Научете како да занишате трговија со крипто

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Кога ќе влезете во сцената за криптовалути, ќе сфатите дека постојат различни стилови на тргување што можете да ги усвоите. За некои учесници, тие тргуваат на долгорочна основа, додека други ќе влезат и излегуваат од позициите во рок од 24 часа. Ако сакате поголема флексибилност во оваа инвестициска сцена, можете да занишате трговски крипто. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Затоа, во ова упатство, ќе научете како да занишате трговски крипто од удобноста на вашиот дом. 

Научете како да занишате трговија со крипто: Quickfire Walkthrough to Swing Trade Crypto Под 5 минути

Трговијата со лулање е докажан метод за обезбедување профит на пазарот за крипто -валути. Ако барате веднаш да започнете со тргување со крипто замав, овој брз чекор напред е за вас.

 • Чекор 1: Изберете брокер: Не можете да занишате трговски крипто без претходно да ја изберете вистинската платформа. Лесен избор овде е брокер како бабит, кој е многу исплатлив и има едноставен кориснички интерфејс. 
 • Чекор 2: Отворете сметка: Изборот на место за тргување е првиот чекор, но тоа не е се. Мора да отворите сметка на платформата што сте ја одбрале. На bybit, едноставно креирајте корисничко име, внесете ја вашата адреса за е-пошта и изберете лозинка. За брокер како бајбит, ќе треба да го завршите процесот Познајте го вашиот клиент (KYC). Овде, ќе наведете некои лични податоци и документи за да го потврдите вашиот идентитет и домашна адреса. Документите вклучуваат важечка лична карта и извод од банка/сметка за комунални услуги.
 • Чекор 3: Финансирајте ја вашата сметка: Не можете да занишате трговски крипто без да имате одреден капитал во вашата брокерска сметка. bybit бара од вас да направите минимален депозит од $200. 
 • Чекор 4: Изберете пазар: Откако ќе ја финансирате вашата сметка, сега можете да продолжите со замавнување на трговската крипто. Сепак, мора да го знаете пазарот со кој сакате да тргувате. Затоа, користете го јазичето за пребарување за да барате пар за криптовалути за кои сакате да шпекулирате.
 • Чекор 5: Отворете ја вашата трговија: Откако ќе го пронајдете саканиот крипто пар, изберете нарачка по која имате намера да влезете на пазарот. Можете да изберете од двете а купи or го продаде ред - во зависност од тоа дали мислите дека пазарот ќе расте или ќе падне. После тоа, внесете го вашиот удел и отворете ја трговијата. 

Откако ќе ги завршите овие чекори, би влегле на пазарот што сакате да го промените. Како трговец со лулање, вашата задача е да одредите како да ги максимизирате височините и падовите на криптовалутниот пар.

Ова значи дека додека некои од вашите занаети ќе траат само неколку минути, други може да продолжат со денови. Затоа, можете да разгледате CFD во случаи кога треба да отворате и затворате позиции во навистина краток период. Притоа, можете да додадете потпора на вашата позиција и да продавате кратко со леснотија. 

Посетете bybit

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Што е тргување со крипто замав?

Трговијата со лулање вклучува насочување на движењата на пазарот и знаење кога да се отвори или затвори позиција. На сличен начин како и дневното тргување, овој стил на тргување вклучува и шпекулирање за вредноста на избраниот пар. Затоа, за да научите како да занишате трговски крипто, мора да ја разберете важноста на проучувањето на пазарите.

Меѓутоа, со тргување со лулање, можете да ги држите вашите позиции отворени повеќе од еден ден. Вашата цел е да остварите придобивки и ако тоа бара од вас да ја одржувате вашата трговија отворена неколку дена, па дури и недели, можете да го направите тоа. Ова е причината зошто тргувањето со лулање е попогодна опција ако ви треба време за ефикасно тргување.

Избор на брокер за замавнување на трговијата Крипто

За да занишате трговски крипто, мора да ги знаете најдобрите брокери што можете да ги користите за таа цел. Индустријата за криптовалути е исполнета со многу брокери и размени. Затоа, треба да ги знаете вистинските метрики за проценка на брокерите со кои треба да замените трговски крипто.

Во овој дел, разговаравме за важните работи што треба да се земат предвид при евалуација на различни платформи за тргување со крипто замав.

Кориснички интерфејс

Најдобрите брокери се лесни за употреба. Ако сакате да занишате трговски крипто, ќе ви треба брокер што ви овозможува да се движите низ страницата. Ова ќе ви олесни да се движите брзо и брзо да влегувате во занаети. 

Затоа, кога барате да изберете брокер со кој ќе тргувате со крипто, проверете го корисничкиот интерфејс на платформата и колку е погоден за почетници. бабит е брокер кој го штиклира ова поле поради корисничкиот дизајн на платформата.

пазари

Мора да ги испитате пазарите достапни за замавнување на трговијата со брокер, особено ако барате да остварите профит од новоотворените токени. Многу од овие нови или мали проекти можеби с not уште не се наведени. Затоа, клучно е да ги потврдите пазарите поддржани од брокерот пред да отворите сметка.

За брокер како бабит, имате широк спектар на опции за избор. Можете да пристапите до повеќе од 200 пазари за дигитални валути на брокерот - што е огромно. Значи, ако сакате да тргувате со токен и не сте сигурни каде може да биде наведен, можеби ќе сакате да проверите бајбит.

Надоместоци и провизии

Брокерите заработуваат со наплата на различни надоместоци и провизии. Иако не постои брокер каде што нема да плаќате една или друга такса, одредени платформи за тргување се поисплатливи од другите. Ова значи дека, кај таквите брокери, не правите огромни надоместоци што ќе влијаат на вашиот профит потенцијал.

Значи, при изборот на брокер за замавнување на трговската крипто, размислете за таксите што ќе ви бидат наплатени. 

Комисии за тргување

Некои брокери наплатуваат провизии кога отворате и затворате занаети. Во повеќето случаи, ова се наплатува како променлив процент. На пример, да претпоставиме дека брокер има провизија за тргување од 0.4%. Ова значи дека надоместокот ќе се наплатува и за вашиот почетен удел и за конечната вредност кога ќе ја затворите трговијата.

Можеби мислите дека ефектот од овој процент е минимален. Меѓутоа, кога се собираат провизиите за тргување, ќе видите како тоа може да влијае на вашиот профит. Затоа, секогаш размислувајте за брокери без провизии кога замавнете со тргување со крипто.

Ширењето

Знаејќи што подразбира ширењето, ќе го зајакнете вашето знаење за тргување со лулашки. Во суштина, ширењето се однесува на јазот помеѓу цената за „купување“ и „продажба“ на саканиот пар.

Ајде да го ставиме ова во контекст за подобро разбирање.

 • Да претпоставиме дека БТК/УСД има цена за „купување“ од 45,000 американски долари, и;
 • Цената за „продажба“ на двојката е 45,200 долари
 • Ова подразбира ширење од 0.4%

Импликацијата од ова е дека, за да ја достигнете точката на распаѓање, мора да обезбедите профит што го покрива јазот од 0.4%.

Други такси за тргување

Покрај главните такси за тргување дискутирани погоре, има некои други трошоци што треба да ги земете предвид при изборот на брокер.

Разговаравме за вообичаените подолу:

 • Трошоци за ноќевање: Ако вртите трговија со CFD и ја оставате позицијата отворена повеќе од еден ден, ќе платите надомест. Оваа такса ќе се плаќа за секој ден кога позицијата е оставена отворена.
 • Депозити и повлекувањата: Ова е уште една такса што треба да ја земете предвид пред да изберете брокер. На некои платформи за тргување со крипто замав, ќе треба да платите надомест кога правите депозити и обработувате повлекувања.
 • Надоместоци за неактивност: Кога отворате трговска сметка, повеќето брокери очекуваат да ја одржите активна. Ако вашата сметка се смета за неработена, може да ви се наплати месечна претплата за неактивност. Ова е надомест што останува непроменет додека вашата сметка не стане активна или нема да останете без средства. Меѓутоа, ако држите долга позиција отворена, нема за што да се грижите.

За исплатливо тргување со крипто-свинг, изберете брокер само за ширење. За брокерите во оваа категорија, треба само да се грижите дали ќе остварите доволно профит за да ја покриете разликата помеѓу вашата цена „побарај“ и „понуда“. Примери на брокери само за ширење вклучуваат bybit и аватард

плаќање

Поддржаните опции за плаќање кај брокер се уште една релевантна метрика што треба да ја користите при изборот на платформа за тргување со крипто замав. Најдобрите брокери се оние кои поддржуваат различни типови на плаќање, што ви олеснува да правите депозити и да ги обработувате повлекувањата. 

Затоа, треба да внимавате на платформите за тргување со замав што поддржуваат дебитни/кредитни картички, електронски паричници и трансфери на жици. На овој начин, можете да се префрлите од една опција за плаќање во друга, во зависност од тоа која одговара на вашите потреби.

поддршка на корисниците на 

Многу е задоволително кога треба да стигнете до единицата за поддршка на клиентите на брокер и ќе добиете брз одговор. Ова не само што ја зголемува вашата доверба во брокерот, туку исто така ви помага да продолжите со тргувањето со лулажи што е можно попречено.

Еве некои работи што можеби сакате да ги разгледате:

 • Достапност 24/7: Никогаш не можете да кажете кога би требало да стигнете до поддршката за корисници на брокер. Затоа, ако можете да пристапите до корисничката поддршка на брокерот 24/7, тоа е значаен фактор што треба да се разгледа.
 • Канали за поддршка: Најдобрите брокери обезбедуваат различни методи за да стигнат до претставник за грижа за клиенти. Некои од каналите на кои треба да внимавате вклучуваат разговор во живо и телефонска поддршка.

Како таква, треба да прочитате прегледи од корисници во врска со одзивот на единицата за поддршка на клиентите на брокерот.

Замав тргување со потпора

Најверојатно, учите како да замените трговски крипто со цел да остварите профит. Ефикасен начин да се постигне ова е да се користи потпора при тргување. Затоа, проценете дали избраниот брокер нуди потпора и кои ограничувања се достапни.

На пример, да претпоставиме дека брокер ви овозможува да замавнете со трговски крипто со потпора до 1: 2. Импликацијата од користење на овој потпора е дека можете да вложите 100 американски долари за да отворите позиција од 200 долари.

Најдобри брокери за да замавнете со трговија Крипто

Ако треба да пребарувате на пазарот и да ги процените сите брокери врз основа на метриката за која разговаравме, може да го најдете процесот заморен. Затоа, за да ве спасиме од неволја, ги нагласивме подолу врвните брокери за да можете да замавнете со трговски крипто од удобноста на вашиот дом.

Сите брокери наведени подолу се одлични за почетници и се многу регулирани, и не треба да ви требаат повеќе од пет минути за да отворите сметка кај избраниот оператор. 

1. bybit – Севкупно најдобар брокер за нишање на трговија со крипто

bybit се гордее како водечки брокер што го прави swing тргувањето погодно за почетници. Платформата обезбедува алатка за тргување со копии која ви овозможува беспрекорно да започнете со пазарите на криптовалути. Со оваа алатка, можете да ги идентификувате водечките трговци и да ги копирате нивните отворени позиции како-за-како. На овој начин, можете да остварите профит од тргувањето со замав без претходно познавање на овој пазар.

Понатаму, bybit ви овозможува да вршите плаќања користејќи различни опции, вклучувајќи дебитни/кредитни картички, е-паричници и жичен трансфер. Можете да започнете со брокерот со депонирање на минимум $200 на вашата сметка. Но, уште поважно, можете да започнете да тргувате со крипто за само 25 долари по позиција. Со оваа рентабилна структура, брокерот опслужува повеќе од 20 милиони корисници на многу пазари за криптовалути.

Бидејќи тргувате со трговија, може да влезете на пазарот на различни начини врз основа на посакуваната стратегија. На пример, ако вртите трговија неколку дена или недели, можете да купите крипто токени и да ги држите додека не одлучите да излезете од пазарот. Од друга страна, ако тргувате со тргување со позиција за помалку од 24 часа, вашата најдобра залог е да користите CFD. Ова ќе ви овозможи да тргувате со моќ и да добиете пристап до објекти за кратка продажба

Кога станува збор за такси, bybit не наплаќа променливи провизии како другите брокери во овој простор. Напротив, ќе треба само да го покриете намазот. Кога се тргува со крипто на бајбит, ширењето започнува со само 0.75%. Во однос на поддржаните пазари, bybit нуди десетици парови. Ова ги вклучува популарните токени како Ethereum, Bitcoin и XRP - како и поновите додатоци во индустријата - како што се Decentraland и AAVE.

Конечно и можеби најважно, bybit е регулиран брокер ревидиран од врвни финансиски органи како што се CySEC, FCA и ASIC. Оваа тешка регулатива го држи брокерот под контрола и гарантира дека платформата за тргување со крипто нишалки останува во рамките на воспоставениот опсег на работа. Следствено, корисниците добиваат разумно ниво на заштита кога тргуваат со замав со овој брокер.

 • Замавнете со трговија со десетици крипто средства само на распространета основа
 • Регулирани од FCA, CySEC и ASIC - исто така одобрени во САД
 • Платформа погодна за корисникот и минимален удел во крипто од само 25 долари
 • Надоместок за повлекување од 5 долари
Не инвестирајте во крипто средства освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате.

2. AvaTrade - Голема платформа за тргување за техничка евалуација

Ако вртите трговски крипто, ќе сакате пристап до алатки за техничка анализа и графикони што ќе ви помогнат да ги разберете пазарите. Иако ова може да потрае некое време за да се научи, тоа е клучен дел од вашето патување за тргување со замав, бидејќи ви помага да направите информиран избор. Од нашиот преглед, најдобриот брокер што нуди алатки за техничка анализа при тргување со лулање е AvaTrade. Брокерот обезбедува детални графикони и технички показатели што можете да ги искористите за да постигнете постојани придобивки.

Понатаму, платформата поддржува импресивен избор на пазари за криптовалути. Во зависност од вашата стратегија за тргување, можете да одлучите да одите долг or краткоНа Кој метод и да го одберете, можете да ги размените сите достапни пазари со моќ, што е ефективна карактеристика што можете да ја користите за да ги зголемите вашите приноси. AvaTrade исто така поддржува платформи од трети страни како што се MT4 и MT5, од кои сите се опремени со технички алатки за анализа што го олеснуваат проценувањето на линиите на трендови.

Дополнително, кога тргувате со трговија, ќе сакате да разгледате брокер што е исплатлив. AvaTrade го штиклира ова поле затоа што е брокер само за ширење, што значи дека не треба да плаќате провизии. Ова ќе ви помогне да задржите повеќе од профитот од тргување. Понатаму, не плаќате такси за депозити и повлекувања. Платформата исто така поддржува различни опции за плаќање, што ви олеснува да депонирате средства.

Кога станува збор за тргување со лулање, изборот на регулиран брокер е важен ако сакате одреден кредибилитет. AvaTrade е лиценциран во над седум јурисдикции, што укажува на сигурноста на брокерот. Понатаму, брокерот ви овозможува лесно да започнете со нудење демо сметка што можете да ја користите за да практикувате тргување со крипто замав без ризик. Откако ќе бидете подготвени да замените трговија со вистински пари, едноставно направете минимален депозит од 100 американски долари и започнете.

Нашата рејтинг

 • Многу технички индикатори и алатки за тргување
 • Бесплатна демо сметка за да вежбате тргување со лулање
 • Без провизии и во голема мера регулирани
 • Можеби повеќе одговара на искусни трговци
71% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

Како функционира тргувањето со нишалка?

Како што беше претходно утврдено, тргувате со крипто во парови. Ова значи дека кога тргувате со одреден знак, мора да го сторите тоа против друго средство. Затоа, кога вртите трговија, ќе треба да изберете помеѓу крипто-крст or фиат-до-крипто парови. 

Ако тргувате со крипто-парови, тоа значи дека вашето друго средство ќе биде дигитален знак како ЕТХ и БТК. Од друга страна, ако тргувате со фиат-парови, другото средство најверојатно ќе биде американски долари меѓу другите валути. Секој од овие парови има девизен курс што се менува секоја секунда врз основа на пошироките пазарни движења. 

Затоа, пар ќе биде сведок на зголемување ако повеќе луѓе го купуваат. Меѓутоа, ако повеќе луѓе го продаваат парот што го тргувате, тогаш вредноста ќе се намали.

 • Парови на Фиат: Ова е една од двете достапни опции. Еве, двојката ќе вклучува фиат валута и дигитално средство. Бидејќи USD е стандардната валута во индустријата, најверојатно ќе биде опцијата fiat што ќе ја добиете во овој пар. Примери за фиат-парови вклучуваат БТК/УСД и ЕТХ/УСД. Дополнително, фиат-паровите ви нудат пристап до построги распони и поголема ликвидност, што се карактеристики што ги прават вашите занаети со крипто-замав попрофитабилни и беспрекорни.
 • Крипто парови: Другата опција е да тргувате со крипто средство со друг знак што се натпреварува. Тука, може да тргувате со Ripple против Биткоин. Овој пар ќе биде прикажан како XRP/BTC.

Сепак, подобро е да одите со парови за тргување со фиат, особено ако сте почетник во сцената за криптовалути. Ова е затоа што понекогаш може да биде тешко да се разберат парови од крипто-крст.

Откако ќе одлучите со кој пар да одите, следното е да го одредите редоследот што ќе го користите за да влезете на пазарот. Во суштина има две нарачки што можете да ги користите во овој поглед.

Ова се нарачките за „купување“ и „продавање“. 

 • За „нарачка за купување“, ова доаѓа во игра кога очекувате знакот што го тргувате да се зголеми во цена. 
 • Меѓутоа, ако очекувате намалување на вредноста, тогаш треба да користите „налог за продажба“.

Следно, ќе треба да ги знаете типовите на нарачки со кои можете да му дадете инструкции на брокерот како да ја отвори својата трговија. Тука, исто така, имате два вида, и тоа „пазарен ред“ и „ограничен ред“. 

 • Нарачките на пазарот се користат кога сте во ред кога брокерот ја отвора вашата позиција по следната достапна цена. 
 • Меѓутоа, ако имате целна цена на ум кога тргувате со тргување, можете да го поставите вашиот брокер да ја отвори вашата позиција кога токенот ќе достигне таа точка. За да го направите ова, ќе користите ограничен налог. 

Имено, кога вртите трговска крипто, тоа е често затоа што сакате да остварите профит од промените на пазарот. Затоа, за да влезете и излезете од занаети, мора да ги имате предвид целните цени.

На крајот на краиштата, тргувањето со лулање е за постигнување постојани придобивки во бројните краткорочни занаети. Ова значи дека нарачката за ограничување ќе биде поповолна за користење, бидејќи можете да ја поставите влезната точка за отворање на вашите позиции.

Најдобри стратегии за замавнување на трговијата со крипто

Бидејќи замавнувате со тргување со крипто за да остварите поврат, мора да ги разберете различните стратегии што можете да ги користите за да ги максимизирате вашите позиции. Искусните трговци со крипто замав ги користат овие стратегии за да обезбедат профит и да имаат темелно разбирање за пазарите. 

Затоа, обрнете внимание на стратегиите за тргување со крипто замав што се дискутирани во овој дел. 

Минимизирајте ги трошоците за тргување

Како што споменавме порано, брокерите наплатуваат различни надоместоци за вашите занаети. Ефектот од ова е дека брокер со структура со високи надоместоци негативно ќе влијае на вашите приноси. Endе завршите со плаќање на една или друга такса, а сето тоа се акумулира за да ја намалите големината на потенцијалниот профит од тргување со замав.

 • Затоа, попаметно е да се проценат различни брокери и да се одлучи со кого да се разменува трговијата.
 • Во тој случај, еден значаен фактор што треба да го земете предвид е исплатливоста на брокерот.
 • Ова е причината зошто бабит се издвојува меѓу другите брокери, бидејќи е платформа за тргување само за ширење.

По вашата проценка, одлучете за веродостоен брокер и последователно користете ја платформата за вашите занаети со крипто замав. На тој начин, можете да избегнете користење различни брокери и да го изгубите профитот за потребните надоместоци.

Поставете нарачки за стоп-загуба

За да научите како да занишате трговски крипто, мора да знаете како a стоп-загуба нарачката работи. Ова е од клучно значење, бидејќи ќе ве осигура дека сте во можност да ја занишате трговијата на начин што не е ризичен. Притоа, ќе се осигурате дека нема да изгорите низ вашиот трговски капитал. 

Ова значи дека дури и како трговец со лулашки, иако не е задолжителен, можете да затворите повеќе занаети во текот на еден ден врз основа на силите на побарувачката и понудата. Ова е причината зошто треба да поставите стоп-загуба за вашите занаети со замав.

Со оваа функција, можете да му дадете инструкции на брокерот за висината на загубата што сте подготвени да ја претрпите на вашата отворена позиција. Затоа, откако знакот што го тргувате ќе ја достигне таа цена, брокерот автоматски ја затвора вашата трговија.

На пример:

 • Да претпоставиме дека влегувате на пазарот БТК/УСД по 45,000 американски долари
 • Може да поставите налог за стоп-загуба на 10% под влезната цена
 • Ова ќе биде еквивалентно на 40,500 долари
 • Ова значи дека ако пазарот не се движи во ваша корист, брокерот ќе ја затвори вашата позиција откако Bitcoin достигне 40,500 долари

Индикатор за волумен на биланс (OBV)

OBV е еден од популарните показатели што го користат трговците со крипто замавнување за да го проценат пазарот и да направат шпекулации. Индикаторот е базиран на јачина на звук. Ова значи дека предвидува потенцијални движења на пазарот врз основа на обемот на токен. 

 • Индикаторот води сметка за обемот на средството и штом има зголемување на цената, OBV повторно ја пресметува вкупната бројка за тој крипто знак.
 • Овој индикатор се базира на идејата дека обемот на крипто -токен ја одредува неговата сегашна и идна цена.
 • На пример, ако пазарот има надолен тренд, тоа значи дека повеќе луѓе продаваат отколку што купуваат.

Трговецот со лулашки може да ги искористи овие информации за да утврди дали ќе влезе на пазарот или ќе излезе од него. За таа цел, занишаните трговци ја користат OBV за да ги донесат своите одлуки. Затоа, насоката на OBV бројката на пазарот може да му каже на трговецот дали наскоро ќе има зголемување или намалување на цената.

Промени на пазарот

Бидејќи криптовалутите се непостојани, треба да очекувате трендовите на пазарот да се менуваат секој ден. Во повеќето случаи, кога премногу инвеститори ги продаваат своите средства, пазарот може да се движи во спротивна насока. Сепак, надолното движење на средството не значи дека нема повторно да порасне. 

Како трговец со лулање, може да влезете на таков пазар со крајна цел да добиете од пресвртот кога тоа ќе се случи. Ова е начин на кој многу трговци со крипто замав прават доследни придобивки на пазарот. Меѓутоа, тоа треба да значи дека сте информирани за парот со кој тргувате.

Ова н takes носи до последната стратегија за која ќе се дискутира во овој дел - истражување.

Дали вашето истражување

Кога учите да занишате трговски крипто, од вас се бара редовно да го истражувате пазарот. Впрочем, сцената на крипто -валута се карактеризира со неизвесност. Ова е причината зошто одлуките мора да се донесат по должно внимание и разбирање на предметното крипто средство. 

Секогаш читајте на траекторијата на проектот и како тој се покажа на пазарот. Ова е начинот на кој можете да создадете одржлив план за тргување со замав, кој ќе ви помогне да акумулирате поврат со текот на времето.

Предности на тргување со крипто замав

И покрај с all што разговаравме досега, може да се сомневате во крипто -тргување. Ова може да биде случај ако сте почетник и се обидувате да знаете с that's што е важно пред да влезете на пазарите.

За да помогнете да се добијат повеќе сознанија, еве неколку придобивки од крипто -тргување.

Повеќе време за анализа на пазарите

Понекогаш, може да отворите трговија без да ги имате сите потребни информации. Ова може да биде затоа што вашата анализа на пазарот сугерира дека е добро време да го направите тоа. Сепак, по отворањето на трговијата, ќе сакате да знаете повеќе за пазарот. 

Бидејќи можете да ги држите вашите позиции отворени повеќе од еден ден, добивате време што ви е потребно за соодветно да го процените пазарот и да донесете информирани одлуки за тргување.

Предност

Учејќи како да замените трговски крипто, дефинитивно сакате да ги знаете начините за максимизирање на вашите позиции. Потпората е ефикасен начин да се постигне тоа, бидејќи оваа функција ви овозможува да отворате позиции дури и кога го немате потребниот капитал. Ова значи дека со потпора од 1:10, можете да отворите позиција од 1,000 долари со само 100 долари на вашата трговска сметка. 

Ризици од тргување со крипто замав

Крипто индустријата е онаа која вклучува различни форми на ризици. Овде, ние разговараме за оние за кои треба да знаете пред да започнете со вашето тргување со крипто замав.

Нестабилноста

Иако не мора Постојано погледнете ги графиконите кога тргувате со лулашки, сепак треба да бидете свесни за движењата на цените. Тоа е затоа што сцената на крипто -валута се карактеризира со голема нестабилност, што значи дека цените може да преземат спротивна насока во секое време.

Затоа, како трговец со крипто замав, мора да знаете кога соодветно ќе ги користите вашите нарачки за профит и стоп-загуба. На овој начин, ќе можете ефикасно да ги заштитите ризиците.

Нерегулирани платформи за тргување

Нерегулираните размени ќе ви овозможат да замавнете со трговијата без да завршите процес на KYC. Сепак, ова честопати е на сметка на сигурноста, бидејќи овие размени се помалку веродостојни во споредба со регулираните брокери.

Користење на брокери како bybit и аватард ве става во подобра позиција да ги максимизирате вашите занаети за свинг на легитимна платформа. Ова не е само затоа што тие се строго регулирани, туку тие се само посредници кои обезбедуваат фер и транспарентна трговска арена.

Научете како да занишате трговија со крипто - детален прошетка

Претходно во ова Научете како да занишате трговски крипто водич, накратко разговаравме за чекорите потребни за да започнете на пазарот на дигитални средства. Ако сте почетник во сцената за тргување со крипто -валута, ќе ви треба поопширно објаснување за тоа како да ги направите тие чекори.

Имајќи го ова на ум, подолу ќе најдете детален приказ за тоа како да замените трговски крипто за помалку од 10 минути.

Чекор 1: Отворете сметка

Мора да креирате брокерска сметка - со која ќе ја менувате трговијата. Регулираните брокери ќе бараат од вас да завршите KYC процес пред целосно активирање на вашата сметка.

Тука, ќе треба да дадете некои лични податоци, да испратите лична карта издадена од владата и да поднесете сметка за комунални услуги/банкарска сметка за да ја потврдите вашата адреса. 

Посетете bybit

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Чекор 2: Финансирајте ја вашата сметка

Еве каде правите депозит на вашата трговска сметка. Идентификувајте го минималниот услов за депозит на брокерот и соодветно додадете средства на вашата сметка. На пример, со бабит, треба да депонирате најмалку 200 долари. 

Дополнително, исто така, можете да користите различни начини на плаќање за оваа намена, вклучително и дебитни/кредитни картички, е-паричници и трансфери преку банка. Но, како трговец со лулање, можеби ќе сакате да ги дадете приоритетите на првите две опции за плаќање, бидејќи трансферите преку банка можат да бидат бавни.

Чекор 3: Изберете пазар

Откако ќе направите депозит на вашата сметка, сега можете да продолжите со размена на размена. Но, прво, мора да изберете трговски пар.

Значи, ако сакате да ја замените трговијата Алгоранд, едноставно внесете го името на токенот во полето за пребарување за да го најдете. 

Чекор 4: Отворете ја вашата трговија

На страницата со токен, одлучете за редоследот што сакате да го користите.

Запомнете - можете да изберете помеѓу нарачка „купи“ и „продадете“. После тоа, внесете го вашиот удел и отворете ја трговијата!

Научете како да занишате трговија со крипто - заклучок

Во ова Научете како да занишате трговски водич за крипто, ние детално ви ги објаснивме сите што треба да знаете. Ако сакате да остварите мали, но постојани добивки на крипто пазарите, тргувањето со лулање е вашата најдобра залог. Но, за да се осигурате дека ќе добиете висококвалитетно искуство, изберете регулиран брокер кој нуди рентабилни такси за тргување.

За таа цел, бабит се издвојува - бидејќи регулираниот брокер ви овозможува да ја менувате трговијата со крипто само на основа на ширење. После тоа, научете ги многуте стратегии за тргување со лулашки што ги имате на располагање и вклучете ги за да го зголемите вашиот профит потенцијал. 

Посетете bybit

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Најчесто поставувани прашања

Како замавнувате со трговски крипто?

Вие едноставно треба да започнете со отворање трговска сметка, по можност со регулиран брокер. После тоа, депонирајте средства на вашата сметка и поставете нарачка за купување или продавањеНа Запомнете дека треба да замените трговски крипто само откако правилно ќе го истражите избраниот пар.

Каде можам да вртам трговски крипто?

Индустријата за тргување со криптовалути е огромна. Како такви, постојат многу платформи за тргување што можете да ги користите. Но, ако сакате да ја промените трговијата на рентабилен начин и со регулиран брокер, најдобрите опции се bybit и аватард.

Може ли да замените трговски крипто со моќ?

Ова е можеби уште една причина зошто треба да внимавате на брокерот што ќе го изберете. Регулираните брокери како bybit и AvaTrade ќе ви овозможат да тргувате со CFD со потпора. Ова се нуди во лиценцирана и безбедна средина - што не може да се каже за потпора што ја нудат нерегулираните крипто-размени.

Како можам да заработам од крипто за тргување со замав?

Тука стапуваат во игра ефективните стратегии. Ако барате да остварите мали, но постојани приходи од вашите занаети со крипто замав, користете технички показатели, проучувајте графикони, искористете ги предностите на движењата на пазарот и направете истражување.

Кој е најдобриот крипто пар за замавнување на трговијата?

БТК/УСД. Повеќето трговци со лулашки го избираат овој пар, кој содржи и биткоин и американски долар. Дополнително, парот ви нуди најтесни распони и најголеми нивоа на ликвидност.