Најдобри даватели на сигнали за тргување Ethereum 2023 година (платен и бесплатен)

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Најдобри сигнали за тргување со Ethereum 2023 - Крајен водич

Ако во моментов гледате да станете поуспешни во тргувањето Ethereum, но не сте сигурни како да се движите или да го надминете пазарот - тогаш сигналите може да бидат токму она што го барате.

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Да се ​​распадне малку подалеку, сигналите Ethereum се совети за тргување што можат да ви помогнат да научите кои нарачки се најдобри да ги направите со вашиот избран брокер и кога е најдобро време да ги направите. 

Низ овој водич, ќе ви објасниме како можете да ги користите нашите сигнали Ethereum за да добиете профит и успех на пазарот за трговија со криптовалути, без да имате потреба да извршувате никаква техничка анализа. 

Кои се сигналите за тргување со Ethereum?

Сигналите на Ethereum најдобро можат да се објаснат како предлози за тргување што ќе ви ги испратат нашите домашни аналитичари кога ќе се најде профитабилна можност. Нашиот тим ќе го искористи своето знаење за техничка анализа, стекнато повеќе години за да се осигура дека ги имате сите важни информации потребни за извршување на успешна трговија. 

На cryptosignals.org, секој сигнал треба да вклучува пет клучни точки на податоци, вклучувајќи ја и потребната гранична цена, да ја земете цената на налогот за добивка и цената на нарачката за стоп-загуба.  

ethereum трговски сигнали

Еве еден пример за тоа што можете да очекувате од нашите сигнали кога ќе се најавите кај нас:

 • Ethereum пар: ЕТХ / УСД
 • Долг или краток налог: Долго
 • Ограничување на цената: $ 1200
 • Стоп-Загуба: $ 1000
 • Земи-профит: $ 1500

Она што овој пример ни го покажува е дека нашите аналитичари веруваат дека парот Ethereum ETH / USD (Ethereum / US долар) ќе се зголеми во многу блиска иднина. Ова сега би сугерирало дека ќе продолжите да поставувате нарачка за купување кај вашиот брокер. 

Исто така, ни ја покажува препорачаната граница, стоп-загуба и цена на нарачка за профит. Ова ќе биде опфатено подетално во овој водич. Откако ќе го добиете вашиот сигнал, тогаш станува збор за предавање на вашиот брокер преку Интернет и за нарачка со сите бројки и информации што ги дадоа нашите експерти. 

Кои се придобивките од квалитетните трговски сигнали со Ethereum?

Постојат различни корисни фактори кои треба да се земат предвид при регистрација на нашите квалитетни трговски сигнали Ethereum. Сето тоа може да ви понуди поддршка на вашето долгорочно тргување и инвестирање.

Еве што мислиме дека се неколку од основните придобивки: 

Стручни аналитичари

Нашиот тим експертски аналитичари и искусни трговци овде на cryptosignals.org поминаа години во усовршување на занаетот за техничка анализа. Ние го правиме ова со користење на широк спектар на технички индикатори (на пример, RSI, подвижни просеци, MACD и многу други.) 

Ова значи дека можеме да извршиме фундаментално истражување за цените на криптовалутите и трендовите на пазарот. Едноставно кажано, со приклучување кон нашите квалитетни трговски сигнали Ethereum, можете да имате мир во умот дека нашите експерти ги користат своите вештини за да го истражат пазарот во ваше име. 

Одлично за неискусни трговци

Една од најголемите придобивки што сакаме да ја понудиме на cryptosignals.org е простор каде и искусните и неискусните трговци можат целосно да ги истражат сите предности што можат да ги понудат нашите трговски сигнали Ethereum. 

Еден од основните фактори за стекнување профит на пазарот за трговија со криптовалути е можноста за вршење техничка анализа, покрај тоа што можете да ги прочитате потребните табели за цени.

Ова се вештини што може да траат со години за да се постигнат, па затоа и пријавувањето на cryptosignals.org е идеално за неискусни трговци. Имате можност да тргувате со Ethereum во реално време без претходно знаење за техничка анализа или пазар за трговија со криптовалути. 

Имајте јасни цели за влез и излез

Стратегиите за влез и излез се витален дел од тргувањето со Ethereum (или кој било трговски сектор, за тоа прашање). Затоа, кога cryptosignals.org ви обезбедува еден од нашите трговски сигнали Ethereum, тој секогаш ќе вклучува соодветна цел за влез и излез. 

Ова значи дека нема претпоставки кога станува збор за влез на пазарот. Дополнителни информации за тоа како овие се клучни за cryptosignals.org, ќе бидат подетално опфатени подолу. 

ethereum трговски сигнали

Во прилог на целите за влез и излез, ние исто така ја обезбедуваме познатата цена на нарачката „профит-профит“ и „стоп-загуба“. Овие се стратегии кои обезбедуваат вашата трговија да се затвори автоматски кога целта е постигната, или позицијата оди против нас за одредена сума. 

Кога ќе ги поставите нарачките за влез и излез со вашиот избран брокер, нема што повеќе да се стори во овој момент.  

Трговија во рамките на вашиот буџет

Воспоставување на буџет за раст на вашиот трговски капитал може да биде клучно при учење и истражување на пазарот. Ова е причината зошто кога нашиот домашен тим на cryptosignals.org ќе ви испрати нов сигнал за трговија со Ethereum, можете да одлучите колку би сакале да извршите. 

Сепак, ние обично ќе предложиме да ризикувате не повеќе од 1% од вкупната сметка за тргување. На пример, ако вашата трговска сметка има 1000 американски долари - идејата ќе биде да одвоиме 10 американски долари (1%) на нашиот сигнал. Исто така, ако салдото на сметката е 20,000 200 УСД, предложената трговија ќе биде 1 УСД (XNUMX%). 

Нормално, салдото на вашата сметка ќе расте и опаѓа во текот на секој месец. За возврат, вредноста на вашата трговија ќе варира ако се заснова на правилото од 1% процент. Со користење на правилно управување со ризик, тоа може да ви обезбеди постојан раст на вашиот трговски капитал. 

Како работат нашите сигнали за тргување со Ethereum?

Главната премиса на сигналите за тргување со Ethereum (или кој било крипто сигнал) е дека тие се препораки за тргување или совети. На CryptoSignal.org веруваме дека најсигурните сигнали за тргување содржат пет важни точки на податоци. 

За да дадеме појасно разбирање за тоа како работат нашите крипто сигнали, ќе ја разложиме секоја точка на податоци подолу. 

Ethereum пар

Првата клучна точка за податоци вклучена во нашите трговски сигнали Ethereum е пар што треба да го тргувате. За дополнително појаснување, „трговски пар“ или „пар криптовалути“ може најдобро да се дефинираат како средства што можат да се тргуваат едни со други во замена. 

На пример, ако требаше да тргувате со Ethereum против Bitcoin - ова ќе се покаже како ETH / BTC. Ова е познато како крипто-крст пар бидејќи парот содржи две конкурентни дигитални валути. Или друг пример е пар крипто-фиат како ETH / USD (Ethereum / УСД)

ethereum трговски сигнали

Постојат разни популарни дигитални средства што ќе ги истражат нашите домашни трговци и аналитичари, вклучувајќи Ethereum, Bitcoin, Litecoin и многу други. Знаејќи со кои крипто-валути најдобро се тргува, ова му дава на нашиот тим цврсто разбирање на кои пазари треба да се насочат. 

Нешто што треба да се има предвид е дека кога се пријавувате со вашиот брокер преку Интернет, најдобро е да изберете компанија што нуди широк спектар на пазари. 

Ние нудиме неколку примери на cryptosignals.org. 

Купете или продадете позиција

Сега кога знаете со кој пар Ethereum треба да тргувате, треба да знаете какво дејствие треба да преземете во врска со купување или продавање. Главната цел на нашиот тим е да оствари профит без разлика дали е тоа од растечки или паѓачки пазари. 

Во нашите сигнали за тргување со Ethereum, ние ќе предложиме да одиме „долги“ или „кратки“ на двојката за која станува збор. На пример, Ако сигналот ви каже да одите долго, нашите аналитичари може да помислат дека парот Ethereum ќе се зголеми со текот на времето. 

Потоа, ќе ве упатиме да нарачате нарачка за 'купување' со вашиот избран брокер. Исто така, ако мислевме дека парот Ethereum ќе се намали со текот на времето, ќе ве упатиме да се одлучите за нарачка за продажба. Ова ќе се покаже на вашиот трговски сигнал Ethereum како кратка продажба.

Со добивањето на овие клучни информации, не треба да погодувате во која насока да се движите на пазарот. 

Ограничување на цената

Следните три клучни точки на податоци одат рака под рака кога успеваат во трговијата преку Интернет. Прво, ограничената цена е нарачка што го упатува вашиот брокер по која цена би сакале да влезете на пазарот.

Некои клучни информации во врска со нарачката за ограничување се дека нарачката за ограничување на купувањето може да се изврши само по предложената гранична цена или пониска. Пример за ова може да биде, можете да поставите нарачка за купување на ETH / USD по цена од 1,100 американски долари. 

Без оглед на цената што може да биде пар, тој ќе го спроведе вашиот избран брокер само кога 1,100 американски долари се совпаѓаат со тековните пазари. Слично на налогот за ограничување на купувањето, нарачката за ограничување на продажбата може да се изврши само по избраната гранична цена или повисока. 

Сè што треба да направите тогаш е да ја земете нашата предложена цена за влез од нашиот трговски сигнал Ethereum, да ја изберете вашата нарачка и да ја поставите вашата трговија со избраниот брокер. 

Цена на профит

Нашите сигнали за трговија со Ethereum секогаш доаѓаат со предложена цена на профит што треба да се вклучи при поставување на вашата трговија. Едноставно кажано, цената на профит е вид на нарачка што автоматски ќе ја затвори отворената позиција кога ќе се постигне специфичната цена, ова помага да се зголеми профитот. 

Како што споменавме погоре, тука на cryptosignals.org, поставивме јасен и темелен RRR (сооднос ризик-награда) со секој трговски сигнал на Ethereum. 

Наша цел е сооднос 1: 3, што значи дека за секои 10 долари би барале профит од 30 УСД. Ова заедно со сè што досега опфативме ќе помогне во минимизирање на ризикот од вложување премногу по трговија, што пак ќе помогне да се зголемат шансите за поголем профит. 

Стоп-загуба цена

Цената на стоп-загубата е последната клучна точка на податоци и потенцијално, една од најважните. При поставување налог за цена на добивка за да се зголеми профитот, исто така треба да воспоставиме наредба за стоп-загуба за да помогнеме во ограничување на загубите на позиција. Обично, нашата предложена цена за загуба на стоп значи загуба не повеќе од 1%.

ethereum трговски сигнали

Во текот на последните 8 години, нашиот домашен тим од стручни аналитичари има долгогодишен рекорд за создавање постојани придобивки. Се подразбира дека загубите можат да се случат во светот на трговијата со криптовалути, или за тоа прашање кој било инвестициски сектор. Затоа, ние секогаш се трудиме да испратиме добро истражена и практична цена на стоп-загуба. 

Телеграм група на сигнали Ethereum

Бидејќи пазарот за крипто-валути може да биде исклучително брз, има смисла само да се надградиме во вистински и инстант начин за доставување на вашите сигнали за трговија со Ethereum. Во претходните години ги испраќавме нашите сигнали преку е-пошта, но се покажа дека е бавно и има потенцијал да ги пропушти клучните трговски можности. 

Напротив, Телеграм гарантира дека имаме можност да им обезбедиме на нашите членови сигнали за тргување со Ethereum во реално време. Ова значи дека веднаш штом ќе се испрати сигналот за тргување, тој доаѓа директно до вас. 

Телеграма има лесен интерфејс, што значи дека можете лесно да го прегледувате известувањето за новиот сигнал. Во многу случаи, можете исто така да видите табела или графикон што ги вклучивме за да ви помогнеме подобро да ги разберете процесите на размислување направени од нашиот домашен тим.

Бесплатни сигнали за тргување со Ethereum

Откако ќе ги прочитаме сите информации што ги дадовме досега, можеме да замислиме дека некои од нив може да бидат застрашувачки. Ова е причината зошто cryptosignals.org исто така нуди бесплатни сигнали за тргување со Ethereum. 

Испраќаме 3 бесплатни сигнали неделно преку нашата телеграма група споменати погоре. Сигналите ги содржат истите клучни точки на податоци што им ги даваме на членовите на нашиот премиум план. На пример, нарачки за стоп-загуба или заработка со профит. 

Ние сакаме нашите потенцијални претплатници да добијат јасна идеја за тоа како работиме пред да се обврземе финансиски. Кога имате подобро чувство за тоа што вклучуваат сигналите за тргување со Ethereum и сте посигурни во вашите способности, тогаш може да одлучите дека сакате да го подигнете тоа на ниво. Тоа е местото каде што нашите премиум планови може да имаат поголема корист од вас. 

Премиум сигнали за тргување со Ethereum

Дозволете ни да разложиме што точно вклучуваат нашите премиум членства и зошто нашите постојни членови продолжуваат да се претплаќаат на нашата група на Телеграм месец по месец. Dailyе добивате 3-5 сигнали за тргување со Ethereum дневно (од понеделник до петок). 

Дополнително, ќе ги добиете нашите препорачани налози за граница, профит и загуба на стоп-загуба што нашите експерти ги анализираа за вас. И, како што споменавме погоре, повеќето од нашите сигнали доаѓаат со објаснувач околу техничката анализа - така да учите додека тргувате. 

Подолу вклучивме како изгледаат нашите цени кога се наплатуваат месечно, квартално, двогодишно и годишно:

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Ако сè уште се прашувате дали планот за премија што го нуди cryptosignals.org е соодветен за вас, тогаш нашиот дел подолу за тоа како да се спроведе стратегија без ризик може да ви помогне да донесете одлука. 

Сигнали за тргување со Ethereum - Стратегија без ризици

Нашата гаранција за враќање на парите без ризик е услуга што ја нудиме на сите наши нови претплатници. Ова е временски период од 30 дена за да ги тестираме нашите сигнали за тргување со Ethereum заедно со нашата услуга. За почеток, ние често предлагаме да ги извршуваме нашите сигнали преку брокерска демо-сметка. Како резултат, можете да ги поставите нашите сигнали за тргување на начин без ризик. 

Еве чекор по чекор водич за да ви покажам што треба да направите:

 • Изберете онлајн брокер кој има широк опсег на пазари за криптовалути. 
 • Откако ќе го направите ова, можете да отворите демо-сметка.
 • Претплатете се на членство во премиум план со cryptosignals.org 
 • Придружете се на нашата група за телеграми ВИП. 
 • Кога ќе го добиете вашиот сигнал - повелете и поставете ги нашите предложени нарачки со вашата избрана брокерска демо-сметка.
 • 2/3 недели подоцна, разгледајте ги вашите резултати и видете колку сте заработиле. 

Ако ги исполнивме вашите очекувања и вие би биле среќни да ги надградите, може да предложиме еден од нашите подолги планови да ви помогнеме да го искористите најдоброто од нашите месечни надоместоци. Од друга страна, можеби ќе сакате да ја примените нашата гаранција за враќање на парите. 

Во овој случај, треба да не известите во рок од 30 дена по пријавувањето и ќе ви ја вратиме цената на претплатата во целост. Ова го правиме за да им покажеме на нашите потенцијални членови дека сме целосно сигурни во услугата што ја нудиме!

Избор на крипто-брокер за најдобри сигнали за трговија со Ethereum

Како што споменавме порано во упатството, изборот на точен брокер за крипто е клучно кога станува збор за целосно искористување на нашите сигнали за трговија со Ethereum. На крајот на краиштата, вашиот избран брокер ќе биде оној што ги поставува и извршува сите ваши нарачки за вас - давајќи ви -длабочина на знаење и пристап до трговскиот универзум Ethereum. 

Надоместоци и провизии

Во трговијата со крипто-валути има разновидност од различни надоместоци и провизии. Крипто брокерите можат да заработат пари со наплата на која било од овие такси и провизии. 

На пример, имате Coinbase што наплатува 1.49% на секоја позиција што ја ставате.

ethereum трговски сигнали

Ова го прави онлајн брокерот и нашите сигнали за тргување Ethereum добро прилагодени еден за друг. Како што беше претходно наведено, нашите сигнали имаат за цел да насочат мали добивки, затоа нема да треба да се грижите дали вашиот профит ќе биде срамнет со скапи провизии за тргување. 

Еден детал во кој ќе треба да факторирате е она што е познато како „ширење“. Ова се однесува на разликата помеѓу цените за купување и продажба на крипто-пар што тргувате. Ширењето може да се разликува со секое средство, производ или услуга, но може да се најде на повеќето брокерски страници.

Безбедност и доверба

Нешто што треба да се земе предвид кога се гледаат брокерите е дали тоа е регулирано и од кое тело. Одличен пример за ова е 8cap – бидејќи е регулирано од три финансиски тела. Тоа се како што е наведено Австралиската комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC), Кипарската комисија за хартии од вредност и берзи (CySEC) и Управата за финансиско однесување (FCA).

Некои можеби веќе знаат дека голем дел од размената на криптовалути не се регулирани, што значи дека секој може да отвори сметка и да тргува активно без да ги регистрира своите лични информации. Ова не е идеално, бидејќи осигурувањето дека вашите пари се безбедни треба да биде врвен приоритет. Ова е причината зошто ние отворено ги охрабруваме прописите за истражување пред да направите депозит. 

Поддржани крипто пазари

Како што претходно споменавме во упатството, постојат различни пазари за кои можат да бидат насочени нашите сигнали за трговија со Ethereum. На пример, еден сигнал може да се фокусира на пар крипто-фиат, како што е ETH / USD. Алтернативно, следниот сигнал може да вклучува крипто-крст пар како што е ETH / BTC.

Затоа, клучно е да се осигурате дека вашиот онлајн брокер за крипто ги покрива сите начини на пазарите на крипто-валути. На пример, со нашиот премиум план, ќе добивате 3-5 сигнали на ден. Како такво, со избор на сигурен брокер за крипто - ова ви гарантира дека можете да тргувате самоуверено и без напор со една единствена страница. 

Депозити, повлекувања и плаќања. 

Последното нешто што треба да се земе предвид е како можете да депонирате, подигнете и на крајот да извршите плаќања. Повеќето нерегулирани размени ќе прифаќаат само плаќања со криптовалути, што е уште една причина зошто препорачуваме да користите регулиран и воспоставен брокер.

Со користење на регулиран брокер, можете веднаш да депонирате средства користејќи дебитна или кредитна картичка, што вклучува Visa, Maestro и Mastercard. Ако сакате да користите онлајн е-паричник, ова може да се направи и со Paypal, Skrill и Neteller.

Како бонус, во зависност од тоа каде се наоѓате во светот, можеби ќе можете да имате корист од банкарските трансфери кои се обработуваат веднаш. 

Започнете со најдобрите сигнали за трговија со Ethereum денес

Ако се чувствувате како да сакате да продолжите напред и да започнете со нашите трговски сигнали Ethereum, тогаш следете го овој чекор-по-чекор водич за тоа колку е лесно да се регистрирате со cryptosignals.org. 

Чекор 1: Придружете се на cryptosignals.org

Првите работи прво - ќе треба да отворите сметка со нас. Ова треба да трае само неколку минути.

Запомнете дека можете да започнете со нашите бесплатни сигнали преку апликацијата Телеграм, која ќе ви даде 3 предлози неделно. Или, можете да се одлучите за премиум план што дава огромна предност од 3-5 сигнали по ден

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Чекор 2: Придружете се на нашата група за сигнали за крипто трговија

Кога ќе се регистрирате на cryptosignals.org, ќе ви испратиме е-пошта за тоа како да се приклучите на групата VIP VIP. 

Совет што сакаме да им го дадеме на нашите нови членови е да поставиме прилагоден звук за известување на апликацијата Телеграм за да се осигурате дека можете да идентификувате кога достигнал нов сигнал за трговија со Ethereum. Така, давајќи ви многу време да постапувате според нашите предлози.   

Чекор 3: Поставете нарачки за сигнал за тргување со Ethereum

Откако ќе добиете сигнал за тргување со Ethereum, дали е време да ги предадете нашите предлози до вашиот избран британски крипто и да ја нарачате вашата нарачка.

Да ве потсетам, нарачката ќе вклучува кој крипто пар е, дали да се оди „долг“ (да се купи) или „краток“ (да се продава), како и цените на лимитот, профитот и стоп-загубата.  

Во крајна линија

Да резимираме, нашите сигнали за трговија со Ethereum ви даваат моќ не само да пристапувате, туку и да ги учите начините на пазарите за тргување со криптовалути - сето тоа од удобноста на вашите сопствени уреди. И како бонус, имате искусни трговци кои ги прават сите истражувања и техничка анализа за вас!

Ако сте подготвени да започнете со нашите трговски сигнали Ethereum, тогаш изберете план што најдобро одговара на вашите потреби. Од клучно значење, имајте во предвид на сите наши нови претплатници им е понудена 30-дневна гаранција за враќање на парите без прашања!

Најчесто поставувани прашања:

Кои се трговските сигнали на Ethereum?

Сигналите за тргување на Ethereum обезбедуваат клучни информации, како што се трговскиот пар кој ги води трговците за купување, продавање или прилагодување на портфолиото.

Како функционираат трговските сигнали?

Сигналите за тргување го водат купувањето, продавањето и прилагодувањата на портфолиото, помагајќи ги одлуките низ секторите како што се обврзниците.

Дали Ethereum (ETH) е добра инвестиција?

Ethereum е втората популарна криптовалута, нуди можности за тргување поради нејзината нестабилност и пазарна капитализација.

Дали Ethereum е во надолен тренд во 2022 година?

Ethereum доживеа надолен тренд во 2022 година, обележан со пад на крипто-пазарот и пад на пазарот на акции.