Најдобри сигнали за тргување со Bitcoin 2023 година

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Најдобри сигнали за тргување со Bitcoin 2023 година - Крајен водич

Ако сте заинтересирани за активно тргување со Биткоин, но немате доволно знаење за да го надминете пазарот на постојана основа - сигналите вреди да се разгледаат.

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Едноставно кажано, сигналите за Биткоин се предлози за тргување кои ви кажуваат какви нарачки треба да направите со вашиот брокер. На пример, сигнал може да ви каже да купите Биткоин кога ќе достигне цена од 52,500 УСД и да искеширате кога ќе пробие 56,000 УСД.

Во ова упатство, ние објаснивме како нашите Сигнали за тргување со биткоин ќе ви овозможи да профитирате од пазарите на крипто-валути, без да имате потреба да направите какво било истражување или техничка анализа.

Кои се сигналите за тргување со Биткоин?

Сигналите за тргување со биткоин ќе ве известат кога ќе се идентификува профитабилен тренд на пазарот. Тоа е да се каже, вашиот избран давател на сигнали ќе ги истражи пазарите на Биткоин и ќе ви испрати предлог за тргување кога верува дека е воспоставена можност.

На пример, може да добиете сигнал затоа што давателот е уверен дека Bitcoin е преценети врз основа на тековните цени. Давателот ќе ја донесе оваа одлука со извршување на сопствена длабинска техничка анализа и истражување.


За да ја исчистите маглата, подолу ќе видите пример за тоа како изгледа сигналот за тргување со Биткоин:

 • Биткоин пар: БТК / УСД
 • Позиција: Купете нарачка
 • Ограничување на цената: $ 45,000
 • Земи-профит: $ 49,000
 • Стоп-Загуба: $ 42,000

Примерот погоре ни покажува дека давателот на сигнал сугерира дека треба да направите нарачка за купување на BTC / USD. Ова нагласува дека снабдувачот на сигнали за тргување со Биткоин смета дека цената на БТК / УСД ќе порасне. Горенаведениот сигнал за тргување со Bitcoin исто така ни кажува каква граница, профит и нарачка за стоп-загуба треба да поставиме.

Потоа, тоа е само случај да се упати кон вашиот онлајн брокер и да ги поставите нарачките што се предложени преку сигналот за тргување со Биткоин.

Кои се придобивките од квалитетните сигнали за тргување со Биткоин?

Со пријавување за квалитетна услуга за тргување со сигнали на Биткоин, има многу придобивки што ова може да ги понуди за вашите долгорочни инвестициски цели.

Ова го вклучува следново:

Стручни аналитичари

Тука на cryptosignals.org - имаме тим од високо искусни трговци и аналитичари кои работат дома. Нашиот тим првенствено има задача да изврши компресивна техничка анализа деноноќно - фокусирајќи се исклучиво на пазарите со криптовалути.

Нашите трговци го прават ова со примена на напредни стратегии за истражување преку технички индикатори и други алатки за анализа на графикони. Како такво, со пријавување на нашите квалитетни трговски сигнали со Bitcoin, нашите аналитичари ќе ги истражуваат пазарите на вашиот име - за да не мораш.

Одлично за неискусни трговци

Можеби уште поголема придобивка од користењето на нашите сигнали за тргување со Биткоин е дека нашата услуга е идеална за неискусни трговци. Клучно, со цел да се остварат постојани придобивки во сцената на тргување со Биткоин (или кој било инвестициски сектор за тој начин), треба да имате солидно разбирање за техничката анализа и читањето на графиконот.

Ова може да трае многу години за да се совлада, поради што повеќето трговци со нови лица едноставно се откажуваат. Но, со пријавување на cryptosignals.org, можете активно да тргувате со Биткоин, без воопшто да имате потреба од техничка анализа. Напротив, оваа улога е резервирана за нашиот тим трговци од дома.

Имајте јасни цели за влез и излез

Кога добивате сигнали за тргување со Биткоин преку телеграмскиот канал cryptosignals.org, секогаш ќе ви биде обезбедена цел за влез и излез. Иако ова го опфаќаме подетално во деловите подолу, ова значи дека ние ќе ви кажеме која цена за влез да ја извршите кај вашиот избран брокер. Ова осигурува дека нема да бидете оставени да погодувате кога да излезете на пазарот.

Покрај тоа, ние исто така обезбедуваме цена за нарачка и профит-загуба. Ова осигурува дека вашата трговија се затвора автоматски кога целта е постигната или позицијата оди против нас за одредена сума. На крајот на краиштата, откако ќе ги поставите налозите за влез и излез што ги предложивме, нема што друго да правите на таа конкретна трговија

Трговија во рамките на вашиот буџет
Кога ќе добиете сигнал за тргување со Bitcoin од нас - можете да одлучите колку сакате да вложите. Во повеќето случаи, ние предлагаме да ризикувате не повеќе од 1% од вашиот трговски капитал. На пример, ако имате салдо на сметка од 500 УСД - можеби ќе одлучите да одвоите 5 УСД на нашиот сигнал.

Слично на тоа, ако салдото на вашата сметка е 10,000 100 УСД - предложената трговска големина ќе изнесува 1 УСД. Се подразбира дека салдото на вашата сметка ќе расте и опаѓа во текот на целиот месец. Како таква, монетарната вредност на вашата трговија - заснована на правилото од XNUMX%, ќе варира. Ова осигурува дека ќе го зголемите вашиот трговски капитал на ризичен и органски начин.

Како работат нашите сигнали за трговија со Bitcoin?

Важно е да се напомене дека сите наши сигнали за тргување со Биткоин доаѓаат со минимален број точки на податоци. За да се осигурите дека имате цврсто разбирање за тоа како работат нашите крипто сигнали - подетално ги разработуваме овие точки на податоци подолу.

Биткоин пар

Биткоинот може да се тргува против десетици други средства. Во слична природа на девизниот курс, секој пазар се идентификува со „пар“. На пример, ако тргувате со Биткоин во однос на американскиот долар - ова ќе биде претставено како БТК / УСД. Ако, на пример, тргувавте со Bitcoin со Ethereum, предметниот пар е ETH / BTC.

Нашиот тим трговци од дома се фокусира на парови крипто-фиат, како и парови на крипто-крос. Првиот обично се фокусира на БТК / УСД бидејќи овој пар поседува најголема ликвидност и трговска активност. Вториот може да види како нашите трговци истражуваат цена против, помеѓу Bitcoin и Ethereum, Ripple, Litecoin, Stellar и други популарни дигитални средства.


Во секој случај, првата податочна точка содржана во нашите сигнали за тргување Биткоин е парот со кој треба да тргувате. Како споредна забелешка, најдобро е да се регистрирате со онлајн брокер кој нуди широк спектар на пазари за да се осигурате дека секогаш имате средства да дејствувате на нашите сигнали за тргување со Bitcoin.

Купи или продаде позиција

Се подразбира дека нашиот тим аналитичари ќе гледаат да профитираат и од растечки и од паѓачки пазари. На пример, ако мислиме дека Биткоин е потценет во однос на британската фунта, ќе ви кажеме да нарачате нарачка за „купување“ кај вашиот избран брокер. Ова едноставно значи дека мислиме дека парот Bitcoin ќе се зголеми во вредност.

Ако, сепак, мислевме дека Биткоин е преценет во однос на британската фунта, ние би предложиле нарачка за „продажба“. Ова значи дека бараме да профитираме од парот што паѓа во вредност. На крајот на краиштата, со тоа што ќе ви кажам дали да одите долго или кратко на идентификуваниот пар Bitcoin - не треба сами да направите проценка на пазарот.

Ограничете ја цената

Ако сте целосно почетник во светот на трговијата преку Интернет - како налог за ограничување му кажува на вашиот избран брокер која цена би сакале да влезе на пазарот. На пример, можеби барате да нарачате нарачка за купување на БТК/УСД по 50,000 американски долари.

Без оглед на тоа по која цена двојката моментално тргува, вашиот лимит налог ќе го изврши брокерот само кога пазарите ќе одговараат на 50,000 американски долари.

Алтернативата на ограничувањето е нарачката на пазарот. Ова ќе ви овозможи веднаш да влезете на пазарот по следната достапна цена. Ние ретко се одлучуваме за нарачки на пазарот, бидејќи тие не ви дозволуваат да ја одредите нашата посакувана цена за влез. Како такво, сè што треба да направите е да изберете ограничување на нарачката при поставување на трговијата кај вашиот избран брокер и да ја внесете цената за влез што ја предлага нашиот Bitcoin сигнал.

Цена на профит

Како што споменавме порано, секогаш имаме јасен сет на цели кога испраќаме нов сигнал за тргување со Биткоин. Во многу случаи, може да очекуваме да оствариме профит од 3% врз основа на удел од 1%. Со други зборови, нашиот однос ризик / награда во оваа инстанца е 1: 3 - што значи дека за секој 1 долар, имаме за цел да оствариме добивка од 3 американски долари.

Во секој случај, нашите сигнали за тргување со Биткоин секогаш доаѓаат со предложената цена за нарачка од профит. Вие едноставно треба да ја внесете оваа цена кога ја поставувате нарачката кај вашиот избран брокер.

Стоп-загуба цена

Покрај поставувањето налог за профит, исто така ви се предлага да распореди налог за стоп-загуба. Ова осигурува дека вашите потенцијални загуби во трговијата се ограничени. Обично, нашата предложена цена за загуба е максимална загуба од 1%.


Клучно, иако ние имаме долгогодишен учинок за генерирање конзистентни придобивки - загубите се дел и дел од тргувањето. Како такво, ние никогаш не испраќаме сигнал за тргување со Bitcoin без разумна и добро истражена цена на загуба.

Биткоин сигнализира група за телеграма?

Во претходните години, сигналите за тргување со Биткоин беа дистрибуирани преку е-пошта. Сепак, ова е бавен и незгоден начин за напредување кон трговски сигнали. Наместо тоа, ние на cryptosignals.org се одлучуваме за Телеграм. Притоа, можеме да испратиме сигнали за тргување со Bitcoin до нашата група во реално време.

Тоа е да се каже, штом сигналот е објавен, вашиот телефон ќе добие инстант известување. Потоа, едноставно треба да кликнете на известувањето и ќе ви биде претставен сигналот. Во многу случаи, ние исто така вклучуваме табела или графикон што го објаснува истражувањето зад сигналот што го објавивме. Ова ви овозможува да го разберете процесот на размислување преземен од нашиот тим домашни аналитичари.

Бесплатни сигнали за тргување со Биткоин

Ако барате бесплатни сигнали за тргување со Биткоин - ова е нешто што ние го нудиме на cryptosignals.org. Вкупно, ние испраќаме три крипто сигнали неделно преку бесплатната група на Телеграм. Овие бесплатни сигнали ги содржат истите информации што ги добиваат нашите премиум членови. Со други зборови, ние никогаш не ги „затемнуваме“ или „криеме“ основните точки на податоци - како што се предложените цени на профит или стоп-загуба.

Ако се прашувате зошто ние испраќаме бесплатни сигнали за тргување со Биткоин - причината за ова е едноставна. Ние сакаме нашите потенцијални претплатници да имаат чувство за тоа како работиме пред да преземеме финансиска обврска. Само кога сте сигурни дека сакате да ажурирате, тогаш можете да одлучите да се пријавите за нашиот премиум план - што го објаснуваме во делот подолу.

Премиум сигнали за тргување со Биткоин

Повеќето од нашите членови тука на cryptosignals.org се долгогодишни претплатници на нашиот премиум телеграмски канал. Ова ќе ви овозможи пристап до помеѓу 3 и 5 крипто сигнали секој ден (од понеделник до петок).

Ние сме многу однапред за тоа колку наплатуваме за нашиот премиум план. За јасност, проверете ги нашите цени подолу:

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

 

Ако сеуште седите на оградата дали планот за премија cryptosignals.org е точен за вас - ние ве покривме. Ова е затоа што на сите нови претплатници им нудиме 30-дневна гаранција за враќање на парите без прашања.
Сè што треба да направите е да контактирате со нас во овој рок и ние ќе ви ја вратиме оригиналната претплата. Ова го правиме затоа што сме сигурни во услугата што ја нудиме и со тоа откриваме дека огромното мнозинство на нови претплатници остануваат на нашите книги долгорочно.

Сигнали за тргување со биткоин - Стратегија без ризици

Кога користите провајдер на сигнали за тргување со Bitcoin како нас - имате 30 дена да ја тестирате нашата услуга пред да преземете обврска. Всушност, ние всушност предлагаме да ги извршуваме нашите крипто сигнали преку брокерска демо-сметка во текот на првиот месец. Притоа, можете да ги поставите сите наши предложени сигнали без да ризикувате ниту еден цент.
Еве што треба да направите:

 • Отворете демо-сметка со брокер за нарачки. Осигурете се дека брокерот поддржува многу пазари на криптовалути.
 • Пријавете се за премиум план за cryptosignals.org
 • Придружете се на нашата премиум група Телеграм
 • Веднаш штом ќе добиете сигнал - поставете ги нашите предложени нарачки преку вашата брокерска демо-сметка
 • По неколку недели, раскажете ги резултатите за да видите колку пари сте заработиле

Ако сте задоволни со резултатите и ги исполнивме вашите очекувања - можеби ќе одлучите да го надградите на подолг план за да ја намалите месечната претплата. Алтернативно, ако одлучите дека сакате да ја извршите гаранцијата за враќање на парите - само проверете дали ќе не известите во рок од 30 дена по пријавувањето!

Избор на крипто-брокер за најдобрите сигнали за трговија со Биткоин

Не можеме да нагласиме колку е важно да изберете добар брокер за крипто кога користите сигнали за тргување со Биткоин. На крајот на краиштата, тоа е брокер кој ќе ги изврши вашите нарачки за вас - последователно ви дава пристап до пазарите за тргување со Bitcoin.

Постојат неколку основни фактори што треба да ги внимавате при изборот на брокер за крипто - како што се оние наведени во деловите подолу.

Надоместоци и провизии

Крипто-брокерите заработуваат пари со наплата на асортиман на такси и провизии. На пример, оние како Coinbase наплаќаат провизија од 1.49% за секоја позиција што ќе ја поставите. На другиот крај од скалата за цени, некои брокери ви дозволуваат да купувате, продавате и тргувате со криптовалути без да плаќате провизија.


Ова го прави мрежниот брокер многу погоден за нашите сигнали за тргување со Биткоин - кои честопати бараат да се насочат кон мали добивки. Како такво, нема да го изедете вашиот профит од скапите такси за тргување. Дополнително, треба да земете фактор во „ширењето“ - што е разликата помеѓу понудата и прашаната цена на соодветниот крипто-пар. Колку е пошироко ширењето, толку повеќе индиректно плаќате на вашиот брокер.

Безбедност и доверба

Како што добро знаете - огромното мнозинство размена на криптовалути не е регулирано. Ова е причината зошто често сте во можност да отворите сметка и да тргувате без да дадете лични информации. Сепак, користењето на нерегулирана размена на криптовалути не е добра идеја.

На крајот на краиштата, од вас ќе се бара да го депонирате вашиот тешко заработен капитал во платформата, и на тој начин - треба да бидете 100% сигурни дека вашите пари се безбедни.

Поддржани крипто пазари

Како што опфативме порано, нашите сигнали за тргување со Bitcoin покриваат широк спектар на пазари. На пример, еден сигнал може да се состои од крипто-фиат пар како БТК / УСД, додека другиот може да се однесува на крипто-крос пар како што се ЕТХ / БТК.
Имајќи го ова на ум, важно е да изберете крипто-брокер кој ви овозможува пристап до широк пакет на пазари на Биткоин. Уште еднаш, ова ќе осигури дека сте во можност да дејствувате на сите наши сигнали за трговија со Bitcoin преку една брокерска страница.

Депозити, повлекувања и плаќања 

Друга причина зошто изборот на регулиран брокер е најдобриот начин на дејствување е тоа што ќе можете да депонирате и повлечете средства со фиат пари. Ова е причината зошто повеќето нерегулирани берзи можат да прифаќаат плаќања само во форма на криптовалути. Кај некои брокери, на пример, можете веднаш да депонирате средства со дебитна/кредитна картичка (Visa, Maestro, MasterCard) или е-паричник (Paypal, Skrill, Neteller).

Во зависност од тоа каде живеете, можеби ќе можете да имате корист од инстантно обработените банкарски трансфери. Најдобро од сè, некои брокери можат да наплатат само 0.5% од депозитите. Ако ја финансирате вашата сметка со начин на плаќање деноминиран во УСД - оваа такса за конверзија на валута од 0.5% е целосно укината. Ова е во целосна спротивност со Coinbase - која наплатува 3.99% на дебитни картички!

Започнете со најдобрите сигнали за трговија со Bitcoin денес

Ако ви се допаѓа звукот на она што го нуди cryptosignals.org - започнувањето со нашите сигнали за трговија со Биткоин не може да биде полесно. Едноставно следете ги чекорите наведени подолу за да започнете да примате квалитетни сигнали за тргување со Биткоин директно до вашата апликација Телеграм!

Чекор 1: Придружете се на cryptosignals.org

Пред да започнете да ги примате нашите сигнали за тргување со квалитетни Bitcoin - ќе треба да отворите сметка. Ова треба да ви одземе не повеќе од неколку минути.

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Вие сте добредојдени да започнете со нашите бесплатни сигнали за тргување со Биткоин - што ќе ви донесе три предлози неделно. Но, со тоа што ќе станете премиум член, ќе добиете 3-5 сигнали на ден. И секако - можете да побарате целосна наплата во рок од 30 дена од приклучувањето кон нашата група на премиум сигнал, ако не сте задоволни од нашата услуга.

Чекор 2: Придружете се на нашата група за сигнали за крипто трговија

Откако ќе се придружите на cryptosignals.org - ние ќе ви испратиме е-пошта со информации за тоа како да се приклучите на нашата група на Телеграм. Откако ќе се придружите, вреди да поставите прилагоден звук за известување преку страницата за поставки на Telegram. Ова ќе осигури дека знаете дека е дистрибуиран сигнал за тргување со Биткоин и на тој начин - можете да постапите според нашиот предлог во реално време.

Чекор 3: Поставете нарачки за сигнал за тргување со Биткоин

Веднаш штом ќе добиете сигнал за тргување со Bitcoin од нас - тогаш треба да се префрлите на вашиот избран брокер за крипто. Сè што треба да направите е да ги направите нарачките што ви ги предлагаме. Да потсетиме, ова вклучува крипто пар, без разлика дали станува збор за нарачка за купување или продажба, и соодветната граница, загуба на стоп-загуба и цени на профит.

Во крајна линија

Сумирајќи, сигналите за тргување со Биткоин ви овозможуваат пристап до профитабилните пазари на криптовалути, без да имате потреба од никакво истражување и техничка анализа. Наместо тоа, единствената задача што треба да ја завршите е да ги нарачките што ги предлагаат нашите сигнали.

Ако сте подготвени да започнете да добивате квалитетни сигнали за тргување со Bitcoin токму сега - изберете план што одговара на вашите потреби. И не заборавајте - на сите претплатници на новиот премиум план им се нуди 30-дневна гаранција за враќање на парите - така што немате што да изгубите!