Најдобри сигнали за тргување Ripple 2024 година

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Ако сте заинтересирани за тргување со Ripple, но не го поседувате техничкото знаење потребно за надминување на пазарот на криптовалути - тогаш сигналите можеби се токму оние што ви требаат. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Сигналите за бранување се предлози за тргување што ќе ги испратат нашите аналитичари за да им помогнат на членовите да станат попрофесионални трговци. Сигналите што ги дава cryptosignals.org ќе ги содржат сите основни податоци што ви требаат за да нарачате со вашиот брокер.

На пример, може да добиете известување со кое ќе ви кажам да купите Ripple кога ќе достигне цена од 1.40 $ и да ја исцрпите трговијата кога ќе надмине 1.45 $. 

Низ овој водич, ќе покриеме како нашите сигнали за тргување со бранување ви овозможуваат пристап до профитабилниот свет на крипто-валути - без да морате да поминувате часови во истражување или вршење каква било техничка анализа.

Кои се сигналите за тргување со бранување?

Сигналите за бранување можат подобро да се опишат како совет за тргување што ве известува кога е утврден нов тренд на пазарот. Нашите аналитичари ќе го истражат пазарот во ваше име, а потоа веднаш ќе ве известат дали има можни профитабилни можности. 

На пример, може да добиете сигнал што ќе ви каже да нарачате за купување на XRP / USD (бранување / американски долар). Ова значи дека нашите трговци сметаат дека парот ќе се зголеми во цената. Тимот на cryptosignals.org ќе ги искористи своите години фино подесени технички вештини за да ги донесе сите свои одлуки. 

Вклучивме детален пример за тоа како би изгледало ова како еден од нашите сигнали: 

 • Бран на бранови: XRP / УСД
 • Позиција: Купете нарачка
 • Ограничување на цената: $ 1.55
 • Земи-профит: $ 1.60
 • Стоп-Загуба: $ 1.53

Како што споменавме погоре, овој пример ни покажува дека нашите трговци ви предлагаат да направите нарачка за купување на XRP / USD - што нагласува дека нашите експерти сметаат дека Ripple моментално е потценет. Овој пример исто така ни ја кажува одредената гранична цена, профит и стоп-загуба. Овие термини ќе ги покриеме подоцна во упатството. 

Кога ќе го добиете вашиот сигнал, тогаш можете да продолжите до вашиот избран брокер и да ја поставите вашата нарачка што ги содржи сите предложени податоци што ги дадовме. 

Кои се придобивките од сигналите за тргување со квалитетни бранови?

Кога ќе се пријавите за нашите квалитетни трговски сигнали Ripple, ќе добиете целосен опсег на поволности - секој од нив нуди предност за вашите идни инвестициски цели. 

Подолу наведовме за што веруваме дека се главните придобивки: 

Стручни аналитичари

cryptosignals.org започна уште во 2014 година кога тим трговци формираа онлајн заедница за да им помогне на другите да научат за пазарот на криптовалути. Нашиот тим од домашни експерти извршува техничка анализа на високо ниво ден за ден, концентрирајќи се првенствено на движењата на цените на пазарот на крипто. 

Нашите трговци ги постигнуваат нашите сигнали за квалитет со спроведување на напредни процедури за истражување преку широк спектар на технички индикатори. Како резултат, кога ќе се најавите за нашите сигнали за тргување со бранување - имате мир во умот дека нашите стручни аналитичари работат во ваше име. 

Одлично за неискусни трговци

Кога нашиот тим формираше cryptosignals.org, се погриживме да биде достапен и лесен за сите нови членови. Причината е, за да остварите постојана добивка во трговскиот простор, треба да имате цврсто разбирање за техничката анализа и другите стратегии за графикони.

Овие вештини може да траат долго за да се усовршат, па затоа гледаме дека новите трговци се презаситени. Сепак, со придружување на нашите членови на cryptosignals.org, можете да купите и продадете Ripple без претходно никакво претходно техничко знаење. 

Имајте јасни цели за влез и излез

На cryptosignals.org, нашите сигнали секогаш ќе ви овозможат директна цел за влез и излез. Што значи ова е дека ние ќе ве известиме за цената што сметаме дека е соодветна да се изврши кај вашиот избран брокер. 

Ова гарантира дека не треба да одбирате и да одбирате кога да влезете или да излезете од пазарот. Како што споменавме погоре, ова го постигнуваме со вклучување на цената на нарачката за профит и стоп-загуба. Овие наредби им помагаат на трговците во обезбедувањето на нивните профити, а дополнително обезбедуваат дека тие ќе ги ограничат своите загуби кога занаетите не одат според планот.

Сепак, ова го опфативме подетално подолу во овој водич за да се осигураме дека ги имате сите информации што ви се потребни за трговија со Ripple. 

Трговија во рамките на вашиот буџет

Кога ќе добиете сигнал за тргување со бранување, износот што сакате да го вложите е целосно ваша одлука. Сепак, како што повеќето луѓе знаат, поставувањето на буџет за инвестиции е од витално значење. Затоа нашиот тим сугерира да ги чувате вашите ризици до максимум 1% по трговија.

На пример, ако салдото на вашата трговска сметка беше 1,150 УСД - може да се решите да ризикувате 11.50 УСД на нашиот сигнал. Слично на тоа, ако салдото на вашата сметка е помало од 100 УСД, тогаш предложената сума за трговија ќе биде 1 УСД. Со користење на овој метод, салдото на вашата сметка ќе се зголемува и намалува во текот на секој месец - органски. 

Затоа, ова значи дека секоја вредност на влогот, кога се заснова на стратегијата од 1%, исто така, ќе се разликува. Ова го правиме за да ги научиме нашите членови како стабилно да тргуваат со Ripple додека истовремено правилно управуваме со ризиците. 

Како работат нашите сигнали за тргување со бранувања?

На cryptosignals.org, веруваме дека најдобрите сигнали за тргување со бранување содржат пет фундаментални точки на податоци. 

За да бидете сигурни дека имате сеопфатен поглед за тоа како работат нашите крипто сигнали - ги разгледавме овие детално подолу:

Бран на бранови

Бидејќи цената на Ripple брзо расте секој месец, јасно е дека можете да разменувате XRP со мноштво други средства. На пазарите со криптовалути, можете да идентификувате кои валути се тргуваат од соодветниот пар. 

На пример, ако баравте да нарачате на Ripple во однос на американскиот долар - ова ќе се прикаже како XRP / USD. Оваа комбинација е позната и како крипто-фиат пар, што значи дека се состои од една дигитална монета и една валута заснована на фиат. 

УСД е една од најкористените фиат валути во крипто заедницата. Затоа, нашите трговци ќе се концентрираат на ова - бидејќи може да има повисоко ниво на ликвидност и трговски движења. 

Од друга страна, ако би тргувале со Ripple против Binance Coin - ова би било XRP / BNB. Ова е опишано како крипто-крос пар, едноставно значи дека се состои од две конкурентни дигитални валути. 

За да се осигурате дека тргувате со точна криптовалута, нашите трговци ќе истражат цени за Bitcoin, Litecoin, Stellar и Cardano, за да наведеме само неколку. Без оглед на тоа во која насока се движи нашиот тим, нашата прва точка на податоци секогаш ќе биде пар што ви треба за трговија. 

Нешто што треба да се забележи е дека е од суштинско значење да се регистрирате за брокер кој нуди различни пазари. Со тоа, можете да се осигурате дека можете да дејствувате на сите наши сигнали за тргување Ripple преку една индивидуална платформа. Одлична платформа за разгледување е ByBit – бидејќи давателот нуди широк спектар на пазари на криптовалути без провизија.

Купете или продадете позиција.

Кога ќе го добиете сигналот за тргување со Ripple и се наоѓате на бродот со предложениот крипто пар - тогаш треба да размислите која позиција да ја заземете. Оваа одлука може да биде комплицирана, особено ако не сте нови во светот на трговијата. 

Да ви дадам пример, ако сметаме дека Ripple ќе се зголеми во цената, тогаш ќе ве известиме да нарачате нарачка за купување кај вашиот брокер преку Интернет. Меѓутоа, ако нашите аналитичари ги разгледаа техничките податоци и веруваа дека Ripple е пред намалување на цената - вие би се определиле за нарачка за продажба. 

Користејќи и долги (купувајте) и кратки (продавајте) нарачки, нашите специјалисти ќе гледаат да профитираат од подемот или падот на пазарот на крипто. Сумирајќи, упатувајќи за кои насоки да тргнете при тргување со Ripple - не треба сами да ги проценувате условите на пазарот. 

Ограничување на цената

Ако ова е прв пат да истражувате во сигналите за тргување на Ripple, генерално имате две различни опции за влез на пазарот. Брокерите ќе ги понудат обете овие опции; сепак, нашите сигнали се фокусираат првенствено на „ограничувачките нарачки“. 

 • Во суштина, ограничената нарачка го известува вашиот брокер по која специфична цена би сакале да влезете на пазарот. 
 • На пример, да речеме дека сте поминале долго на XRP / USD со влезна цена од 1.50 УСД. 
 • За да бидете сигурни дека можете да ја извршите нарачката за купување по оваа цена, вие би ја поставиле вашата нарачка на 1.50 УСД. 

Вашиот избран брокер ќе ја изврши оваа трговија само ако и кога Ripple достигне 1.50 $ - во спротивно, тој ќе остане во фаза на чекање. 

Алтернативата е нарачка на пазарот. Оваа нарачка ви дава можност веднаш да излезете на пазарот по следната достапна цена. Сепак, нашиот тим ретко се одлучува за нарачки на пазарот, бидејќи тие не дозволуваат да одредиме целна цена за влез. 

Следствено, сè што треба да направите е да изберете ограничување на редоследот и да ја внесете нашата предложена цена за влез при поставување позиција со вашиот претпочитан брокер. 

Цена на профит

Користењето налог за профит може да ви даде мир во умот дека вашата позиција автоматски ќе се затвори кога ќе ја достигнете целта за профит. Затоа можеби сте виделе од почетната страница на cryptosignals.org; ние отворено ги наведуваме нашите цели да работиме на односот 1: 3 ризик-награда со секоја трговија. 

 • На пример, ако поставевте размена на Ripple за 1.55 американски долари, ние би барале добивка од 3% - што е еднаква на цената на нарачката за добивка од 1.60 $. 
 • Користејќи ја целта 1: 3, нема да ризикувате премногу по позиција - давајќи си поголема шанса да остварите разумни, но подоследни придобивки.

Како такви, нашите сигнали за тргување со бранување секогаш ќе содржат добро анализиран предлог за цена на профит. Кога ја организирате нарачката преку вашиот брокер - ќе треба да ја внесете оваа цена заедно со вашата гранична сума за нарачката. 

Стоп-загуба цена

Како и налогот за добивка, постои еднакво важна стратегија што ја користиме во нашите сигнали за тргување со бранување. Ова е налог за стоп-загуба. Овој пристап користи прецизна целна цел за да се минимизираат потенцијалните загуби што може да се појават. 

Оваа нарачка е исклучително корисна доколку цените на „Бран“ започнат брзо да флуктуираат бидејќи ви дава поголема контрола врз трговијата. Во повеќето случаи, цената на стоп-загубата што би ја предложиле изнесува не повеќе од 1% од секоја трговија. Земајќи го примерот на граничната нарачка од $ 1.55 што го споменавме погоре, предложената стоп-загуба, во овој случај, ќе биде 1.53 $ (1%). 

Иако нашите сигнали можат да се пофалат со моментална стапка на успех од 82%, не можеме да гарантираме дека загубите нема да се појават во текот на вашето патување. Затоа, нашиот тим во секоја прилика испраќа сигнали за тргување со бранување кои не сакаат ризик. 

Група за телеграми на Ripple Signals?

Во помладите години на cryptosignals.org, ги споделувавме сигналите за крипто трговија преку е-пошта. Како и да е, бидејќи пазарот на тргување забрзано се одвиваше, имаше смисла да се побара поинстантен начин за дистрибуција на нашите предлози. 

Затоа нашите трговци го избраа Телеграм, на овој начин; можеме да ги испратиме нашите податоци во реално време. Значење - штом нашите аналитичари го објават сигналот на каналот Телеграм - ќе можете веднаш да пристапите до него. 

Телеграма има лесен интерфејс што значи дека можете лесно да го отворите известувањето и да ги читате нашите сигнали. Во повеќето случаи, ние исто така ќе им дадеме на нашите членови табела или графикон со објаснување на техничката анализа зад трговијата.

Овие податоци ви даваат можност да ги научите основите на тргувањето потребни за купување и продавање на Ripple.

Бесплатни сигнали за тргување со бранувања

Ако бесплатните сигнали за тргување со бранување се нешто што го барате, тогаш cryptosignals.org го има она што ви треба. Нашата бесплатна група Телеграма нуди три крипто сигнали неделно. Е ви бидат дадени истите информации што нашите премиум претплатници ги добиваат во нивните сигнали за крипто трговија. 

Никогаш не криеме и не ги задржуваме релевантните податоци од нашите членови, без разлика дали тие се премиум или ја користат нашата бесплатна услуга. Можеби се прашувате зошто некој бизнис ќе ја понуди оваа услуга - одговорот е лесен. 

Ние сакаме сите наши потенцијални претплатници да разберат како работат нашите сигнали пред да се обврзат финансиски. Ако се чувствувате посигурни по неколку недели, тогаш може да изберете да се претплатите на нашите премиум сигнали. 

Премиум сигнали за тргување со бранувања

Нашето премиско членство ви овозможува пристап до помеѓу 3 до 5 крипто сигнали на ден (понеделник-петок.) ​​Ова е значителна предност за бесплатната услуга од 3 сигнали неделно - поради што голем дел од нашите членови се долгогодишни премии претплатници. 

За ваша погодност, вклучивме целосен список на нашите премиум цени подолу: 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Ако сè уште размислувате дали нашите премиум планови се соодветни за вашите потреби, нашата стратегија без ризици може да ви помогне да донесете одлука. На cryptosignals.org, на сите нови регистрации им нудиме 30-дневна гаранција за враќање на парите. 

Сè што треба да направите е да контактирате со нас во рок од овие 30 дена и ние ќе ви ја вратиме претплатата без поставување прашања. Ова го правиме за да им покажеме на нашите клиенти дека сме оптимисти во врска со услугата што ја нудиме. Како резултат, повеќето од нашите нови членови избираат да останат со нашата платформа на долг рок. 

Сигнали за тргување со бранувања - Стратегија без ризици

Како што наведовме погоре, имате 30 дена да ги пробате нашите сигнали за крипто трговија пред целосно да се посветите на нашите услуги. Сепак, ние често ги охрабруваме нашите нови членови да ги извршуваат нашите сигнали за тргување со Бран преку демо-сметка за првиот месец. 

Овие демо сметки можете да ги најдете преку голем број брокерски страници како што е ByBit. Со избирање на оваа опција, можете да ги поставите сите наши предложени нарачки без да преземате значителни ризици. 

Еве ги следните чекори што треба да ги преземете: 

 • Изберете онлајн брокер кој поддржува широк спектар на пазари за криптовалути и отворете демо сметка. ByBit е одличен пример за платформа која ги обезбедува двете од овие потреби. 
 • Пријавете се за премиум-членството во cryptosignals.org што ви одговара. 
 • Придружете се на каналот ВИП Телеграм.
 • Кога ќе го добиете вашиот прв сигнал за тргување со Ripple, поставете ги нашите предложени нарачки преку вашата нова демо-брокерска сметка. 
 • Кога ќе поминат неколку недели, можете да сметате на вашите резултати и да видите какви профити сте оствариле. 

Ако сте импресионирани од нашата услуга и вашиот профит од тргување, можете да се одлучите за продолжен план за да ги почувствувате целосните придобивки од нашите намалени месечни надоместоци. 

Од друга страна, може да одлучите да ја користите нашата гаранција за враќање на парите. Ако е тоа така, ве молиме да не известите во рок од 30 дена по пријавувањето и ние го оддаваме чест без одлагање.  

Избор на крипто брокер за најдобри сигнали за тргување со бранувања 

Не можеме да потенцираме колку е важно да изберете одличен брокер за крипто кога ги користите нашите сигнали за тргување со бранување. На крајот на краиштата, брокерот ќе биде оној што ќе ги исполни сите нарачки - како последица на тоа ќе ви овозможи целосен пристап до пазарите за тргување со криптовалути. 

Lookingе треба да истражите бројни клучни фактори кога барате ваш брокер преку Интернет. За да помогнеме ова да стане побрзо искуство, подолу вклучивме детално објаснување на овие фактори: 

Надоместоци и провизии

Кога станува збор за тргување со бранување или која било криптовалута, во еден момент ќе наидете на некои такси и провизии. Причината што стои зад ова е што крипто-брокерите наплатуваат комбинација на такси и провизии за да заработат пари. 

 • На пример, може да видите дека 1.49% е типичен надоместок што крипто-брокерите ќе го наплатат на секоја поставена трговија. 
 • Меѓутоа, ако се одлучите за брокер, можете да купувате и продавате Ripple по провизија од 0%. 

Ова го прави мрежниот брокер идеален за нашите сигнали за тргување со бранување - бидејќи нема да ги трошите вашите профити со скапи трошоци. 

Еден главен фактор што ќе треба да го разгледате е „ширењето“ - што е разликата помеѓу понудата и вредноста на прашањето на секој дигитален пар. Како такво, колку е поголемо растојанието помеѓу цените - толку повеќе ќе платите на вашиот избран брокер. 

Безбедност и доверба

Во сцената со криптовалути, не е невообичаено да се видат нерегулирани размени. Всушност, голем процент на брокери не поседуваат лиценца со ниту едно од потребните финансиски тела. Како резултат, секој може да отвори сметка и да тргува без да дава лични податоци. 

Поради оваа причина, не ги советуваме нашите членови да користат една од овие платформи - бидејќи ќе треба да го депонирате вашиот капитал за да започнете со трговија. Со нерегулирани пазари кои имаат поголем безбедносен ризик - вашите пари можеби не се 100% безбедни. 

Поддржани крипто пазари

Како што истакнавме погоре - можете да тргувате со Ripple наспроти широк спектар на пазари. На пример, еден од нашите сигнали може да вклучува крипто-фиат пар како XRP / EUR. Во следната, може да добиете комбинација на крипто-крос како што е XRP / ETH. 

Затоа, изборот на брокер кој поддржува широк спектар на пазари на крипто-валути е исклучително важен. Притоа, ќе можете да постапувате според сите наши предлози за тргување со бранување преку еден единствен онлајн брокер.

Депозити, повлекувања и плаќања 

Последното што треба да внимавате при изборот на вашиот брокер е кои се начините на плаќање. Огромното мнозинство на нерегулирани брокери ќе прифати само плаќања со криптовалути, што е уште една причина што не ги охрабруваме.

Од друга страна, постојат неограничени количини на регулирани брокери кои ви дозволуваат да депонирате и повлекувате средства користејќи фиат пари. Во ByBit, на пример, можете да изберете од цела палета на различни опции. Тие вклучуваат дебитни картички како што се Visa, Maestro и Mastercard. 

Или, ако претпочитате да користите е-паричник, можете да изберете помеѓу Paypal, Skrill и Neteller. Постои опција за инстант банкарски трансфер; сепак, ова зависи од тоа каде живеете. 

Ако планирате да ја финансирате вашата сметка за тргување со метод на плаќање заснован на УСД, тогаш овој трошок од 0.5% ќе се одземе целосно. Ова е огромна разлика за многу брокери - кои ќе наплатат од 3-5% по депозит со дебитна картичка! 

Започнете со најдобрите сигнали за тргување со бранувања денес

Ако нашите сигнали за тргување со бранување се нешто што би биле заинтересирани да ги добиете, тогаш придружете им се на нашите членови на cryptosignals.org денес! 

Вклучивме чекор-по-чекор водич подолу за да покажеме колку е лесно да се започне: 

Чекор 1: Придружете се на cryptosignals.org

За да започнете да ги примате нашите сигнали за тргување со бранување директно до вашата апликација Телеграм - прво ќе треба да поставите сметка. Оваа задача треба да трае само неколку минути. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Можете да започнете со нашата бесплатна услуга, која ви овозможува пристап до три предлози секоја недела. Или, можете да станете премиум член и да добиете значителна предност од 3 до 5 сигнали на ден!

Чекор 2: Придружете се на нашата група за сигнали за крипто трговија

Кога ќе ја отворите вашата сметка за cryptosignals.org - ние ќе ви испратиме е-пошта што ги содржи чекорите што ви требаат за да ја регистрирате нашата група на Телеграм. Кога ќе се приклучите на групата, добра идеја е да поставите прилагоден звук за предупредување. 

Можете да го направите ова преку страницата за поставки на апликацијата Телеграм. Со ова, можете да препознаете кога станува збор за нов сигнал за тргување, затоа, давајќи си доволно време да реагирате на нашите предлози. 

Чекор 3: Поставете нарачки за сигнал за тргување со бранување

Кога ќе ги добиете вашите први сигнали за тргување со бранување - сè што треба да направите е да ги направите нарачките што ви ги предложивме преку вашиот брокер. За потсетување, ова го вклучува крипто-парот, дали е тоа ако е позиција за купување или продажба, и лимитот, побарувачката и цените на нарачката за стоп-загуба. 

Во крајна линија

Дозволете ни да резимираме. Со приклучување кон cryptosignals.org - можете да добиете квалитетни сигнали за тргување со Ripple преку нашата инстант група Telegram. Вие ќе можете активно да тргувате со Ripple без претходно знаење за техничка анализа или читање на табелата. 

Единственото нешто што мора да направите е да ги нарачате нашите експерти предложени преку вашиот избран брокер. Ако ова звучи како да ве интересира, изберете еден од нашите планови и можете веднаш да започнете. 

И, имајте на ум дека на сите наши претплатници на премиум план им ја нудиме 30-дневната гаранција за враќање на парите - така што ќе бидете покриени од секој поглед!