Како да се користи левериџ - целосен водич за кривина на криптовалути!

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Искористувањето може да биде витална алатка за вашите напори за трговија со криптовалути. Без разлика дали ќе одлучите да тргувате врз основа на DIY или да ги користите нашите највисоко рангирани крипто сигнали - моќноста има посакувано влијание во зголемувањето на вашата куповна моќ.

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Тоа е да се каже, ако имате само 100 американски долари на вашата брокерска сметка, но примените моќност од 1:10 - веднаш го зголемувате вашиот трговски капитал на 1,000 американски долари. Но, моќноста исто така го зголемува вашиот ризик - бидејќи покрај примената на профит, истото го прави и за загубите.

Во овој прирачник, ние ги објаснуваме деталите за тоа како да се користи потпора на ризичен начин. Ние исто така разговараме за најдобрите платформи за крипто трговија кои нудат моќ за клиенти за малопродажба.

Како да се користи левериџ сега - Quickfire прооден пат

Ако барате брз преглед на начинот на користење на потпора на регулирана платформа за крипто-валута во моментов - следете ги чекорите наведени подолу!

 • Чекор 1 - Отворете сметка за крипто трговија: За да користите потпора, потребна ви е сметка со регулирана брокерска локација. аватард е убедливо најдобрата платформа за оваа намена – бидејќи можете да тргувате со провизија од 0%, а потпора се нуди на повеќе од 200+ пазари за дигитални валути.
 • Чекор 2 - Направете депозит: Сега кога имате сметка во AvaTrade – направете депозит. Можете да изберете од дебитна/кредитна картичка, банкарска жица или е-паричник.
 • Чекор 3 - Пребарај за крипто пазари: Пребарувајте ги крипто-пазарите на кои сакате да примените моќ. На пример, ако сакате да го искористите користењето Litecoin - внесете „LTC“ во полето за пребарување и кликнете на LTC / USD кога ќе се вчита.
 • Чекор 4 - Внесете го влогот и примени го ограничувањето на леверот: Needе треба да поставите нарачка. Изберете од нарачка за купување / продажба, внесете го вашиот удел и изберете го односот на потпора што сакате да го примените (на пр. 1: 2).
 • Чекор 5 - Потврдете ја нарачката: Откако ќе бидете сигурни во внесените информации - поставете ја нарачката.

Трговија на крипто сега

Не инвестирајте во крипто средства освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате.

 

Што е левериџ? Основи

Во својата најосновна форма, потпора ви овозможува да ја зголемите вредноста на вашата трговија. Леверот често се користи на традиционалните пазари на девизен курс, иако, оттогаш се проби на арената со криптовалути од повеќе трилиони долари. Кога применувате моќност на вашата позиција, брокерот ви ги позајмува парите. 

Ова ви овозможува да тргувате со многу повеќе отколку што имате на вашата сметка. На пример, да претпоставиме дека сакате да одите долго по БТК / УСД. Подготвени сте да ризикувате 500 УСД на оваа трговија и да одлучите да примените потпора од 1: 5. Во теорија, ова значи дека сега тргувате со 2,500 УСД - иако имате само 500 УСД на вашата сметка.

Можеби најлесниот начин да ја видите моќта е дека ќе ги множите потенцијалните профити и загуби. На пример, ако остварите добивка од 10% на вашата позиција од $ 500 БТК / УСД, ова обично би значело профит од 50 УСД. Сепак, со примена на потпора од 1: 5, оваа добивка од 50 долари се зголемува на 250 УСД.

Износени криптовалутни CFD

Клучно е да се напомене дека ако сакате пристап до моќност при тргување со крипто-валути - најдобро е да поминете низ брокер за CFD. Во спротивно, со тргување со нерегулирана размена, го ставате вашиот капитал на ризик. Да го земеме BitMEX како главен пример. Оваа нерегулирана размена нуди моќност до 1: 100 кога тргувате со Bitcoin со USDT.

Иако на прв поглед може да бидете во искушение од толку високи граници, основачите на BitMEX во моментов се под истрага за низа кривични пријави - вклучително и перење пари. Плус, бидејќи BitMEX работи без поддршка од реномиран финансиски орган - не постои сигурен начин да се знае дали вашите инвестициски фондови се безбедни или не.   

Поддржани на договори за разлики - или CFD, ова се финансиски инструменти понудени од регулирани брокерски фирми. Тие ја следат реалната вредност на средството како крипто-валути слично на слично - што значи дека можете да тргувате без да имате потреба да ги поседувате или чувате токените. Наместо тоа, тоа е само случај да се утврди дали вредноста на криптовалутата ќе се зголеми на падот.

Клучно, CFD ви дозволуваат да примените потпора за вашите трговци со криптовалути. Повторно, брокерот CFD за кој станува збор ќе биде силно регулиран, поради што е во состојба да им понуди потпора на клиентите на мало. Во случајот на аватард, на пример, брокерот е овластен и регулиран од страна на Управата за финансиско однесување (FCA) во ОК и Комисијата за хартии од вредност на Кипар (CySEC).

Граници на левериџ

Иако регулираните брокери за CFD можат да ви понудат моќ кога тргувате со крипто-валути - може да се применат одредени ограничувања. Тоа е да се каже, жителите на некои земји ќе бидат ограничени во колкава моќ можат да применат. На пример, ако имате седиште во Европската унија или Австралија, ова е ограничено на 1: 2. Значење - можете да го удвоите вашиот удел, но не повеќе. 

Во другите региони, воопшто нема ограничувања. Како такво, може да откриете дека вашиот избран брокер за CFD нуди моќ за крипто валута од 1:20 или повеќе. Ако сте ограничени од земјата во која живеете - единствениот начин околу ова е да отворите сметка како професионален клиент. Ова, сепак, бара да се исполнат одредени услови - како што е докажување дека претходно сте работеле во секторот за финансиски услуги.  

Левериџ и маргина

Кога учите како да користите моќ, сигурно е дека ќе наидете на поимот маргина. Накратко, иако и моќноста и маржата се однесуваат на можноста да ги засилите вашите влогови - тие всушност значат две различни работи.

Во смисла на потпора, ова се изразува како повеќекратно (на пр. 5x) или сооднос (на пр. 1: 5). Маргината, сепак, се однесува на износот што ви треба постави како хартија од вредност со цел да се добие посакуваниот коефициент на моќност / повеќекратно. 

На пример:

 • Да претпоставиме дека тргувате со ETH / USD
 • Сакате да вложите 100 долари и да примените потпора од 1:10
 • Ова значи дека вредноста на вашата трговија е зголемена од 100 на 1,000 американски долари
 • За возврат, условот за маргина на оваа трговија е 10%

Во друг пример:

 • Да претпоставиме дека тргувате со XRP / USD
 • Сакате да вложите 500 долари и да примените потпора од 1:5
 • Ова значи дека вредноста на вашата трговија е зголемена од 500 на 2,500 американски долари
 • За возврат, условот за маргина на оваа трговија е 20%

Важно е да се разбере што значи условот за маргина - бидејќи тоа ќе утврди дали или кога вашата позиција на крипто-валута со изнајмување е ликвидирана од брокерот.

Ликвидација

Кога учите како да користите потпора, најголемиот ризик што треба да го земете предвид е ризикот од ликвидација. Во својата најосновна форма, ликвидацијата се случува кога брокерот ќе ја затвори вашата трговија за изнајмување во ваше име. Ова ќе се случи затоа што вашата позиција падна во вредност за одредена сума и на тој начин - брокерот нема друга опција освен да ја затвори трговијата.

Како поедноставен пример, ако тргувате со потпора од 1:20 - ова значи дека побарувачката за маргина е 5%. За возврат, ако вредноста на трговијата со криптовалути се намали за 20% - ќе бидете ликвидирани. Ако тоа навистина се случи, тогаш брокерот не само што ќе ја затвори вашата позиција - туку ќе ја задржи и вашата маржа.

 • Да се ​​држиме до горенаведениот пример, да речеме дека на вашата трговија со потпора од 1:20 сте завеле 200 американски долари.
 • Ова значи дека тргувате со 4,000 УСД и вашата маржа изнесува 200 УСД - или 5%
 • Вредноста на вашата трговија се намалува за 5%, така што сте ликвидирани
 • Како такво, ја губите целата маржа - што е 200 УСД

Со цел да се намалат ризиците од ликвидација, секогаш треба да воведете наредба за стоп-загуба на вашата позиција. Ова ќе го упати вашиот брокер да ја затвори вашата позиција кога ќе се намали за одредена сума. На пример, ако побарувачката за маргина е 10% - може да одлучите да ја поставите наредбата за стоп-загуба на 1%. Ова ќе обезбеди да излезете од загубената трговија долго пред да стигне некаде во близина на точката на ликвидација.

Најдобри брокери за искористување на крипто валута

Така што сега имате цврсто разбирање за тоа како функционира моќта, сега треба да изберете соодветен брокер. На крајот на краиштата, не сите брокери преку Интернет ви дозволуваат да тргувате со криптовалути со моќ. Плус, треба да разгледате други фактори освен достапноста на моќ, како што се поддржани крипто пазари, такси и провизии, плаќања и регулатива.

За да ве спаси од пребарување десетици платформи - подолу ќе најдете избор од најдобрите брокери кои нудат моќ за крипто валута во 2022 година.

Avatrade – Одлична трговска платформа за техничка анализа

Следниот брокер што треба да се разгледа при пребарувањето за потпора на крипто валута е AvaTrade. Накратко ,. AvaTrade е огромна популарна платформа за тргување со девизен курс и CFD што ви овозможува да влегувате во позиции за купување и продавање на над 1,200 пазари Ова опфаќа купишта парови на дигитални валути - со сите може да се тргува со моќ. Можете исто така да тргувате со акции, индекси, стоки и многу повеќе. AvaTrade е особено популарна кај трговците со криптовалути кои сакаат да вршат техничка анализа.

Ова е затоа што давателот нуди неколку платформи - сите се опремени со напредни алатки и карактеристики на графикони. Вашите опции вклучуваат MT4, MT5 и мајчината платформа „AvaTrade“. Ако се одлучите за една од сериите MetaTrader, исто така ќе можете да распоредите робот за трговија со криптовалути. Ако е правилно програмирано, ова ќе ви овозможи да тргувате со крипто-валути деноноќно на целосно автоматизиран начин.

Кога станува збор за такси за тргување, AvaTrade е исто така 0% провизиски брокер кој нуди тесни распони. Нема такси за депонирање или повлекување средства, така што единствената наплата што треба да ја следите е финансирање преку ноќ при одржување отворена позајмена позиција повеќе од еден ден. Во однос на лиценцирањето, AvaTrade е регулирано според јурисдикциите за големината. Платформата, исто така, планира да излезе во јавноста подоцна оваа година. Конечно, AvaTrade е одлична опција ако сакате да тргувате во движење - бидејќи брокерот CFD нуди апликација за мобилни со највисока оценка.

Нашата рејтинг

 • Многу технички индикатори и алатки за тргување
 • Бесплатна демо-сметка за вежбање трговија
 • Без провизии и во голема мера регулирани
 • Можеби повеќе одговара на искусни трговци
71% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

 

Како да користите левериџ денес - целосен туторијал

Сосема ново за потпора на криптовалутата и ви треба малку водство за да започнете? Ако е така, следете го упатството подолу за да научите како да користите моќ сега!

Чекор 1: Отворете сметка за крипто-брокер

Да минете во текот на аватард веб-страница и започнете со процес на регистрација на сметката. Од крај до крај, ова ќе ви одземе не повеќе од 10 минути за да го завршите.

За да ја добиете топката, треба да внесете лични податоци -

Ова ќе ги вклучи вашите:

 • Име
 • Земја на живеење
 • Домашна адреса
 • Дата на раѓање
 • Контакт Детали за

Бидејќи AvaTrade е регулиран од неколку реномирани финансиски тела - исто така ќе треба да поставите копија од вашиот пасош, возачка дозвола или национална лична карта.

Отворете ја сметката за тргување со крипто

67.7% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Чекор 2: Направете депозит

Потребно е само да исполните минимален депозит од 20 долари за да започнете да тргувате со CFD со потпора во AvaTrade. Можете да изберете од дебитна/кредитна картичка или е-паричник и вашиот депозит ќе биде обработен веднаш. Најдобро од се, аватард не наплаќа никакви такси за депозит!

Чекор 3: Пребарај за Крипто пазар

Ако знаете со која криптовалута сакате да тргувате, побарајте ја. На пример, ние бараме да тргуваме со Ripple, затоа внесовме XRP во полето за пребарување. Потоа, кликнуваме на XRP / USD за да одиме на релевантниот пазар.

Чекор 4: Поставете нарачка и нанесете левериџ

Сега ќе треба да поставите нарачка за купување или продажба.

 • Ако мислите дека крипто-валутата ќе се зголеми во вредност, одлучете се за нарачка за купување
 • Ако мислите дека крипто-валутата ќе падне во вредност, одлучете се за нарачка за продажба

Следно, внесете го вашиот удел, пред да го изберете вашиот сооднос на моќ. На пример, може да одлучите да вложите 50 УСД и да примените потпора од 1: 2.

Конечно, потврдете ја нарачката. И тоа е тоа – штотуку научивте како да користите потпора кога тргувате со криптовалути аватард!

Како да се користи левериџ: Крајна линија

Со читање на овој водич од почеток до крај, сега треба да знаете како да користите моќ. Не само што ги опфативме деталите за тоа како функционира моќта, туку ги разгледавме и најдобрите брокери за крипто-валути за оваа намена.

Заклучивме дека севкупно – AvaTrade е најдобриот добавувач за CFD-и со потпора на криптовалути.

Не само што платформата е силно регулирана, туку ви овозможува и трговија со 0% и тесни распони. Плус, ќе ви биде понудена моќ на повеќе од 200+ пазари на криптовалути и илјадници други финансиски инструменти - како што се акции, девизен курс и стоки.

Отворете ја сметката за тргување со крипто

67.7% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.