Најдобри бесплатни телеграмски групи за крипто сигнали во 2023 година - Целосен водич

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Крипто сигнали Телеграм групите растат со експоненцијална брзина. Во нивната најосновна форма, ова се групи кои обезбедуваат сугестии за тргување со криптовалути во реално време.

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

На пример, избраниот оператор може да ви каже да продавате кратко Ethereum кога дигиталниот токен ќе достигне цена од 2,500 американски долари. Во повеќето случаи, ќе ви биде кажано и какви нарачки за стоп-загуба и профит треба да поставите кај вашиот брокер за криптовалути.

Ако ова е нешто што ве интересира - овој водич ќе разговара за тоа Телеграмски групи за најдобри крипто сигнали на пазарот во моментов.

Крипто сигнализира телеграмски групи во 2023 година: Основи

Пред да ги разгледате најдобрите крипто -сигнали Телеграмски групи за 2023 година, важно е прво да разберете како функционира овој феномен. На крајот на краиштата, најуспешните даватели на крипто сигнали на овој пазар, се разбира, ќе наплатат надомест за нивните услуги.

Значи, најлесниот начин за гледање крипто сигнали е дека тие се компатибилни со предлозите за тргување. Со други зборови, ќе се регистрирате за давател на сигнали што ви кажува што да тргувате со крипто. Како минимум, сигналот треба да ви каже со кој крипто пар треба да се тргува и по која цена треба да поставите ограничување.

Во прилог на ова, најдобрите крипто-сигнали Телеграм-групите ќе обезбедат неколку многу важни наредби за управување со ризици. Имено, ова ги вклучува нарачките за стоп-загуба и добивка што треба да ги поставите кај вашиот крипто брокер.

Ако с still уште сте малку збунети за тоа како функционираат најдобрите крипто сигнали, Телеграмските групи - погледнете го поедноставниот пример подолу:

 • пар: BNB / УСД
 • Сигнал: Купи
 • Ограничете: $ 294.50
 • Стоп-Загуба: $ 291.20
 • Земи-профит: $ 320.10

Значи, за да ги свариме горенаведените информации - да почнеме со основите. Накратко, горенаведениот криптосигнал ви кажува да поставите нарачка за купување Бинарен монета (БНБ). Поповршно, парот до кој треба да пристапите кај избраниот брокер е BNB/USD - што значи дека тргувате со Binance Coin во однос на американскиот долар.

Следно, имаме гранична цена за нарачка од 294.50 долари. Ова е цената по која ќе излезете на пазарот. Ако оваа цена не се активира за неколку часа, најдобрите крипто -сигнали Телеграмските групи најверојатно ќе ви кажат рачно да ја откажете нарачката. И секако - имаме налог за стоп-загуба од 291.20 УСД.

Ова значи дека ако BNB/USD падне на оваа цена, брокерот автоматски ќе ја затвори позицијата. На крајот на краиштата, дури и најдобрите крипто -сигнали Телеграм -групите прават загуби од време на време. Конечно, имаме налог за профит од 320.10 долари-што е цената што нашата трговија ќе биде затворена доколку нашата цел за профит се активира од пазарите.

Како работат телеграмските групи за крипто -сигнали?

Сега кога ги објаснивме основите, сега можеме да разговараме за начелата како функционираат најдобрите крипто сигнали Телеграм -групите во пракса.

Истражување зад сцената

Прво и основно, најверојатно, давателот на услугата за сигнали е искусен трговец. Овде, на CryptoSignals.org-имаме тим од внатрешни трговци со криптовалути кои купуваат и продаваат дигитални токени многу, многу години.

Нашиот тим трговци работи деноноќно, постојано барајќи можности за профит. За да го направат ова ефикасно, нашите трговци се фокусираат главно на техничките карактеристики, но исто така се целосно разбрани со фундаменталната анализа. Откако ќе се открие можност, предлогот за тргување потоа ќе биде објавен на вашата телеграм група за крипто -сигнали.

Телеграмски сигнал

Откако трговецот ќе го објави сигналот, ова ќе пристигне во соодветната група за телеграма за крипто -сигнали. Овде на CryptoSignals.org-нашите предлози секогаш доаѓаат во реално време-така што ќе добиете известување на вашиот мобилен уред кога тоа ќе се случи.

За појаснување, ќе ви биде кажано крипто-пар и дали да одите долго или кратко, како и цените на нарачките за ограничување, профит и стоп-загуба.

Поставување на нарачки

Откако ќе го прегледате сигналот што е објавен на нашата група за телеграма за крипто -сигнали - тогаш треба да дејствувате по него. Со други зборови, ќе треба да отидете кај вашиот брокер за криптовалути или да разменувате за да ги поставите нарачките што се предложени.

Ова значи дека прво ќе треба да го побарате соодветниот пар - на пр. ADA/USD. Потоа ќе треба да го внесете вашиот удел, проследено со нашата предложена ограничена цена за нарачка. Следно, ќе треба да ги внесете вредностите за стоп-загуба и профит што ги предложивме.

По поставување на вашата нарачка - нема што друго да направите. Ова е затоа што вашата избрана платформа ќе ја затвори трговијата кога ќе се активира цената за добивка или стоп-загуба од пазарите.

Како да ја изберете најдобрата телеграма за криптосигнали во 2023 година

Со брзо пребарување на Google за терминот „најдобра група за крипто -сигнали Телеграма“ - ќе бидете преплавени со стотици различни провајдери. Ние би претпоставиле дека немате време да ги истражувате навртките и завртките на секоја сигнална платформа што ќе наидете.

Ова е причината зошто ние обезбедивме список за брз пожар што може брзо да го следи процесот за вас и на тој начин-ќе можете да ја најдете најдобрата крипто-сигнална телеграм група за вашите потреби.

Изведба и репутација

Прво треба да процените колку е веројатно дека ќе заработите пари. Ова не е лесен подвиг, бидејќи многу даватели на сигнали во овој простор прават смели тврдења за тоа што прават во месечната добивка.

Сепак, честопати нема начин за независно да ги потврдите овие информации. Можеби добра почетна точка во овој поглед е да се истражи давателот.

На пример, имате платформи како Trustpilot - што ви овозможува да го процените кредибилитетот на овие сигнали за која станува збор. Можете исто така да се обидете да видите дали има нишка на Reddit - при што може да се најдат претходни и/или постоечки претплатници.

Крипто Маркети

Често ќе има нееднаквост на специфичните пазари на кои се фокусира групата на крипто сигнали Телеграм. На пример, овде на CryptoSignals.org – покриваме широк спектар на дигитални токени. Всушност, нашиот тим од домашни аналитичари е удобно да тргува фиат-на-крипто (на пр. ETH/USD) и крипто-крст парови (на пр. (BNB/BTC).

Од друга страна, некои крипто-сигнали Телеграмските групи ќе покриваат пософистицирани финансиски инструменти - како Bitcoin фјучерси или Ethereum опции. Потоа добивате групи кои едноставно се држат со еден пар - како BTC/USD.

Гаранција за враќање на парите

Интересно, оваа специфична метрика е една од, ако не и најважна, кога се бараат најдобрите крипто -сигнали телеграмски групи. Ова се поврзува со нашиот претходен дел, каде што забележавме дека е речиси невозможно да се потврди легитимноста на побарувањата на давателот.

 • Но, кога ќе изберете оператор како CryptoSignals.org - ќе ви биде понудена гаранција за враќање на парите.
 • Едноставно кажано, ако не сте задоволни со крипто сигналите што сте ги примиле - ќе ви биде даден целосен поврат на вашата претплата.
 • С All што треба да направите е да не известите во рок од 30 дена по пријавувањето.

На крајот на краиштата, ова ви овозможува да н test тестирате на основа без ризик. Ова е затоа што можете да ги поставите нашите предложени сигнали на крипто брокер што нуди бесплатна демо сметка. Ова значи дека нема да ризикувате со сопствените пари на нашите сигнали. Напротив, ќе користите демо средства.

Цена

Исто така, вреди да се погледне колку давателот наплатува и дали ќе добиете попуст за регистрација за подолг план. Со оглед на тоа, треба да платите повеќе ако услугата за сигнали има долгогодишно досие за остварување привлечни придобивки.

Телеграмски групи за бесплатни крипто сигнали – Преглед за 2023 година

Иако најпрофитабилните провајдери наплатуваат такса за нивната услуга, може да наидете на голем број бесплатни Телеграмски групи за крипто -сигнали. Ова значи дека ќе добивате сигнали без потреба да плаќате пари.

 • Меѓутоа, треба да се запрашате зошто давателот ќе ви даде бесплатен пристап до нивните сигнали за тргување - кога тие посветиле време и напор за истражување на пазарите.  
 • Од друга страна, ние во CryptoSignals.org нудете бесплатна група за телеграма за крипто сигнали која доаѓа со три предлози неделно.
 • Ова е со цел да им се овозможи на новите корисници да не тестираат пред да се најавите за некој од нашите премиум планови.

Што е најважно, сеуште добивате пристап до основните точки на податоци во бесплатната група-вклучително и цените за нарачка, ограничување, стоп-загуба и профит.

CryptoSignals.org – Најдобра телеграма група за крипто сигнали во 2023 година

Ние на CryptoSignals.org сме горди на услугата и учинокот што го имаме во арената за тргување со дигитални валути. Се разбира, има многу други даватели на услуги во овој простор, затоа дозволете ни да објасниме што добивате кога ќе станете претплатник.

 • 2-3 висококвалитетни крипто сигнали дневно преку нашата група Телеграма
 • Сите сигнали доаѓаат со пар, долга/кратка позиција и предложени цени за нарачки за лимит, профит и стоп-загуба
 • До денес, нашите крипто сигнали имаат стапка на победа од 82%
 • Ние нудиме 30-дневна гаранција за враќање на парите на сите нови претплатници на премиум план
 • Плановите за 1 месец чинат само 35 фунти. Ние нудиме уште пониски цени кога ќе се регистрирате за подолг план
 • Ние исто така нудиме три БЕСПЛАТНИ крипто сигнали неделно

Како што можете да видите од погоре, ние на CryptoSignals.org ги покривме сите основи. Не само што ви дозволуваме да н try испробате преку нашата бесплатна група за телеграма за крипто-сигнали-туку нудиме и 30-дневна гаранција за враќање на парите на нашите премиум планови. Ова значи дека нема што да изгубите!

Други телеграмски групи на крипто сигнали

Ние на CryptoSignals.org веруваме во темелно истражување и должно внимание. Со други зборови, навистина е важно да ја извршите домашната задача во изборот на најдобрата група за Телеграма за крипто -сигнали за вас. Имајќи го ова на ум, подолу ќе најдете избор на други провајдери на овој пазар.

 • Сигнали на монети - Оваа крипто сигнализира Телеграм групата сега е дом на над 10,000 членови. CoinSignals генерално се фокусира на Bitcoin парови, но исто така опфаќа Tether.
 • MYC сигнали: Ако сте заинтересирани за сигнали поврзани со посложени инструменти за криптовалути - можеби ќе сакате да ги проверите сигналите на MYC. Ова е затоа што давателот е специјализиран за фјучерси и опции за дигитални средства.
 • Алтсигнали: Оваа сигнална платформа опфаќа конвенционални парови како БТК/УСД, како и крипто фјучерси. Во времето на пишување, AltSignals е дом на над 56,000 членови.
 • Кралот на парички: Овој провајдер е релативно нов во просторот за крипто сигнали - со нешто повеќе од 1,000 во својата група Телеграм досега. Можете да го тестирате „The Coin King“ на неделен план по цена од 7 долари.

Ние на CryptoSignals.org немаме поврзаност со ниту еден од давателите наведени погоре. Како таква, осигурајте се дека правите сопствено истражување. 

Како да започнете со најдобрата телеграма група за крипто сигнали во 2023 година

Ако сте го прочитале нашиот водич за најдобри крипто-сигнали Телеграмски групи и сакате да започнете денес - следете го процесот чекор-по-чекор наведен подолу.

Чекор 1: Изберете Телеграмски план за крипто сигнали

Првото нешто што ќе треба да направите е да изберете a крипто сигнал план кој ви одговара. Нашите месечни планови започнуваат од само 35 фунти - што доаѓа со гаранција за враќање на парите. Ова е можеби опцијата за почеток ако прв пат ги користите нашите премиум крипто сигнали. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

 

Алтернативно, исто така, може да размислите да започнете со нашата бесплатна група за телеграма за крипто -сигнали. Ова ќе ви овозможи пристап до три сигнали неделно, додека премиум планот нуди 2-3 дневно.  

Чекор 2: Придружете се на Телеграмската група CryptoSignals

Откако ќе се регистрирате за избраниот план, внимавајте на нашата е-пошта за добредојде. Ова ќе ви даде целосни упатства за тоа како да придружете се на нашата група Телеграма

Ако веќе ја немате апликацијата Telegram на вашиот телефон, можете да ја преземете од App Store на Google Play. Откако ќе ја отворите апликацијата и ќе се придружите на нашата група, проверете дали ги вклучите известувањата. Ова ќе обезбеди да бидете известени штом испратиме крипто сигнал до нашите членови!

Чекор 3: Отворете брокерска сметка за крипто

За да ги користите нашите квалитетни крипто сигнали, треба да имате соодветен брокер на ваша страна. Ако веќе имате брокер или размена со која сте задоволни - можете да го прескокнете овој чекор. 

Ако не, можеби вреди да се размисли за ByBit. Брокерот нуди десетици пазари на криптовалути на основа само за ширење - што ја прави платформата идеална за нашите квалитетни крипто сигнали. 

Трговија на крипто сега

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Чекор 4: Поставете сигнали

Во оваа фаза од нашиот чекор-по-чекор напредок, сега треба да бидете член на нашата група за телеграма за крипто-сигнали и да имате брокерска сметка подготвена. 

Откако ќе добиете сигнал од нас - вашата апликација Телеграма ќе ве извести. Потоа, тоа е само случај на поставување на нарачки што ги предлагаме!

Најдобра група за телеграма за крипто -сигнали - заклучок

Како заклучок, најдоброто крипто сигнали Телеграма групите ќе бидат транспарентни во она што го нудат. Не само во однос на неговата историска стапка на добивка и поврат на инвестицијата (ROI) - туку со обезбедување на проверливи податоци за да се поддржат неговите тврдења. 

Ако барате да започнете со крипто сигнали со врвен квалитет денес-потребни се само неколку минути за да се поставите со CryptoSignals.org.

Едноставно изберете премиум план што ги задоволува вашите потреби, придружете се на нашата група Телеграма и потоа почекајте да пристигне првиот сигнал! И не заборавајте-на сите нови членови им се нуди 30-дневна гаранција за враќање без прашања-така што немате што да изгубите!