Научете како да тргувате дневно со крипто

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Трговијата со криптовалути стана популарна на глобалниот пазар. Многу ентузијасти за криптовалути сега читаат различни токени во обид да ги разберат нивните движења на цените. Тоа е затоа што нестабилноста на криптовалутите е многу погодна за краткорочно тргување. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Дневното тргување со крипто валута значи дека внесувате и излегувате од бројни позиции во рок од 24 часа. За да го направите ова, мора да имате искуство со дигитални токени и да научите како да тргувате со крипто како професионалец. Како таква, кога дневно тргувате со дигитални средства, треба да имате стратегија базирана на истражување и да бидете во тек со пазарот.

Ова ќе ве осигура дека знаете кога да влезете и излезете од занаетите. Во ова упатство, ние ќе ве проследиме низ се што треба да знаете за ефикасно научете како да тргувате дневно со крипто од удобноста на домот. Исто така, ќе разговараме за релевантните размислувања што треба да ги направите при тргување со крипто валута на краткорочна основа.

Научете како да тргувате дневно со крипто: Quickfire Walkthrough преку дневна трговија со крипто под 10 минути

Тргувањето преку ден е ефикасен начин за остварување импресивни приноси на пазарот за криптовалути. Можете да започнете за помалку од 10 минути ако го следите овој чекор напред.

 • Чекор 1: Изберете страница за тргување: За секојдневно тргување со криптовалути, ќе треба да добиете ефикасен брокер. Како таков, треба да го земете предвид кредибилитетот на брокерот пред да започнете. Брокер како Бибит е одлична опција поради фактот што е регулирана и има структура со ниски надоместоци.
 • Чекор 2: Отворете сметка: Првиот чекор е да изберете брокер. После тоа, ќе треба да отворите сметка за да можете дневно да тргувате со крипто со брокерот. Haveе мора да поминете низ процес „Знај го својот клиент“ (KYC), по што ќе ти биде овозможен пристап до крипто пазарите.
 • Чекор 3: Додадете средства на вашата сметка: Пред да тргувате, треба да го имате капиталот на вашата сметка. На ByBit, со 200 долари, можете да го направите минималниот потребен депозит и да започнете. Можете да го направите ова со помош на вашата дебитна/кредитна картичка, банкарска сметка или Paypal.
 • Чекор 4: Изберете пазар: По додавањето средства на вашата сметка, ќе треба да изберете трговски пар за саканиот крипто -токен. Тука, едноставно треба да го лоцирате токенот преку јазичето за пребарување. 
 • Чекор 5: Ставете ја вашата трговија: Откако ќе стигнете до страницата на знакот, одлучете за редоследот што имате намера да го користите за да влезете на пазарот. Ова може да биде а купи or го продаде со цел. Дополнително, ќе треба да го наведете износот што имате намера да го вложите. Откако ќе завршите, завршете ја вашата трговија за да влезете во пазарот на крипто. 

Еве ти го имаш. Вие едноставно влеговте во избраниот пазар со горенаведените чекори. Бидејќи тргувате дневно, тоа значи дека ќе ги извршувате вашите занаети врз основа на поволни движења на цените.

Поради фреквенцијата на ова, може да размислите и за дневно тргување со CFD. Thisе го објасниме ова наскоро, но пред тоа, да ги разгледаме најдобрите брокери што можете да ги користите за секојдневна трговија со крипто преку Интернет.

Дневна трговија со крипто сега

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Што е тргување со Crypto Day?

За да научите како да тргувате со крипто, мора да размислите што точно подразбира концептот. Трговијата со криптовалути е прилично како да инвестирате во кој било финансиски инструмент. Кога инвестирате, вашата цел е да генерирате монетарна добивка.

Како таква, мора да продавате по повисока цена од куповната вредност на стоката. На ист начин, кога тргувате дневно со крипто, шпекулирате дека ќе има зголемување на цената на токенот.

Затоа, кога се зголемува цената на овој знак, го продавате и ги обезбедувате вашите приноси. Главната разлика со дневното тргување е дека овој процес на купување и продавање се случува во краток период и повеќе пати во текот на денот. 

 • На пример, да претпоставиме дека знак како што е Алгоранд е со цена од околу 1.05 долари.
 • Влегувате на пазарот по таа цена и продавате кога токенот ќе достигне цена од 2.50 долари.
 • Врз основа на оваа трговија, сте добиле профит од зголемувањето на знакот за 95%.
 • Вашиот профит од оваа трговија во суштина е 95% од износот што го вложувате. На пример, ако ризикувате 100 американски долари за тргување, ќе остварите добивка од 95 долари.

Треба да забележите дека крипто -валутите се тргуваат во парови. Ова значи дека знакот со кој тргувате ден е поврзан со друго средство. Следствено, вашиот избран знак се вреднува врз основа на другото средство што може да биде американски долари или БТК меѓу другите опции.

Значи, како трговец со крипто -ден, вашата задача е да предвидите дали вашиот избран знак ќе се зголеми или намали во вредност. Врз основа на вашите шпекулации, тогаш отворате позиција. Интересната работа за дневното тргување е дека не треба да чекате премногу долго за да направите поврат. Вие едноставно гледате кон максимизирање на постојаните движења на цените на пазарот.

Избор на брокер за дневна трговија со крипто валута

Како што расте индустријата за криптовалути, многу нови брокери продолжуваат да се појавуваат секој ден. Иако овие брокери ви даваат пристап до пазарот, не сите од нив можат соодветно да ви служат. Ова го прави важно да се земат предвид одредени фактори при изборот на брокер.

Ова е затоа што брокерот што ќе го изберете го одредува вашето искуство кога дневно тргувате со крипто -валута. Како таква, подолу wнагласивме некои од клучните работи што треба да ги земете предвид пред да го изберете најдобриот брокер за тргување со крипто -ден за вашите потреби.

Регулативата

Една од клучните работи што треба да се земат предвид при изборот на брокер за секојдневна трговија е дали платформата е регулирана или не. Регулираниот брокер ви овозможува поголема сигурност и кредибилитет.

 • Честопати, овие регулирани брокери имаат одредени упатства до кои треба да се придржуваат. На овој начин, тие не можат да дејствуваат надвор од нивниот делокруг на работа, што значи дека уживате разумно ниво на заштита. 
 • На пример, аватард сите се регулирани. AvaTrade е лиценциран во повеќе од седум јурисдикции.

Тргувањето со брокери од ваква природа ве става во заштитната мрежа на регулаторот. Ова е добро од бројни причини, од кои едната е дека регулираните брокери го чуваат вашиот капитал одделно од компанијата, што значи дека секогаш имате пристап до вашите пари кога сакате.

Надомест-структура

Брокерите наплатуваат различни надоместоци за време на извршувањето на трговијата. Од правење депозити до моментот кога ќе завршите трговија, постојат различни такси што можеби ќе треба да ги платите. Како таква, треба да ја земете предвид структурата на надоместокот на посакуваниот брокер за да видите колку плаќа платформата за различни услуги. Што е најважно, разгледајте ги провизиите и распоните.

Денешното тргување на рентабилен начин, ќе биде паметно да се земат предвид брокери кои наплаќаат многу ниски такси или воопшто немаат. 

Дополнително, брокерот има ниско минимално барање за депозит од само $ 200 и можете да започнете со тргување со само $ 25 по удел. Затоа, користењето таков брокер значи дека можете да остварите значителен профит од вашите краткорочни занаети. 

пазари

Клучно е да размислите дали вашиот брокер ја поддржува крипто -валутата со која имате намера да тргувате денес. Иако постојат илјадници токени со кои може да се тргува преку ден, ова не значи дека сите брокери ги поддржуваат овие монети.

 • Затоа, ако барате да остварите профит од проекти со мали проекти, мора да проверите дали ќе имате пазар за вашиот избран брокер.
 • Во овој поглед, можеби ќе сакате да го земете предвид ByBit, бидејќи платформата за тргување поддржува широк спектар на пазари за криптовалути. Всушност, има над 200+ крипто-пазари на платформата - од кои сите може да се тргуваат со потпора. 

Ова вклучува парови од крипто-крст, парови од фиат-до-крипто и бројни токени на Дефи. Затоа, ако не сте сигурни дали вашиот брокер го поддржува избраниот проект, не заборавајте да го проверите ова пред да отворите сметка.

начини за плаќање

За да научите како секојдневно да тргувате со крипто, треба да ја разберете важноста на опциите за плаќање. Кога користите водечки брокер како аватард, добивате широк спектар на опции за плаќање за да ги направите вашите депозити. Овие три платформи поддржуваат дебитни/кредитни картички, е-паричници како што е Paypal и жичен трансфер. 

По можност, користете дебитни/кредитни картички или е-паричници за да ги извршите вашите плаќања кога тргувате преку ден, бидејќи тие се побрзи од трансферите преку банка. Понатаму, овие брокери гарантираат дека можете да направите повлекувања и брзо да ги добиете вашите средства, што е одлична придобивка за дневен трговец. 

Опсежно истражување

Прво, кога дневно тргувате со крипто, од клучно значење е соодветно да истражувате. Ова ќе го информира вашиот избор на проекти и вашата стратегија за тргување. Затоа, брокери кои ви нудат можност да научат додека тргувањето е подобро. Кога ги користите овие брокери, добивате пристап до образовни алатки, графикони, водичи, па дури и курсеви. 

Оваа долга листа, исто така, вклучува алатки за истражување и технички показатели што можете да ги користите за да ги анализирате ажурирањата на пазарот за криптовалути. Имањето на овие алатки кај избраниот брокер го прави поудобно и беспрекорно за вас да тргувате со крипто. 

Најдобри брокери за вас дневно тргувајте со крипто валута

Вашето знаење додека учите како да тргувате со крипто валута нема да биде целосно додека не ги знаете најдобрите брокери што треба да ги користите. Имајќи го ова на ум, подолу разговараме за најдобрите онлајн брокери кои ви овозможуваат да тргувате со крипто во ефтина и безбедна средина. 

1. AvaTrade – Прекрасна дневна платформа за тргување за техничка евалуација

Кога учите како да тргувате со крипто, треба да ја разберете важноста на техничката анализа за донесување информирани одлуки. Иако ова може да потрае некое време да се разбере, тоа е популарна стратегија што ја користат многу дневните трговци за да ги зголемат своите приноси.

AvaTrade се издвојува во овој поглед 0 бидејќи брокерот е дизајниран за вас да тргувате секојдневно и да извршувате техничка анализа на пазарот во реално време. Платформата исто така е соодветно регулирана во седум јурисдикции и се занимава главно со инструменти за CFD.

Брокерот поддржува бројни крипто -валути, од кои сите ви се достапни за секојдневна трговија со потпора. Можете исто така да одлучите да одите долго или кратко. Брокерот исто така интегрира платформи од трети страни MT4 и MT5 - преку кои можете погодно да ги оцените ажурирањата на пазарот. Понатаму, што се однесува до надоместоците, AvaTrade е брокер каде што имате само распространетост.

Импликацијата на ова е дека не плаќате провизии и разни други такси што се плаќаат на други брокери. Наместо тоа, с you што треба да покриете е разликата помеѓу цената за отворање и затворање на парот за крипто валута што сте го избрале. Можете да започнете дневно тргување со оваа платформа со исполнување на минималниот услов за депозит од само 100 американски долари.

Нашата рејтинг

 • Многу технички индикатори и алатки за тргување
 • Бесплатна демо сметка за вежбање дневно тргување
 • Без провизии и во голема мера регулирани
 • Можеби повеќе одговара на искусни трговци
71% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

Како функционира тргувањето со Crypto Day?

Претходно споменавме дека криптовалутите се тргуваат во парови. Тука ќе дадеме подетално објаснување. Кога тргувате дневно, треба да изберете помеѓу фиат-парови и крипто-парови. 

Ова значи дека ќе го спарите избраниот знак со која било од двете опции, без разлика дали се фиат пари како американски долари, евра или некоја криптовалута како што се БТК и ЕТХ. Секој пар има девизен курс, кој се менува секоја секунда бидејќи е под влијание на силите на побарувачката и понудата.

Затоа, ако повеќе луѓе го купуваат парот, цената ќе се зголеми. Од друга страна, ако повеќе луѓе го продаваат тој пар што го тргувате, вредноста ќе се намали.

Еве ги двата типа на парови со кои можете да тргувате дневно, подетално објаснети:

 • Парови на Фиат: Ова е еден од двата пара за кои можете да одите. Тука, ќе избирате пар што содржи фиат валута и дигитален токен. Во повеќето случаи, опцијата фиат што ќе ја добиете е американски долари, бидејќи е репер валута во оваа индустрија. Затоа, примери за крипто парови се ЕТХ/УСД и БТК/УСД. Понатаму, користењето на овој пар за секојдневна трговска крипто ви нуди пристап до поголема ликвидност и построги распони.
 • Крипто парови: Можете да разменувате знак против друг конкурентски дигитален имот. На пример, може да тргувате со вредноста на Алгоранд со вредноста на Биткоин. Во тој случај, вашиот пар ќе се појави како ALGO/BTC. Меѓутоа, иако паровите крипто-крос се опција за вашата дневна трговија, треба да се држите подалеку од нив како почетник. Ова е затоа што треба да имате длабоко знаење за двата дигитални токени во парот. 

Сега кога разбравте како функционира крипто за тргување преку ден, следното е да ги разберете различните нарачки со кои можете да влезете на пазарот. Мора да одлучите дали влегувате на пазарот со нарачка „купи“ или „продаде“. 

 • Вие користите „налог за купување“ кога шпекулирате дека токенот ќе биде сведок на зголемување на цената.
 • Од друга страна, користите „налог за продажба“ кога предвидувате дека ќе има пад во цената на токенот.
 • Сепак, ова не е с you што ви треба за да научите како да тргувате дневно со крипто. Исто така, треба да знаете каков тип на нарачка да користите и зошто.

Во врска со ова, постојат два вида нарачки за вас кога тргувате дневно. 

 • Можете да користите „пазарен налог“ кога сакате брокерот да ја изврши вашата трговија по следната достапна цена.
 • Од друга страна, користите „ограничување на нарачка“ кога имате одредена цена за влез кога имате намера да влезете на пазарот. 

Кога тргувате дневно со крипто, ограничи порачки се претпочитани. Ова е затоа што како дневен трговец, барате да профитирате од постојаните движења на цените, што значи дека лесно ги имате предвид цените за влез и излез. Затоа, користејќи а ограничи нарачката ви овозможува да му наложите на брокерот автоматски да влезе и да излезе од трговијата - по посакуваните цени.

Најдобри стратегии за тргување на денот на крипто -валута

За постојано да остварувате импресивни приноси во вашето тргување со крипто -ден, треба да ги разберете различните стратегии што ви стојат на располагање. Искусните трговци со крипто-ден користат многу стратегии за да остварат профит и да имаат подлабоко разбирање за пазарот на кој влегуваат. 

Затоа, ако сакате вашите приноси да станат значителни, ќе мора да го следите овој тренд. Еве некои од најпопуларните стратегии што можете да ги користите кога дневно тргувате со крипто.

Корекции на пазарот

Пазарот постојано се движи во различни насоки. Ова значи дека пазарот што во моментов е во нагорна линија може одеднаш да заземе спротивна позиција. Ова често се случува кога инвеститорите ги продаваат своите средства за да остварат профит. Меѓутоа, кога тоа се случува, особено за добро воспоставено средство, тоа не значи дека таков знак повеќе нема да се зголемува.

Во суштина, промените на пазарот често се привремени, што значи дека знакот најверојатно с still уште ќе биде сведок на нагорен тренд. Затоа, како паметен трговец со крипто -ден, можеби ќе ви биде добро да внесете а купи позиција кога вредноста на токенот е намалена. На тој начин, ќе добиете профит кога цената на монетата ќе се зголеми подоцна.

Индикатор RSI

Како што беше претходно споменато во нашиот „Научи како дневно да тргуваш со крипто водич“, инвеститорите користат индикатори за да го анализираат пазарот.

 • Индикаторот RSI, особено, се користи за да се одреди статусот на токенот, без разлика дали е препродаден или пренабавен.
 • Ако средството е препродадено, ова може да значи дека нови купувачи треба да влезат на пазарот.
 • Во тој случај, можете да влезете и излезете од пазарот за да остварите брз профит.
 • Од друга страна, ако токенот е премногу купен, ова често е показател дека тој е на пазар за „мечки“.
 • Ако очекувате дека наскоро може да се случи корекција, можете да влезете на пазарот за да ја искористите предноста од пресвртот пред да се случи.

RSI е само еден од десетици корисни технички показатели што треба да ги истражите кога ќе научите како за првпат да тргувате со крипто.

Истражување на пазарот

Надвор од индикаторите, учењето повеќе за проект е паметна стратегија. Најдобрите трговци со крипто -ден се оние кои ја разбираат траекторијата на монетата што бараат да ја купат или продадат. Кога ќе ги разберете историските податоци за токенот, најверојатно ќе донесете поинформирана одлука кога ќе ставите трговија. 

Затоа, не треба да ја потценувате важноста од темелно истражување и креирање ефективна стратегија пред дневното тргување.

Предности на тргувањето со крипто ден

Можеби с still уште сте скептични во врска со дневното тргување со крипто. Ова не е на место, особено ако сте почетник на пазарот за дигитални средства. За да ви помогнеме понатаму да разберете како функционираат работите, истакнавме некои придобивки од дневното тргување со крипто.

Долго или краткорочно тргување

Иако фокусот на овој Научи како дневно да тргуваш со крипто водич е на краткорочни позиции, релевантно е да се земат предвид придобивките од држење токени за подолг период. Кога се занимавате со долгорочно тргување, во суштина купувате паричка и ја држите долго време додека не се зголеми цената и е профитабилно да се продаде. 

Оваа стратегија се нарекува „купување и држење“. Во овој случај, можете да преземете сопственост на вашите токени и да ги чувате во паричник. Сепак, можеби нема да сакате да поминете низ стресот од пренесување на вашите токени во паричник. Во тој случај, можете едноставно да користите брокер како AvaTrade кој ви нуди вграден паричник за складирање на вашите дигитални средства. 

Предност

Кога ден тргување со брокер како аватард, имате опција да примените „потпора“. Дневното тргување со потпора значи дека можете да отворите големи занаети кога немате пари колку што ви треба. 

 • Тоа е, да претпоставиме дека имате намера да поставите нарачка за купување од 1,000 долари, но имате само 100 долари на вашата трговска сметка.
 • Во овој случај, можете да примените потпора од 1:10. 
 • Притоа, ќе отворите позиција во вредност од 1,000 долари, што значи дека брокерот во суштина ќе ви го позајми остатокот. 

Меѓутоа, треба да забележите дека иако потпората е ефикасен начин за максимизирање на вашите приноси, тоа е исто така ризичен потфат. 

Тргување околу часовникот

Значајна предност на дневното тргување со крипто е тоа што можете да го направите во секое време кога сакате. Ова е за разлика од тргувањето со традиционалните пазари, каде што не можете да купувате акции или акции откако ќе се затворат стандардните часови за тргување. Ова е ограничувачко и не ве фаворизира како трговец кој има намера да отвора и затвора бројни позиции во текот на денот.

Ризици од тргување со крипто ден

Обично, сцената со крипто -валута вклучува високи ризици и различни нивоа на неизвесност. Меѓутоа, кога тргувате дневно со крипто, мора да се соочите со уште повеќе ризици. 

Ги разгледуваме ризиците од тргување со крипто -ден во деловите подолу.

Висока нестабилност

Криптовалутите може да се зголемат и намалат вредноста во рок од една секунда. Ова можеби не е проблем ако тргувате долгорочно и ќе ги продадете вашите средства само откако тие значително ќе се зголемат во вредност.

Меѓутоа, кога тргувате дневно со крипто, мора постојано да го следите пазарот бидејќи барате да добиете профит од постојано менување на движењата.

Затоа, важно е да го користите вашиот профит стоп-загуба нарачува паметно. Ова се ефективни начини да ги заштитите ризиците и да ги зголемите вашите приноси. Во суштина, како трговец со крипто-ден, мора да бидете ултра-свесни за ажурирањата на пазарот. 

Нерегулирани размени

Ако не сте подготвени да поминете низ процес на KYC, можеби ќе сакате да користите нерегулирана размена. Иако овие платформи ќе ви овозможат анонимно да тргувате со крипто, тие ве изложуваат на многу ризици. По можност, треба да тргувате со регулирани брокери бидејќи тие се поверодостојни. 

Тие ви помагаат да ги ублажите вашите ризици и генерално да ве стават во подобра позиција за секојдневната трговија на рентабилен начин. Затоа е паметно да се користат лиценцирани брокери како што е AvaTrade. 

Научете како да тргувате дневно со крипто валута - детален прошетка

На почетокот на овој Научи како дневно да тргуваш со крипто водич, дадовме кратко објаснување за тоа како можеш да започнеш во оваа индустрија. Објаснувањето што го дадовме може да биде доволно за експерт за крипто -валута.

Меѓутоа, ако штотуку започнувате со тргување со крипто -ден, ќе ви треба подетално објаснување. Подолу, дадовме детален приказ за тоа како да го поставите вашиот прв налог за тргување со крипто ден за помалку од 10 минути!

Чекор 1: Изберете страница за тргување

Наведовме зошто е важно да се внимава при изборот на брокер. Ова е затоа што вашиот брокер го одредува вашето дневно искуство со тргување. Сепак, изборот на вистинскиот брокер може да биде тежок, па затоа треба да внимавате на неколку основни метрики.

Ова вклучува дали брокерот е регулиран, има структура со ниски надоместоци, поддржува бројни опции за плаќање, има ниско минимално барање за депозит, обезбедува многу пазари за криптовалути и има едноставен кориснички интерфејс. Кога ќе ги земете предвид овие работи, најверојатно ќе го изберете вистинскиот брокер. 

За да ви помогнеме како почетник, направивме истражување за најдобрите брокери и најдовме три водечки платформи што можете да ги користите. Како нов трговец со крипто, можете да го користите аватард да внесувате и затворате различни позиции во текот на денот. 

Додека првите последни две платформи конкретно се занимаваат со CFD, некои брокери ви дозволуваат да тргувате со овие деривати, како и да инвестирате во вистинското крипто средство. 

Чекор 2: Отворете сметка за тргување

Треба да ја поставите вашата сметка пред да започнете со дневно тргување. Бидејќи користите регулиран брокер, мора да поминете низ KYC процес. Ова значи дека треба да поднесете некои лични податоци и да испратите лична карта издадена од владата. 

Дополнително, исто така ќе треба да обезбедите документ што ја потврдува вашата адреса. Ова може да биде ваша сметка за комунални услуги или банкарска сметка. Откако вашата сметка е потврдена, започнувате со дневно тргување. 

Отворете сметка за тргување со Crypto Day

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Чекор 3: Додадете средства на вашата сметка

Не можете дневно да тргувате со празна сметка дури и ако платформата ви дозволува да примените потпора. Затоа, мора да го земете предвид потребниот минимален депозит на брокерот и потоа соодветно да додадете средства на вашата сметка. 

На Ava Trade, можете да додавате средства на вашата сметка користејќи ја вашата дебитна/кредитна картичка или е-паричник. Можете исто така да користите жичен трансфер. Сепак, ова не е вашата најдобра опција, бидејќи процесот често е бавен.

Чекор 4: Изберете пазар за тргување

Тука, од вас се бара да го изберете трговскиот пар од саканиот знак. Да претпоставиме дека имате намера да тргувате со АЛГО, едноставно треба да ја лоцирате лентата за пребарување и да го барате токенот со внесување на неговото име. 

Чекор 5: Отворете ја вашата трговија

Откако ќе стигнете до страницата на соодветниот знак, наведете ги нарачките што ќе ги користите. Тоа е, создадете нарачка за купување или продавање по цените што ги посакувате за секој.

После тоа, внесете го износот што имате намера да го вложите и кликнете на „Отворена трговија“ за да започнете. Откако ќе го направите тоа, сега го започнавте вашето дневно патување за тргување!

Научете како да тргувате дневно со крипто - крајна линија

Ако барате да остварите профит од постојаните промени на цените на пазарот за криптовалути, дневното тргување најверојатно ќе ве интересира. Иако оваа форма на тргување доаѓа со повеќе одговорности, можете лесно да се движите на пазарот откако ќе ги разберете најдобрите стратегии и последователно ќе направите сопствено истражување. 

Во овој водич за крипто -како да тргувате дневно, ви покажавме с all што треба да знаете за оваа тема. Откако ќе го изберете вистинскиот брокер и ќе го разберете пазарот на кој влегувате, добро сте.

Отворете сметка за тргување со Crypto Day

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Најчесто поставувани прашања

Како тргувате дневно со крипто?

Можете да започнете со отворање сметка кај регулиран брокер. Откако ќе го направите тоа, финансирајте ја сметката и одлучете дали да поставите а купи or го продаде нарачајте на избраниот крипто пар. Ова треба да се заснова на вашето истражување на проектот со кој имате намера да тргувате денес. 

Каде можам да тргувам дневно со крипто?

Постојат бројни брокери и размени за секојдневно тргување со крипто. Сепак, најдобри опции за вас се ByBit и аватард. Сите тие ви дозволуваат да тргувате со криптовалути на рентабилен начин.

Може ли ден да тргувате со крипто -валути со потпора?

За да го направите ова, треба да изберете брокер кој поддржува CFD-и со потпора. AvaTrade сите прават.

Како можам да заработам од тргување со крипто -ден?

Ако сакате да ги максимизирате вашите приноси од тргување со крипто -ден, треба да користите ефективни пазарни стратегии. Ова вклучува искористување на пазарните корекции и користење технички показатели. Исто така, треба соодветно да истражувате и да знаете кога да одите долг or кратко.

Која е најдобрата трговска размена на криптовалути?

Парот за криптовалути со кој се тргува најмногу на ден е БТК/УСД. Овој пар се состои од биткоин и американски долар. Дневното тргување со овој пар ви овозможува да уживате во најголемите нивоа на ликвидност и најтесните распони.