корисниците добиваат пристап до напредни пазарни метрики за да изградат здраво портфолио.

На пример, пред да додадат која било монета во нивното портфолио, HodlBot им овозможува на своите корисници да ги проучуваат историските движења на цените, па дури и да распоредат стратегии за тргување за да ги пресметаат потенцијалните профити.  

Најдобри ботови за тргување со крипто: Hodlbot

Друг значаен атрибут е тоа што HodlBot автоматски ги ребалансира портфолијата на своите корисници врз основа на промените на пазарот. Како такви, корисниците не треба толку да се грижат за нестабилноста на крипто-пазарот, бидејќи HodlBot автоматски ги презема неопходните чекори за да се намали ризикот или да се зголеми профитот. 

Дополнително, корисниците можат да прилагодат колку често сакаат нивните портфолија да се ребалансираат. Со HodlBot, корисниците исто така можат на црната листа на криптовалути, како и да ги ликвидираат во секое време по свој избор. Непотребно е да се каже дека има многу уникатни карактеристики што го прават HodlBot еден од најдобрите ботови за крипто тргување за управување со портфолио. 

Во однос на цените, HodlBot има три различни планови за своите корисници. Овие планови се засноваат на големината на портфолиото. За сметка со големина на портфолио помало од 500 долари, корисниците треба да плаќаат месечна цена од 3 долари. Слично на тоа, корисниците треба да плаќаат 10 долари месечно за портфолио во вредност од 500 до 1,000 долари. И на крај, за портфолија на сметки од повеќе од 1,000 долари, HodlBot наплаќа 14 долари месечно.

Добрите

 • Достапна цена
 • Одлични опции за прилагодување
 • Опција за автоматско ребалансирање

Конс

 • Не толку напредни како некои од неговите конкурентни ботови за тргување 
 • Ограничени карактеристики
 • Планови за плаќање врз основа на големини на трговија

5. Zignaly – Крипто платформа која поддржува ботови за тргување со копии

Zignaly е уште една добра опција за оние кои бараат најдобри ботови за крипто тргување на овој преполн пазар. Основана во 2018 година, Zignaly е дел од Програмата за брокер на Binance, и затоа е заштитена од фондот SAFU. Покрај ова, Zignaly користи шифрирани податоци и двофакторна автентикација за да се осигура безбедноста на личните информации и финансиските податоци на своите корисници.

Сè на сè, откривме дека Zignaly е еден од најдобрите ботови за трговија со крипто во однос на безбедноста и кредибилитетот. Zignaly доаѓа со уникатна карактеристика наречена „споделување профит“. Корисниците можат да изберат кој било од трговците наведени на Zignaly врз основа на нивното минато искуство и стратегија - и да инвестираат во нив. Пазарот Zignaly има базен од повеќе од 100 трговци, што им дава на корисниците многу опции кога донесуваат одлука.

Кога избраниот трговец ќе оствари профит, ќе има и корисникот. Корисниците можат да започнат со инвестиција од 1 долар. Тие исто така можат да изберат повеќе трговци, што може да им помогне да го диверзифицираат своето крипто портфолио и да ги минимизираат ризиците. Интересно е тоа што корисниците треба да плаќаат само професионални трговци кога остваруваат профит.  

Најдобри ботови за трговија со крипто: Zignaly

Настрана од функцијата за споделување профит, најпопуларниот аспект на Zignaly е неговиот бот за тргување со копии. Zignaly им овозможува на корисниците да копираат стручни трговци. Корисниците ќе треба само да ја поврзат нивната сметка на Zignaly, да ја финансираат и да го наведат максималниот износ што се спремни да инвестираат. 

Во меѓувреме, Zignaly ќе работи како бот, копирајќи ја активноста на избраниот трговец на сметката на корисникот. Корисниците ќе добијат поврат пропорционално на износот што го вложиле. Платформата има свој мајчин знак, ЗИГ. Користејќи го овој токен, инвеститорите добиваат дополнителни бенефиции на платформата Zignaly, како што е можноста да заштедат до 15% од таксите за тргување.

Zignaly не наплаќа месечна претплата на своите корисници, а креирањето на сметка е потполно бесплатно. Од корисниците се бара да платат само кога остваруваат профит. Доаѓа и со корисничка поддршка 24/7, и тоа на повеќе јазици, вклучувајќи англиски, шпански и виетнамски.

Добрите

 • Без месечна претплата
 • Лесен за користење, особено за почетници

Конс

 • Не е напредно доволно за искусни трговци
 • Ограничени карактеристики за постојано надминување на пазарот 

6. Haasonline- Создадете ги најдобрите ботови за трговија со крипто со помош на уредувачот HaasScript

Haasonline, лансиран во 2014 година, е еден од најдобрите ботови за крипто тргување за да се грижи и за почетниците и за стручните трговци. На корисниците им овозможува избор на претходно изградени, како и конфигурабилни ботови за трговија со крипто. Hassbot, исто така, нуди широк опсег на прилагодување за секој поединечен бот, вклучувајќи поставки за графикони, технички индикатори и напредни опции како што се времето на извршување на нарачката, ширењето и стоп-загубата.

Од друга страна, претходно изградените ботови се поддржани со цврсти стратегии. Корисниците исто така можат да ги тестираат и проверат вградените стратегии преку тргување со хартија пред да ги применат во пракса. Речиси без потреба од конфигурација, трговецот може да го изврши својот бот 24/7.

Добрата работа е што Haasonline не наплаќа такси за тргување. Исто така, не наметнува никакви ограничувања за обемот на трговијата. Haasonline ги поддржува најпопуларните размени, вклучувајќи ги Binance, Kraken, HitBTC и Bitfinex. Корисниците исто така можат да добиваат податоци за пазарот во живо и предлози за тргување со приклучување на каналот Telegram на Haasonlione.

Хасонлајн

Корисниците исто така можат да генерираат скрипти за прилагодување на бот користејќи го јазикот HaasScript. Како и Trality, Haasonline нуди „влечи и спушти визуелен дизајнер“ или „интелигентен уредувач базиран на текст“ за да го направи сценариото. Овие моќни алатки им обезбедуваат на корисниците врвна флексибилност во развивањето на сопствените стратегии. И најдобро од сè, нема потреба од никакво програмско знаење за креирање на овие скрипти.

Hassonline има три планови специјално приспособени да ги задоволат потребите на секој корисник - почетник, едноставен и напреден. За жал, опциите се ограничени кога станува збор за начините на плаќање бидејќи корисниците можат да плаќаат само со Bitcoin. Ова значи дека цената на претплатата може да варира во зависност од вредноста на Биткоин. 

Покрај тоа, трговците ќе треба да се пријават за минимум период од три месеци. Планот за почетници се нуди на 0.006 BTC месечно.

Добрите

 • HaasScript за создавање на најдобри сопствени ботови за тргување со крипто
 • Поддржува над 22 размени 
 • Претходно изградени ботови за тргување со крипто

Конс

 • Не се нуди бесплатен пробен период
 • Нема месечни планови за плаќање
 • Скапо во споредба со неговите конкуренти
 • Прифаќа само Bitcoin како начин на плаќање

7. TradeSanta- Моќни трговски ботови со вградени алгоритамски стратегии

TradeSanta е уште еден провајдер кој им помага на инвеститорите да ги автоматизираат занаетите користејќи ботови. Поддржува огромен број претходно дизајнирани ботови за тргување како што се DCA, grid, фјучерси, спот, долги и кратки. Доаѓа и со бот за демо тргување што инвеститорите можат да го користат за да ги усовршат своите стратегии. 

TradeSanta им нуди на сите свои корисници пристап до бесплатен трговски терминал кој може да се искористи за управување со повеќе крипто портфолија од едно место. Понатаму, TradeSanta интегрира моќни индикатори како MACD, RSI, Bollinger и TradingView сигнали кои можат да им помогнат на трговците да донесат попаметни, информирани одлуки за тргување.

Платформата нуди дури и анализа на перформансите на секој бот пред да ги распореди. TradeSanta е компатибилен со многу водечки размени за криптовалути - како што се Binance, Bittrex, Bitfinex, Huobi и HitBTC.

ТрговијаСанта

TradeSanta нуди и уникатна карактеристика наречена „дополнителни нарачки“. На пример, да претпоставиме дека пазарот минува низ промена на трендот. Трговскиот бот автоматски ќе отвори дополнителни позиции до просечните влезни цени. Ова ќе помогне да се ревидира просечното ниво на профит. Покрај тоа, оваа функција им дава на корисниците можност да контролираат во кој момент ќе се извршат овие дополнителни записи.

TradeSanta прифаќа 100+ криптовалути за плаќање, вклучувајќи Bitcoin, Ethereum и Tether. Поддржува и плаќања во фиат валута - направени преку кредитни/дебитни картички. TradeSanta нуди три нивоа на цени - основна, напредна и максимална.

Оние кои ќе се одлучат за најекономичен план ќе им се наплаќаат 25 долари на месечна основа. Трговците кои бараат повеќе функции со напредни функционалности можат да го надградат до „максималниот“ план за претплата - со 70 долари месечно. Ова отклучува неограничени ботови и парови во еден сеопфатен пакет. TradeSanta, исто така, располага со мобилна апликација достапна и за корисниците на iOS и за Android.

Добрите

 • Бесплатен пробен период за сите планови
 • Компатибилен и со spot и со фјучерси тргување

Конс

 • Поддршката за корисници за разговор во живо не е достапна
 • Бесплатниот пробен период трае само 3 дена
 • Прескапи планови во споредба со неговите конкуренти

8. Bitsgap – Автоматски тргувачки бот со 7-дневен бесплатен пробен период

Bitsgap е интуитивен бот за тргување со крипто, базиран на облак, кој доаѓа со напредни функции. Поддржува многу популарни размени за крипто, како што се Binance, Huobi, Kraken, Kucoin и Bybit. Корисничкиот интерфејс е лесен за навигација и разбирање - дури и за некој кој е нов во светот на ботови за трговија со крипто.

Со Bitsgap, корисниците можат да пристапат до широк спектар на претходно изградени ботови за тргување, вклучувајќи DCA, грид, фјучерси и комбо. Слично на тоа, корисниците можат да ги прилагодат ботови за тргување според нивните сопствени стратегии. Bitsgap обезбедува целосни информации за водење на нивните ботови за трговија со крипто, така што корисниците можат да го следат нивниот напредок во секое време. Корисниците исто така добиваат опција да ги тестираат своите стратегии пред да одат во живо со нив.  

Битсгап

Најдобриот дел е што Bitsgap нуди бесплатна демо-трговска сметка која им овозможува на корисниците да се запознаат со неговите карактеристики и способности пред да се посветат на платена претплата. Bitsgap има вкупно три претплати - основни, напредни и професионални. Корисниците можат да изберат план кој најдобро одговара на нивните трговски потреби. Основниот план започнува од 29 долари месечно, напредува со 69 долари, а професионалното од 149 долари. 

Основниот план на Bitsgap нуди две активни мрежи и 10 DCA ботови, како и неограничени паметни нарачки. Со 7-дневниот бесплатен пробен период на „про“ планот, корисниците можат да добијат вкус на врвните перформанси на платформата пред да ја донесат својата одлука. Конечно, Bitsgap обезбедува и практични опции за плаќање како што се Visa, PayPal и над 50 алткоини, вклучувајќи го и Bitcoin. 

Добрите

 • 7-дневен бесплатен пробен период со професионален план
 • Повторно тестирање на стратегии

Конс

 • Тргувањето со потпора не е поддржано
 • Недостасува функцијата за поддршка на онлајн разговор
 • Нема лиценца од доверлив регулатор

9. Gunbot- Бот за тргување со крипто со доживотна претплата

Gunbot е крипто бот кој обезбедува автоматизирани решенија за тргување за инвеститорите. Поддржува повеќе размени, вклучувајќи Huobi, Binance, Bitget, KuCoin, Kraken и многу други. Gunbot им обезбедува на корисниците преку 20 претходно дизајнирани стратегии за тргување. Некои од нив се доволно добри за инвеститорите едноставно да можат да го приклучат и репродуцираат - како што е ботот StepGrid. 

Сепак, корисниците треба да знаат дека Gunbot не обезбедува никакви услуги за облак, па ќе мора да го извршуваат на сопствени системи. Како што може да се очекува од најдобрите ботови за тргување со крипто, оваа платформа поддржува и backtesting во корист на своите корисници. Покрај тоа, им обезбедува на корисниците мобилна апликација за управување со нивните занаети додека се во движење. 

Gunbot- Бот за тргување со крипто со доживотна претплата

Корисниците исто така добиваат пристап до корисни технички индикатори како што се EMA, MFI и RSI, кои се од витално значење за предвидување на траекторијата на кој било крипто проект. Слично на тоа, на Gunbot, корисниците добиваат пристап до графиконот на TradingView, каде што можат да ги следат потенцијалните перформанси на стратегијата за тргување. Ова им нуди на трговците можност да ги дотераат стратегиите во случај нешто да изгледа неверојатно. 

За разлика од другите провајдери на оваа листа, Gunbot доаѓа со доживотна претплата. Во однос на цените, Gunbot има три различни планови: стандарден, про и ултимативен. Стандардниот пакет чини 0.014 БТК, што изнесува околу 235 долари од моментот на пишување. За многу корисници, ова е нешто скапо. Понатаму, корисниците ќе можат да користат само една крипто берза додека се на овој план.

Добрите

 • Достапна е мобилна апликација 
 • 20+ ботови за тргување
 • 24 / 7 поддршка на корисниците

Конс

 • Нема поддршка за облак
 • Скапи претплати дури и за основниот пакет
 • Нема достапни месечни претплати
 • Бесплатен пробен период од само 3 дена

10. Pionex- Обезбедува бесплатен пристап до над 16 ботови за тргување со крипто

Pionex е крипто бот кој на своите корисници им нуди пристап до 16 бесплатни вградени стратегии и 379 трговски парови. Платформата опфаќа некои од најдобрите ботови за тргување со крипто, вклучувајќи DCA и мрежа. Додека пристапот до овие ботови за тргување со крипто е бесплатен, постои провизија за трансакција од 0.5% за тргување на самото место и 0.1% за извршување на позиции со потпора.

Слично на тоа, има и минимални ограничувања за депозит и повлекување на Pionex. Исто така, повлекувањата доаѓаат со надомест. Овие ограничувања и такси варираат во зависност од валутата, како и од мрежата. На пример, ако трговецот има мрежа „Mainnet“ и се повлекува во Bitcoin, надоместокот за повлекување ќе биде 0.0004 BTC. Минималниот износ на депозит и повлекување во овој пример би бил 0.0001 BTC и 0.001 BTC, соодветно.  

Пионекс

Генерално, Pionex е одлична платформа за корисници кои бараат да ги автоматизираат своите трговски активности. Поддршката за корисници е исто така достапна и во форма на разговор во живо како и во е-пошта. Со тоа, другите провајдери на оваа листа на најдобри ботови за крипто тргување – како Dash 2 Trade, нудат многу подобри изгледи за надминување на пазарот на долг рок. 

Добрите

 • Достапна е бесплатна мобилна апликација
 • 16+ ботови за тргување
 • 24 / 7 поддршка на корисниците

Конс

 • Трошоци за повлекување
 • Минимални барања за депозит и повлекување
 • о.5% провизии за трговска трансакција

Што е бот за тргување со крипто?

Бот за трговија со крипто е софтверска програма дизајнирана да го автоматизира процесот на купување и продавање криптовалути на берзите. Со користење на вештачка интелигенција и алгоритамско тргување, ботовите можат да го скенираат пазарот за профитабилни занаети во реално време и да ги извршуваат нарачките брзо и прецизно.

Главната цел на ботови за тргување со крипто е да се елиминира потребата за следење на пазарот или рачно извршување на позициите. Најдобрите крипто-ботови дури можат да ги приспособат стратегиите за да се прилагодат на нестабилноста на пазарот. 

Цртичка 2 Трговија

Многу провајдери на крипто ботови денес пакуваат тони други корисни функции. На пример, трговците можат да тестираат ботови со хартиена трговска сметка, да ги приспособат стратегиите, па дури и да пристапат до технички индикатори.

Dash 2 Trade ги носи работите на следното ниво нудејќи и пристап до статистика во синџирот, метрика на социјалните медиуми и длабински систем за бодување за претстојните претпродажби.

Како ботови за тргување со крипто обезбедуваат профит? 

Трговските ботови се одличен начин да заработите пари во крипто просторот. Тие имаат способност да ги автоматизираат процесите на тргување, што им овозможува на трговците да обезбедат профит без да мора да бидат залепени на екраните на нивните компјутери цел ден. Но, што ги прави најдобрите ботови за тргување со крипто толку ефективни? 

Еве некои од основните причини зошто ботови за тргување, на долг рок, генерално ќе ги надминат стратегиите за рачно тргување. 

Автоматски занаети 

Кога ги истражуваат најдобрите ботови за трговија со крипто, корисниците можат да бидат сигурни дека нивните занаети се извршуваат брзо и прецизно. Ова е важен аспект на успешното тргување бидејќи им помага на инвеститорите да капитализираат од движењата на пазарот и да го намалат потенцијалот за загуби поради човечка грешка. 

Дополнително, автоматизираните занаети им овозможуваат на корисниците однапред да поставуваат стратегии за да не мораат да се грижат дали ќе донесат избрзани одлуки или ќе пропуштат потенцијални можности. 

Напредни алгоритми 

Трговските ботови користат напредни алгоритми кои се дизајнирани да ги анализираат податоците на пазарот и да прават профитабилни занаети. Овие алгоритми постојано се ажурираат со цел да останат понапред од трендовите на пазарот и да ги искористат сите можности претставени со промените во поширокото расположение.

Со потпирање на овие алгоритми, трговците можат да бидат сигурни дека профитираат од профитабилни ситуации додека ја намалуваат изложеноста на ризик колку што е можно повеќе.

Сепак, имајте на ум дека не сите тргувачки ботови користат алгоритми за извршување на занаети. Со некои ботови, трговците имаат целосна контрола врз нивните позиции, што значи дека командите се извршуваат само откако корисникот ќе обезбеди потврда.  

Управување со ризикот 

Управувањето со ризик е суштинска компонента на успешното тргување и она што често се занемарува од страна на почетниците за крипто.

Со користење на бот за тргување, корисниците можат да обезбедат ефикасно управување со ризикот, така што нивните позиции остануваат заштитени дури и за време на нестабилни пазари или периоди на несигурност.

Цртичка 2 Трговија

Ботот исто така може да помогне да се идентификува кога е време да излезете од позиција или да се префрлите од еден во друг крипто пар врз основа на неговата анализа на тековните пазарни услови. 

извршување брзина 

Како што споменавме претходно, брзината е клучна кога станува збор за успешно тргување, особено на нестабилните пазари како оној на криптовалутите. На крајот на краиштата, цената на криптовалутите може драматично да се промени за неколку минути. 

Со бот, инвеститорите не треба да се грижат за рачно извршување на занаети бидејќи тој функционира автоматски.

Наместо тоа, ботовите за тргување се опремени да се движат брзо, овозможувајќи им да ги искористат предностите на случаите кога цените ненадејно скокаат или паѓаат пред повторно да продолжат со претходниот тренд. 

Лесен за користење

Најдобрите ботови за тргување со крипто се исклучително достапни и лесни за употреба, дури и за трговци почетници кои можеби немаат долгогодишно искуство.

Потребни се само неколку кликања, а трговците се подготвени веднаш да започнат со автоматизирање на позициите. Плус, многу популарни крипто-размени сега нудат свои сопствени ботови. Со други зборови, ботови за тргување станаа подостапни од кога било. 

Трговските ботови нудат низа бенефиции и за искусни и за почетници трговци. Од автоматизирани занаети и напредни алгоритми преку управување со ризик и пристапност, ботови продолжуваат да растат во популарност - особено кај почетниците. 

Како функционираат ботови за тргување со крипто? Основи 

Ботови за крипто тргување се автоматизирани алгоритми кои ги анализираат податоците од пазарот со цел да ги идентификуваат најдобрите можности за купување и продавање дигитални валути и соодветно да ги извршуваат нарачките. 

Тие се потпираат на минатите перформанси на одредена криптовалута за да донесуваат одлуки и да користат напредни индикатори како што се моделите на свеќници, RSI и други техники за да се процени движењето на цените. 

Ботови за тргување со крипто, исто така, ги автоматизираат стратегиите за управување со ризик, како што се диверзификација на средства и нарачки за стоп-загуба. Со автоматизирање на овие процеси, ботови за крипто тргување може да се користат за да се намали ризикот и да се генерираат профити за трговците со мало или без рачно учество.

Како што е кажано, важно е да се разбере дека начинот на кој функционира секој трговски бот значително ќе се разликува врз основа на неговите специфични параметри.

 • На пример, некои трговски ботови може да бидат опремени за автоматски да го ребалансираат портфолиото на трговецот врз основа на пазарните услови.
 • Од друга страна, постојат и ботови за тргување кои функционираат врз основа на преференциите поставени од корисникот.
 • Покрај тоа, нивото на контрола што трговецот го добива над ботот исто така ќе се разликува од една до друга платформа.
 • Додека некои поддржуваат прилагодување, други функционираат само врз основа на претходно изградени услови.

Затоа, од клучно значење е да се разбере како функционира бот за тргување со крипто пред да го изберете како инвестициска алатка.

Што бараме кога ги рангираме најдобрите ботови за тргување со крипто

Бот за крипто тргување е автоматизиран и лесен начин за трговците да останат на врвот на нивните инвестиции и на крајот да станат попрофитабилни.

Но, како инвеститорите го избираат најдобриот бот за тргување за нивните потреби? 

Подолу, накратко разговараме за главните карактеристики што ги баравме при креирањето на оваа топ-10 листа на најдобри ботови за трговија со крипто.

Дајте му приоритет на кредибилитетот

Првото нешто што инвеститорите треба да го земат предвид при изборот на бот за тргување е неговиот кредибилитет. Корисниците можат да започнат со истражување на различни провајдери на ботови и читање прегледи од други корисници.

 • Во овој поглед, Dash 2 Trade е бот за крипто тргување со најдобра севкупна репутација.
 • Dash 2 Trade е во сопственост и напојуван од Learn 2 Trade, платформа за крипто образование основана во 2017 година.
 • Learn 2 Trade е исто така исклучително популарен меѓу крипто трговците поради неговата Сигнали за биткоин

Со други зборови, компанијата зад Dash 2 Trade веќе има солидна репутација во крипто просторот – што доволно зборува за нејзиниот кредибилитет. Ова е и една од причините за успехот на претпродажбата на проектот, кој веќе собра над 10 милиони долари.

Пријателност на корисниците и карактеристики

Најдобрите ботови за тргување им олеснуваат на нивните корисници пристап до основните карактеристики. Како што е кажано, некои платформи се најпогодни за професионалци и имаат ботови кои се многу напредни.

Од друга страна, платформите како Dash 2 Trade нудат едноставна контролна табла и функции кои се грижат и за почетниците и за искусни трговци. Покрај корисничкото искуство, инвеститорите треба да размислат и кои функции им се достапни на соодветната платформа.

Цртичка 2 Трговија

Уште еднаш, некои би можеле да претпочитаат провајдери кои се фокусирани на тргување ботови, додека други можеби бараат еднократно решение за сите крипто-инвестициски алатки, податоци и аналитика – како што е Dash 2 Trade.

Трошоци и такси 

Крипто-ботови доаѓаат со различни цени. На пример, додека некои имаат месечен план за претплата, други наплаќаат провизија за тргување. Како такво, важно е трговците да проценат што има смисла за нивниот буџет и последователно да ги споредат надоместоците поврзани со секој бот. 

Како што е кажано, најдобрите ботови за тргување со крипто нудат бесплатен план или пробен период. Ова им нуди на трговците можност да го тестираат ботот пред да ризикуваат пари.

Безбедносни карактеристики 

Важно е сите податоци споделени со избраниот провајдер на бот да бидат заштитени од неовластен пристап, особено ако вклучуваат чувствителни информации како лозинки или финансиски детали. Затоа, исто така е важно да се провери какви безбедносни мерки се поставени од избраната платформа.                         

Не е лесно да се најде најдобриот бот за трговија со крипто. Но, важно е да се инвестира време во истражување на многуте опции, притоа имајќи ги предвид горенаведените точки. 

Заклучок

Важноста да се има вистинските алатки за успех во трговијата со крипто не може да се пренагласи. Една таква алатка која може да биде неверојатно корисна е бот за крипто тргување.

Врз основа на нашата анализа – Dash 2 Trade, со својот интуитивен интерфејс, изобилство на технички показатели и социјална аналитика – се издвојува на овој пазар. Ги има практично сите аналитички алатки што може да ги посака еден трговец со крипто.

Претплатниците на Dash 2 Trade, исто така, можат да ги тестираат своите стратегии пред да стартуваат бот за тргување - во услови на пазарот во живо. Dash 2 Trade ги нуди своите D2T токени преку претпродажба токму сега - пред да бидат наведени на крипто берзите. Ја проверивте претпродажбата денес за да купите D2T токени по намалена цена.

Посетете го Dash 2 Trade Now

Најчесто поставувани прашања

Дали има ботови за тргување во крипто?

Да, постојат ботови за трговија со крипто кои го автоматизираат купувањето и продавањето на разни монети. Овие алгоритми користат напредни индикатори и стратегии за управување со ризик за да ги идентификуваат профитабилните можности и соодветно да ги извршуваат нарачките. Dash 2 Trade е еден од најдобрите ботови за крипто тргување во индустријата.

Кој е најдобриот бот за крипто тргување?

Најдобар бот за тргување со крипто е Dash 2 Trade, кој користи напредни индикатори и стратегии за управување со ризик за да ги идентификува профитабилните можности и да ги извршува нарачките брзо и ефикасно. Исто така, обезбедува моќен сет на алатки за да им помогне на трговците да ги анализираат трендовите на пазарот и да донесат подобри одлуки за тргување. Ова вклучува целосна услуга за крипто сигнал.