Најдобри брокери за Ethereum

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Дали сте заинтересирани за тргување со Ethereum и барате најдобри брокери за таа цел? Интернетот е исполнет со бројни брокери кои го наведуваат Ethereum како еден од пазарите со кои можете да тргувате. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

При изборот на брокер, важни размислувања треба да вклучуваат регулација, структура на надоместокот, поддржани пазари и бројни други фактори што ќе бидат разгледани во ова упатство. За да ви помогне да го направите вистинскиот избор, оваа страница ќе разговара за најдобрите брокери за Ethereum на пазарот во моментов.

Најдобри брокери за Ethereum на пазарот - брз преглед

 • бабит - Општо земено, најдобар брокер за Ethereum
 • аватард - Веродостоен брокер за технички анализи

Посетете bybit

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Прегледани најдобрите брокери за Ethereum на пазарот

Ако сте заинтересирани за тргување со Ethereum, клучно е да ги знаете најдобрите брокери за да го направите ова. Некои од критериумите што треба да се земат предвид вклучуваат репутација, начини на плаќање, разновидност на пазари, леснотија на користење и многу повеќе. Оценивме десетици различни платформи врз основа на овие метрики. Значи, ако сакате да тргувате со Ethereum, можеби ќе сакате да ги земете предвид следните брокери.

1. bybit – Севкупно најдобар брокер за Ethereum

bybit е еден од најдобрите Ethereum брокери на пазарот - не само затоа што има едноставен кориснички интерфејс што го прави тргувањето погодно за почетници и искусни трговци. Кога тргувате со Ethereum на овој брокер само за ширење, не мора да ги плаќате конвенционалните провизии што може да ги најдете на други платформи за тргување. Наместо тоа, едноставно треба да направите доволно за да го покриете ширењето што доаѓа со отворање и затворање на вашите позиции на Ethereum.

Понатаму, bybit ви обезбедува алатка за тргување со копии што можете да ја искористите за да започнете со брокерот без никакво знаење за инвестирање. Користењето на оваа алатка значи дека ќе ги копирате отворените позиции на успешен трговец со Ethereum. Вие ќе одлучите за износот што планирате да го ставите зад трговецот - кој започнува од минимум 500 долари. За да го олесни ова, bybit ви нуди можности за филтрирање за да се осигура дека ќе го изберете вистинскиот инвеститор. Во суштина, со оваа алатка, можете да започнете пасивно да тргувате со Ethereum дури и како почетник.

Дополнително, bybit ви овозможува да започнете со тргување со Ethereum на рентабилен начин. Едноставно треба да направите минимален потребен депозит од $200. После тоа, можете да започнете да тргувате со Ethereum за само 25 долари по удел. Кога станува збор за правење депозити, тоа можете да го направите преку различните поддржани начини на плаќање, вклучувајќи дебитни/кредитни картички, е-паричници и банкарски трансфери. Што се однесува до пазарите со кои можете да тргувате на bybit, имате широк спектар на опции освен Ethereum.

Поддржаните пазари опфаќаат и мали и големи проекти, од кои некои вклучуваат Bitcoin, Cardano, Ripple, Litecoin и многу повеќе. Освен што можете да тргувате со сите овие пазари само на распространета основа, пристапот до овие средства значи дека можете да ги диверзифицирате вашите занаети за лесно да го проширите вашето портфолио.

Конечно, bybit е брокер кој доаѓа со вграден паричник. Корисноста на ова се сфаќа кога купувате вистински Ethereum токени и треба да ги складирате вашите монети. Користејќи го вградениот паричник, овој брокер ви заштедува од проблемите да ги преместите вашите токени од една платформа на друга. Таквиот процес може да ги комплицира вашите токени и приватни клучеви. На ист начин, кога сакате да ги уплатите вашите Ethereum токени, можете да го направите тоа на bybit со едноставно поставување на налог за продажба.

 • Тргувајте со Ethereum само на распространета основа
 • Регулирани од FCA, CySEC и ASIC - исто така одобрени во САД
 • Платформа погодна за корисникот и минимален удел во крипто од само 25 долари
 • Надоместок за повлекување од 5 долари
Не инвестирајте во крипто средства освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате.

2. AvaTrade - Веродостоен брокер за Ethereum за техничка анализа

AvaTrade е еден од најдобрите брокери за Ethereum, не само затоа што платформата е регулирана во 7 јурисдикции и редовно се следи за усогласеност. Брокерот исто така брзо ги извршува трговиите со Ethereum, што е значајна предност ако имате намера да отворите неколку позиции. Дополнително, брокерот ви нуди дарежливи нивоа на потпора за тргување со Ethereum, што е ефикасен начин за множење на вашите приноси.

Уште поважно, AvaTrade ви обезбедува алатки за техничка анализа релевантни за правење паметни занаети со Ethereum. Брокерот ви нуди графикони и напредни технички показатели што можете да ги користите за подобро разбирање на пазарот. Овие алатки најчесто ги користат искусни трговци на Ethereum за да одредат кога да ги отворат и затворат своите позиции. Учењето како да ги користите, исто така, ќе ви помогне попрецизно да се движите низ пазарите на Ethereum.

Интересно, AvaTrade ви овозможува да започнете со тргување со Ethereum со демо сметка. Ова е сметка што можете да ја користите за тргување со Ethereum без да преземате вистински ризици што доаѓаат со вистинските пазари. Ова ќе ви даде доволно време да се запознаете со пазарот Ethereum и да ги одредите најефикасните начини за тргување со средството. Платформата поддржува многу крипто пазари, каде што можете да продолжите да тргувате со Ethereum против алтернативни дигитални средства или фиат валути како американски долари, евра, јени.

Брокерот исто така ви овозможува да поставите а стоп-загуба со цел. Оваа нарачка ви овозможува да му наложите на брокерот да ја затвори вашата трговија со Ethereum откако вашата загуба ќе достигне одредена цена. На пример, може да ја поставите вашата стоп-загуба на 10% од вашата пазарна цена за влез. Во тој случај, ако вашата цена за влез е 2,000 долари, AvaTrade ќе ја затвори вашата трговија ако пазарот се движи во негативна насока и достигне 1,800 долари. Важноста на оваа функција е тоа што ви помага да ги ублажите загубите пред да биде предоцна.

И на крај, откако ќе направите минимален депозит од 100 американски долари на AvaTrade, можете да започнете со вашето трговско патување со Ethereum. Ова може да се направи преку кој било од поддржаните начини на плаќање, вклучително и дебитни/кредитни картички, електронски паричници и трансфери преку банка. Покрај тоа што сте брокер само за ширење, не плаќате такси за депозити и повлекувања, што ја прави оваа платформа ефективна опција. Исто така, брокерот работи со сегрегирани сметки, што значи дека вашите пари уживаат заштита во секое време.

Нашата рејтинг

 • Многу технички индикатори и алатки за тргување
 • Бесплатна демо сметка за практикување тргување со Ethereum
 • Без провизии и во голема мера регулирани
 • Можеби повеќе одговара на искусни трговци
71% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

Избор на најдобри брокери за Ethereum

Ако барате било брокер со кој можете да тргувате со Ethereum, ќе најдете многу на интернет. Меѓутоа, ако барате најдобро Брокери Ethereum меѓу овие опции, мора да разгледате одредени фактори. Некои од овие фактори вклучуваат исплатливост, котирани пазари, лесна употреба, начини на плаќање и многу повеќе.

Кога не разбирате што прави одличен брокер, може да завршите со погрешна платформа, што ќе има негативни ефекти врз вашето тргување. Затоа, во овој дел, ќе дадеме опширно објаснување за сите фактори што треба да ги земете предвид при изборот на најдобриот брокер за Ethereum за вашите потреби. 

Регулативата

Кредибилитетот е една од суштинските причини за избор на регулиран брокер. Ова е затоа што регулираните брокери често се ревидирани од водечки финансиски институции како што е FCA. Ова е случај со бабит, водечки регулиран брокер, кој ви овозможува беспрекорно да тргувате со Ethereum. 

 • Тргувањето со Ethereum со лиценциран брокер значи дека сте во безбедносната мрежа на регулаторот.
 • Два од брокерите што можете да ги користите овде вклучуваат bybit и AvaTrade. Тоа е затоа што овие провајдери се лиценцирани од реномирани финансиски тела. Ова значи дека вашите средства уживаат соодветна заштита во секое време.
 • Регулираните брокери имаат мандат да обезбедат вашите пари да се чуваат на банкарска сметка различна од онаа на давателот. Ова осигурува дека секој компромис што влијае на средствата на давателот на услуги нема да се прелее на вашите пари.

Дополнително, овие регулирани брокери на Ethereum ќе мора да обезбедат нивната структура на надоместоци и условите за тргување да бидат транспарентни. На пример, нема скриени такси со бабит аватард. Ова се некои од причините зошто треба да изберете регулиран брокер. 

Иако тргувањето со нерегулирани трговски платформи може да ви даде пристап до структура со значително ниски трошоци или да ви овозможи да работите анонимно, овие навидум примамливи карактеристики доаѓаат на сметка на безбедноста. Затоа, ако не сакате да ги ризикувате вашите тешко заработени пари, изберете регулиран брокер за тргување со Ethereum.

Надоместоци и провизии

Надоместоците и провизиите се некои од начините на кои брокерите остваруваат профит за да ви овозможат да тргувате со Ethereum. Како такви, различни брокери имаат различни политики во врска со нивната структура на цени. Ова значи дека иако некои брокери имаат модел со висок надомест, има и провајдери без провизија.

На пример, нема да имате провизија кога користите бабит бидејќи давателот е брокер само за ширење. На сличен начин, тоа ви овозможува да тргувате со Ethereum без да платите пара во провизија. 

Затоа, можете погодно да остварите профит од вашите занаети со Ethereum кога користите ефтин брокер од оваа природа. Ова е причината зошто треба внимателно да обрнете внимание на структурата на надоместокот на брокерот пред да направите избор. 

 • Да претпоставиме дека избирате брокер каде плаќате провизии за тргување со Ethereum.
 • Да претпоставиме дека брокерот наплатува фиксен износ. Значи, ако вложувате 1,000 долари на Ethereum и фиксната провизија е 2%, тоа ќе изнесува 20 долари кога ќе ја отворите трговијата.
 • Слично на тоа, платформата ќе ви наплаќа со иста стапка кога ќе ја затворите трговијата со Ethereum. Значи, ако ја затворите својата позиција на 1,200 долари, тоа ќе биде еднакво на 24 долари. 

Ова значи дека ќе платите вкупно 44 долари за таа трговија со Ethereum. Дури и ако ова ви се чини малку, размислете за кумулативниот ефект што овие надоместоци ќе го имаат врз сите ваши занаети, особено кога сметате дека нема секогаш да остварувате профит. Затоа, одберете исплатливи и брокери што се шират само што го прават тргувањето со Ethereum беспрекорно и попрофитабилно.

Ширењето

За брокери само за ширење како бабит, кога ќе отворите трговија со Ethereum, ќе влезете на пазарот со автоматска загуба. Таа загуба ја претставува разликата помеѓу цената „побара“ и „понуда“ котирана за Ethereum.

Во контекст:

 • Ако ЕТХ/УСД има цена „побарајте“ од 3,900 УСД.
 • Цената на „понудата“ на парот може да биде 4,100 долари
 • Во тој случај, ширењето е на 5.1%

Затоа, за да остварите профит овде, вашите приноси мора да го покријат веќе создадениот јаз од 5.1% во трговијата.

Други такси за кои треба да знаете

Ова се некои други такси за тргување за кои треба да знаете. Иако не сите брокери за Ethereum ги наплатуваат овие такси, знаењето за нив ви дава идеја што да очекувате.

 • Надоместоци за преку ноќ: Тие се наплатуваат кога користите CFD и ја држите својата позиција отворена повеќе од еден ден. Во тој случај, надоместокот за ноќевање ќе се плаќа за секој ден кога позицијата е отворена. На пример, ако тргувате дневно со Ethereum, ова е надомест што можеби ќе треба да го платите.
 • Надоместоци за неактивност: Брокерите очекуваат да имате оперативна сметка. Значи, ако не тргувате активно, може да направите месечни такси за неактивност кои ќе ви се наплатуваат додека имате средства на вашата сметка.

Трговија Ethereum со потпора

Од суштинско значење е да размислите дали вашиот брокер ви дозволува да тргувате со Ethereum со моќ. Настрана од Ethereum, можеби исто така ќе сакате да се осигурате дека е достапен потпора за сите наведени пазари за криптовалути во случај да на крајот сакате да ги диверзифицирате вашите занаети. 

Потпората е ефикасен начин за множење на вашите приноси. Со оваа функција, можете да внесете занаети дури и кога го немате потребниот капитал. Вие едноставно треба да примените потпора врз основа на парите што ги имате и брокерот во суштина ќе ви го позајми остатокот. 

 • На пример, да претпоставиме дека сакате да поставите нарачка за купување од 2,000 долари на Ethereum, но имате само 200 долари на вашата трговска сметка.
 • Тука, потпора од 1:10 е с you што ви треба. Користењето на овој потпора значи дека можете да ставите 200 долари на Ethereum додека ги добивате останатите од вашиот брокер. 
 • Така, ако остварите 20% профит на трговијата, ова ќе се пресмета врз основа на вашата целосна позиција, што е 2,000 американски долари. Затоа, тоа би изнесувало 400 долари.
 • Меѓутоа, ако не сте користеле потпора, би вложиле 200 долари, а профитот од 20% би изнесувал само 40 долари.

Имено, треба да забележите дека користењето потпора е исто така ризично. Иако може да ги зголеми вашите занаети, исто така може да ги зголеми вашите загуби. Затоа, пред да тргувате со Ethereum со оваа функција, научете како ефикасно да ги заштитите ризиците.

Кратка продажба

Искусните трговци честопати кратко продаваат Ethereum за да остварат профит. Ова е вообичаено меѓу стручните трговци, бидејќи за кратко продажба е потребно одредено искуство. Особено, мора да бидете способни да читате графикони и да ги искористите техничките показатели. 

 • Кога продавате кратко, одите против вообичаениот поим за купување Ethereum по ниска цена и продажба на монетата откако ќе се зголеми вредноста. 
 • Наместо тоа, продавате Ethereum кога крипто парот има висока цена и барате да го купите средството назад кога ќе падне вредноста. 
 • Но, трговците не ги донесуваат овие одлуки слепо, и затоа мора да бидете во можност да искористите технички показатели за да ги одредите потенцијалните движења на цените на Ethereum.

Затоа, ако сте заинтересирани за кратко продажба на Ethereum, мора да се осигурате дека вашиот брокер ви дозволува да го направите тоа. Ова е затоа што не сите брокери имаат објекти за кратка продажба што можете да ги користите за тргување со Ethereum. Интересно, сите брокери што ги разгледавме во ова упатство ќе ви овозможат кратко да продавате Ethereum користејќи CFD инструменти.

Копија за тргување

Во едноставни термини, тргувањето со копии го прави токму она што го замислувате. Функцијата ви овозможува да ги копирате занаетите на други луѓе што самите го користат брокерот Ethereum. Ова значи дека можете да ја искористите експертизата на друг трговец за да остварите профит од Ethereum. Односно, откако ќе го идентификувате посакуваниот трговец, му наложувате на брокерот автоматски да ги копира нивните отворени позиции.  

Сепак, особено, пред да го изберете посакуваниот трговец со Ethereum, ќе треба да го одредите вашиот удел. Во зависност од брокерот што го користите, ќе имате минимален износ со кој можете да тргувате во овој пример. На бабит, минимумот што можете да го ставите зад копираниот трговец е 500 долари. Откако ќе ја потврдите трговијата, брокерот ќе ги одземе парите од состојбата на вашата сметка.

Да го ставиме сето ова во контекст:

 • Да претпоставиме дека трговецот Ethereum што имате намера да го копирате стави 10,000 американски долари за средството.
 • Ова не значи дека исто така треба да ставите 10,000 долари на Ethereum. Вашиот удел може да биде секој износ што го сакате.
 • Во суштина, со тргување со копии, капиталот не е важен, туку пондерирањето. Затоа, што и да прави копираниот трговец со својата позиција, ќе има пропорционално влијание и врз вашето портфолио. 
 • Тоа е, ако одлучат да ја продадат и затворат својата позиција, истото ќе се случи и во вашето портфолио. 
 • На пример, ако инвестирате 500 американски долари во трговијата и тие ризикуваат 5% од нивното портфолио на Ethereum и 10% на Биткоин, автоматски ќе купите 25 долари од ЕТХ и 50 долари од БТК.

Затоа, како што можете да видите, технички тргувате со искуството на другата копирана страна. Така, ако сте почетник кој сака да започне да тргува со Ethereum без одлагање, можеби ќе сакате да размислите дали брокерот што го избирате ја обезбедува оваа алатка. Провајдер како бабит прави, што е уште една причина зошто е еден од најдобрите брокери на Ethereum на пазарот денес. 

Кориснички интерфејс

Брокер со лесен дизајн што го прави погодно за тргување со Ethereum. Многу луѓе претпоставуваат дека тргувањето со криптовалути е сложено, бидејќи се вклучени бројки, графикони и слични фактори. Ова е причината зошто најдобрите брокери се дизајнирани со едноставен кориснички интерфејс што им овозможува на почетниците и искусните трговци да имаат непречено искуство. 

Како таков, императив е да изберете брокер кој е внимателно дизајниран за да можете да избегнете непотребни грешки. Последното нешто што сакате додека тргувате со Ethereum е погрешно да внесете погрешен влог или да извршите трговија за која сè уште одлучувате. Грешки од ваква природа може да се избегнат кога користите брокер како бабит – кој доаѓа со едноставен интерфејс заедно со инструкциите при поставување на вашите нарачки.

поддршка на корисниците на

Најдобрите брокери за Ethereum нудат одлична поддршка за клиентите. Ова е важно за да можете да добиете помош кога ви требаат одговори на прашање или загриженост. На пример, ако на вашата сметка одеднаш се појави проблем и имате потенцијална пазарна можност што не сакате да ја пропуштите, ќе ви треба брз одговор од клиентската поддршка.

 • Затоа, важните размислувања при проценката на поддршката за клиентите на брокерот треба да вклучат дали има опција за разговор во живо.
 • Ова е најбрзиот начин да стапите во контакт со тимот за услуги на клиентите и со брокер како што е бабит ја нуди оваа опција. 
 • Покрај тоа, можете исто така да размислите дали има одредба за е -пошта и телефонска поддршка.
 • Слично на тоа, најдобрите брокери за Ethereum ќе имаат дел за Најчесто поставувани прашања, каде што би биле одговорени основните прашања во врска со платформата. 

Конечно, проверете ги достапните часови на поддршката за корисници. По можност, изберете брокер што е достапен 24/7. Сепак, можете алтернативно да изберете брокер што е достапен 24/5.

образование

Иако треба да бидете доволно едуцирани за Ethereum пред да започнете да тргувате, кога станува збор за криптовалути, учењето е континуирано. Затоа, треба да размислите дали брокер придонесува за вашето разбирање за тргувањето со Ethereum. 

Најдобрите брокери на Ethereum – како на пр бабит, ви обезбедуваат водичи, графикони и доводи за вести, преку кои можете да се едуцирате и да бидете во тек со трендовите на пазарот. bybit има и истражувачки дел посветен на Ethereum, од кој можете да добиете повеќе сознанија за пазарот на криптовалути. 

Бидејќи вашата задача како трговец со Ethereum е да ги шпекулирате пазарите, брокер што ви нуди пристап до материјали за учење ќе го направи вашето патување мазно. Ова е затоа што, во повеќето случаи, имате се што ви треба за да тргувате преку една единствена платформа.

Демо сметка

Како почетник, треба да ги преземете сите неопходни чекори за да ги ублажите ризиците при тргување со Ethereum. Иако искусните инвеститори можат да се движат прилично брзо додека тргуваат, почетниците треба да бидат претпазливи. Еден од најефикасните начини да го направите ова е со започнување на вашето трговско патување со Ethereum со демо сметка.

Демо сметка ви овозможува да тргувате без ризик и без вистински пари. Важноста да се започне со таква сметка е да се запознаете со процесите вклучени во тргувањето со Ethereum. Значи, во суштина, изгледа како да сте на вистинските пазари, но не сте. Едноставно учиш и се запознаваш повеќе со крипто светот.

Мобилни апликации

Тргувањето со Ethereum е попогодно кога можете да пристапите до вашата сметка додека сте во движење. Овие апликации се изградени за да можете да пристапите до пазарот за криптовалути во секое време и со леснотија. 

Затоа, ако сакате да тргувате со Ethereum што е можно попогодно, дали брокерот има мобилна апликација може да биде една од работите што треба да се разгледаат. бабит аватард сите имаат мобилни апликации кои се компатибилни и со iOS и со Android уреди. 

Како да започнете со најдобрите брокери за Ethereum - детален прошетка

Сега кога научивте за најдобрите брокери за Ethereum и метриките што треба да ги користите при изборот, следното нешто што би сакале да знаете е како да започнете. Процесот е прилично сличен кај сите брокери што ги разгледавме. Затоа, со прошетката за која разговараме во овој дел, можете да ја отворите вашата сметка на посакуваниот брокер Ethereum за помалку од пет минути!

Чекор 1: Отворете сметка за тргување

Пред да започнете со тргување со Ethereum, ќе треба да креирате сметка со избраниот брокер. Тука, ќе треба да поминете низ процес Знај го својот клиент (KYC) ако користиш регулирани платформа за тргување - што треба да бидете. 

За бајбит, треба да наведете некои лични податоци, лична карта издадена од владата и извод од банка/сметка за комунални услуги. Тие ќе се користат за да се потврди вашиот идентитет и да се потврди вашата домашна адреса.

Чекор 2: Направете депозит на вашата сметка

Празна сметка нема да ви користи ако сакате да тргувате со Ethereum и да остварите вистински профит. Затоа, мора да ја финансирате вашата сметка користејќи кој било од поддржаните начини на плаќање. Овие методи обично вклучуваат дебитни/кредитни картички, електронски паричници и трансфери на жици. 

Едноставно депонирајте барем минимален износ што е потребен и погрижете се бројката да се заснова на вашиот буџет и цели за тргување. Со бабит, од вас се бара да ја финансирате вашата сметка со минимален депозит од $200 (50 $ за клиенти од САД).  

Чекор 3: Изберете пар Ethereum

Лоцирајте го полето за пребарување и внесете „Ethereum“ во него. Откако ќе го побарате токенот, системот ќе го прикаже парот, по што треба да го изберете.

Чекор 4: Отворете ја вашата позиција

Откако ќе стигнете до страницата за тргување со Ethereum, ќе можете да одлучувате за нарачките по кои влегувате на пазарот. Изберете ја нарачката, потврдете ја и брокерот ќе ја изврши вашата трговија веднаш. Тоа е тоа!

Најдобри брокери за Ethereum - Крајна линија

Познавањето на најдобрите брокери за Ethereum е значаен чекор во вашето патување кон тргување со оваа популарна криптовалута. Најдобрите брокери за тргување со Ethereum се исплатливи, регулирани и лесни за употреба. 

Кога ќе изберете брокер што ги има овие карактеристики и сите оние што се дискутирани во ова упатство, ќе имате беспрекорно искуство со тргување со Ethereum. бабит е брокер кој ги штиклира сите овие полиња – бидејќи платформата е регулирана, нуди ниски давачки и ви овозможува да тргувате со Ethereum од само 25 долари.

Посетете bybit

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Најчесто поставувани прашања

Кои се најдобрите брокери за Ethereum?

Иако постојат бројни брокери за тргување со Ethereum, вашиот фокус треба да биде на најдобрата опција за ќе. Изборот од најдобрите брокери на Ethereum е како можете да имате беспрекорно тргувачко искуство. Дополнително, за врвни брокери како бабит, можете да тргувате со Ethereum само на основа за ширење. Вклучете и други рентабилни брокери што треба да ги земете во предвид аватард.

Како тргувате со Ethereum?

Започнете со отворање на трговска сметка со регулиран брокер како што е bybit. После тоа, направете депозит на вашата сметка и побарајте ETH/USD. Внесете го вашиот удел, нарачајте и отворете ја вашата трговија.

Може ли да тргувате со Ethereum со потпора?

Сè што треба да направите е да изберете брокер Ethereum кој ви овозможува да тргувате со CFD со потпора. bybit и AvaTrade исто така ви дозволуваат да тргувате со ETH со потпора. Само запомнете - некои региони - како што се САД и ОК, не дозволуваат искористени крипто деривати. 

Како можам да заработам од тргување со Ethereum?

Заработката од вашите занаети со Ethereum работи на ист начин како и секоја друга класа на средства. Вие едноставно треба да ги разберете најдобрите стратегии за да го направите тоа. Значи, во врска со трговијата со Ethereum, треба да ги научите ефективните стратегии што ќе ја зголемат можноста за импресивни приноси. 

Дополнително, треба да изберете рентабилен брокер за Ethereum како бајбит – каде што можете да тргувате со крипто само на основа за ширење. Најдобрите брокери на Ethereum, исто така, ќе ви понудат материјали за учење што ќе го зголемат вашето знаење и ефикасност за тргување.

Кој е најдобриот технички показател за тргување со Ethereum?

Постојат бројни технички показатели на пазарот. Некои од најдобрите што можете да ги користите за да добиете увид во Ethereum вклучуваат RSI индикатор, индикатор OBV, Просечна просечна конвергенција/дивергенција (MACD) и многу повеќе.