Најдобри сигнали за тргување со Полкадот 2024 година

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

 

Ако барате да започнете со трговија со Полкадот, но немате време сами да се движите по пазарот - размислете да се одлучите за врвен провајдер на сигнали, како што е cryptosignals.org. 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Во лаичка смисла, сигналите се предлози за тргување што ги користат инвеститорите за да помогнат да стекнат предност на пазарот на криптовалути. Сигналите на cryptosignals.org се добро анализирани со користење на различни технички индикатори како што се RSI, MACD и многу други. 

Овој водич има за цел да им помогне на новите или постојните трговци да разберат подобро како работат сигналите за тргување со Полкадот. Уште поважно, како некој може да ги користи за да добие профит во нивниот секојдневен живот!

Придружете се на нашиот бесплатен телеграм

Кои се сигналите за тргување со Полкадот?

Сигналите за тргување со Полкадот се предлози што нашите експерти ќе ги испратат кога веруваат дека има претстојна промена или пресврт на пазарот. На пример, може да добиете сигнал за купување на Полкадот кога ќе достигне 25 долари и да ја продадете позицијата кога ќе допрете 27 долари. 

Нашата куќа на аналитичари работи деноноќно користејќи клучна комбинација на алатки за техничка анализа, мистражување на аркет и алгоритми за АИ. Притоа, на нашите членови им ги обезбедуваме деталите потребни за извршување на профитабилна трговија. 

За да ви покажеме како ќе изгледа сигналот Полкадот, проверете го нашиот пример подолу: 

 • Полов пар: ДОТ / УСД
 • позиција: Продадете нарачка 
 • Ограничување на цената: $ 31.00
 • Земи-профит: $ 30.69
 • Стоп-Загуба: $ 31.93

Овој сет на информации покажува дека нашите трговци веруваат дека Полкадот може да се прецени во однос на американскиот долар. За возврат, тие сугерираат дека со поставување нарачка за продажба на ДОТ / УСД, би сакале да профитирате од намалувањето на вредноста.  Како што можете да видите од примерот, постојат пет клучни точки на податоци - секоја со важен дел во градењето успешна трговија.

Овие точки ќе ги опфатиме подетално во сегментите подолу. Како и да е, wкога сте го добиле сигналот за тргување со Полкадот, тоа е само прашање да се префрлите на вашиот избран брокер и да ја поставите вашата нарачка.  

Кои се придобивките од квалитетните сигнали за тргување со Полкадот?

Придружувањето кон нашата заедница на cryptosignals.org ви овозможува пристап до основните придобивки што можат да ги понудат нашите квалитетни сигнали за трговија со Полкадот. Секој од нив е клучен Ако имате намера да имате долгорочни и реални инвестициски цели. 

Овие вклучуваат следново:

Стручни аналитичари

Нашите стручни аналитичари активно тргуваат со пазарот на крипто-валути повеќе од 7 години - поминувајќи многу часови во усовршување на нивниот занает. Дневните задачи на нашиот тим се вртат околу вршење на фундаментална и техничка анализа, фокусирајќи се првенствено на пазарот на криптовалути. 

Како резултат, нашите долгорочни членови имаат корист од нашите сигурни сигнали за крипто-трговија - кои во моментов можат да се пофалат со стапка на успех од 82%. Ние сме во состојба да го постигнеме ова со собирање на обемни истражувања преку технички индикатори и примарни алгоритми за ВИ. 

Со пријавување за нашите сигнали за трговија Полкадот, ќе имате наши аналитичари кои ги истражуваат пазарите во ваше име! 

Одлично за неискусни трговци

Кога нашиот тим на cryptosignals.org ја создаде платформата во 2014 година, нашата главна цел беше да формираме заедница достапна за нови и искусни трговци - заедно со секој што сака да научи. 

Клучно, за да остварите постојан профит во индустријата за крипто трговија, потребен ви е посебен сет на вештини. На пример, треба да бидете во можност да ги анализирате графиконите на минатите цени за да препознаете какви било периодични периоди. 

Само ова може да трае со години да се совлада; поради што cryptosignals.org е идеален за неискусни трговци. Може да се регистрирате за нашите сигнали Полкадот и веднаш да започнете со трговија - без воопшто да имате познавање од техничка анализа. 

Имајте јасни цели за влез и излез

Можеби позначајна придобивка од нашите сигнали за трговија со крипто е тоа што секогаш вклучуваме директна цел за влез и излез со секое предупредување што го испраќаме. Ова значи дека нашиот тим од аналитичари ќе ве извести за цената на влезот да поставите кај вашиот избран брокер. Со ова, можеме да осигуриме дека влегувате или излегувате од пазарот по поволно време и цена. 

За да ја постигнеме нашата цел за влез и излез, ние обезбедуваме цена на добивка и стоп-загуба. Овие нарачки помагаат во одржување на здрав профит, а истовремено се минимизираат потенцијалните загуби. Некои нови трговци понекогаш можат да ја заборават важноста на овие нарачки за цени. Поради оваа причина, се погриживме да ги разградиме за вас подоцна во овој прирачник.  

Трговија во рамките на вашиот буџет 

Кога ќе се најавите на cryptosignals.org и започнете да ги добивате вашите нови совети за тргување - вие контролирате колку сакате да вложите. Сепак, не заборавајте дека пазарот на криптовалути може да биде мошне нестабилен на моменти. Поради ова, нашите трговци охрабруваат да се држат до максимален ризик од само 1% од вкупниот трговски капитал. 

На пример, ако вашата сметка има сума од 450 УСД - можеби ќе сакате да одвоите не повеќе од 4.50 УСД на една позиција.  Ние исто така го применуваме истото правило од 1% на позначителни количини.

Тоа е да се каже, ако салдото на вашата сметка изнесува 45,000 450 УСД, препорачаната сума на влогот ќе биде XNUMX УСД. Секоја големина на трговијата ќе варира во зависност од тоа колку ви се распаѓа рамнотежата во текот на секоја недела / месец. Ова го правиме за да им покажеме на нашите членови како да го развиваат својот инвестициски капитал на ризичен начин. 

Како работат нашите сигнали за тргување со Полкадот?

Како што претходно изјавивме, секој сигнал за трговија на Полкадот носи пет клучни точки на податоци. За да се осигурате дека имате темелен увид во секоја информација - ова го објаснивме подетално подолу. 

Полов пар

Првото нешто што го вклучуваме во нашите сигнали за трговија е кој крипто-пар ги имаат нашите аналитичари во моментов. За поедноставување, крипто „пар“ се состои од две валути што можете да ги тргувате едни против други. Ова работи на ист начин како и тргувањето со девизен курс. 

Нашите експерти се постигнуваат во широк спектар на пазари на криптовалути. Овие вклучуваат парови крипто-фиат и крипто-крст. За да му помогнете на секој што е нов во овие услови, парот крипто-фиат ќе се состои од една дигитална валута и една во форма на фиат пари - на пример, фунта Стерлинг или американски долари. 

Од друга страна, имате крипто-крос-парови, што може да се објасни поедноставно како две ривалски дигитални валути. На пример, DOT / BTC (Полкадот и Биткоин). 

Со оглед на тоа што Polkadot има можност да се тргува заедно со различни валути, од витално значење е да се избере брокер што може целосно да го олесни ова. Можеби сте виделе некои брокери на нашата веб-страница - овие брокери во моментов нудат над 3000 различни пазари без провизија - вклучувајќи го и Polkadot.   

Купете или продадете позиција

Да знаете која позиција да ја заземете може да биде незгодно како почетник. Во суштина, нашите трговци бараат да профитираат од секоја ситуација. На пример, ако веруваме дека Полкадот е пред опаѓање на вредноста, ќе ви кажеме да скратите, инаку познато како поставување налог за продажба. 

На спротивната страна од таблата, може да помислиме дека Полкадот се должи на пораст на вредноста. Во тој случај, би советувале да одите долго, што значи дека ќе треба да изберете налог за купување со вашиот брокер.  

Клучно, знаејќи која насока на пазарот да ја преземете со вашиот крипто пар, не треба да донесувате осипни одлуки - давајќи си поизразена шанса да остварите профит.  

Ограничување на цената

Ако сте нови за крипто трговија, тогаш постојат два посебни начини на кои можете да влезете на овој пазар. Може да видите брокери кои ги нудат обете овие, во зависност од тоа дали вашите цели се кратки или долгорочни. 

Првиот е ограничување на нарачката - ова ќе му укаже на вашиот брокер по која специфична цена да излезе на пазарот. На пример, можеби ќе сакате да поставите нарачка за купување на ДОТ / УСД по цена за влез од 31 УСД. Без оглед на цената на која моментално седи пар, трговијата ќе се изврши само ако и кога ДОТ / УСД достигне 31 УСД. 

Другата опција е налог на пазарот. Ова му овозможува на вашиот брокер да управува со вашата трговија по следната достапна цена. Нашиот тим ретко се одлучува за нарачки на пазарот, бидејќи тие не ни дозволуваат да утврдиме преферирана сума за влез. 

Како такво, правилниот чекор би бил да ја изберете посакуваната граница со вашиот избран брокер, а потоа да ја поставите цената за влез што ја предложија нашите крипто сигнали. 

Цена на профит

Нашиот тим трговци во куќата верува дека топ-оценетите сигнали секогаш вклучуваат солидна наредба за профит. Затоа, ние на cryptosignals.org, јасно изјавуваме дека нашата цел е да работиме на односот ризик-награда од 1: 3. 

Да ви дадам пример за ова - ако предложивме ограничување на редоследот со вредност на 70 американски долари, нашата цена на добивка ќе достигне 72.10 американски долари. Причината што стои зад ова е тоа што се пресметува до маргина на профит од 3%. Со спроведување на целен принос од 3%, ние бараме да оствариме скромни, но конзистентни придобивки. 

Како заклучок, ние секогаш ќе им обезбедиме на нашите членови предложена цена за нарачка за профит. Сè што е потребно е да ја внесете оваа цена со вашиот избран брокер. 

Стоп-загуба цена

Покрај тоа што вработуваме налог за цена од профит за да помогнеме во обезбедување на какви било идни профити - ние исто така ги охрабруваме нашите членови да користат налог за стоп-загуба. Ова ги намалува потенцијалните загуби ако позицијата треба да оди во спротивна насока. 

Да го искористиме примерот погоре; ако нашата добивка е 72.10 УСД, тоа ќе ја направи цената на загубата од 69.10 УСД. Оваа цена ја прикажува максималната загуба што ќе ја претрпите при користење на правилото од 1%. 

Иако имаме значителен учинок за производство на постојани добивки - не можеме да ветиме дека нема да има загуби на моменти. Затоа, секогаш се трудиме да споделиме добро анализирана и разумна цена на загуба. 

Група за телеграми во трговските сигнали Полкадот

Во претходните години, ги дистрибуиравме нашите сигнали за трговија со Полкадот преку е-пошта. Овој метод се покажа како бавен и неорганизиран начин за споделување на нашите совети, графикони и податоци. Затоа, тимот на cryptosignals.org сега се одлучува за Телеграм. 

Телеграма е услуга за инстант пораки што им овозможува на нашите аналитичари брзо и ефикасно да испраќаат крипто сигнали. Што значи дека штом е објавен нашиот нов сигнал за тргување, вашиот телефон ќе добие итно предупредување.

Ние исто така испраќаме табела или графикон, со што се распаѓа техничката анализа преземена од нашиот тим. Како резултат, можете да научите како да ја добиете вашата сметка за тргување во профит!

Бесплатни сигнали за тргување со Полкадот

Да претпоставиме дека барате да започнете со трговија со Полкадот веднаш - но малку сте загрижени за финансиски обврски. Во тој случај, бесплатните сигнали што ги нуди cryptosignals.org можеби се токму оние што ви требаат. 

Вкупно, ние испраќаме три бесплатни крипто сигнали секоја недела - сите ги содржат истите податоци што ги добиваат нашите премиум членови. Со други зборови, ние никогаш не ги криеме или раздвојуваме сигналите помеѓу бесплатните и премиум групите. 

Кога ќе се чувствувате попозитивно во однос на вашите вештини за тргување, тогаш може да одлучите да се придружите на некој од нашите премиум пакети - што го разработивме подолу. 

Премиум сигнали за тргување со Полкадот

Ги разгледавме нашите цени и планови против разни други даватели на услуги, и последователно, веруваме дека нудиме добро заоблена услуга со разумни цени. 

Подолу ги наведовме нашите цени и што можете да очекувате од нашата платформа:

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Овие планови ќе ви овозможат пристап до 3-5 сигнали дневно, пет дена во неделата - сите содржат соодветна граница, стоп-загуба и нарачка за цена на профит.  

Ако сè уште размислувате дали пакетите се соодветни за вас - тогаш cryptosignals.org има одлична стратегија без ризици! На сите нови претплатници им нудиме 30-дневна гаранција за враќање на парите; па ако ова ве интересира, тогаш продолжете да читате!

Сигнали за тргување со Полкадот - стратегија без ризици

Како што споменавме погоре, кога ќе се регистрирате за cryptosignals.org - ви се нуди гаранција за враќање на парите без прашања.  

Исто така, ги охрабруваме нашите членови да ги пуштаат нашите сигнали преку демо-брокерска сметка за првиот месец. Исходот е ако можете активно да тргувате со нашите сигнали без да ризикувате некој од вашите сопствени средства. 

Еве што треба да направите:

 • Изберете брокер кој поддржува многу пазари за криптовалути.
 • Кога ќе го изберете вашиот брокер, отворете демо-брокерска сметка. 
 • Изберете соодветна цена и пакет што ви ги дава cryptosignals.org.
 • Кога ќе се приклучите на премиум план, придружете се на нашата група на Телеграм. 
 • Кога ќе го добиете вашиот сигнал, одете на вашата избрана демо-брокерска сметка и поставете ги предложените нарачки. 
 • После 2 / .3 недели, исплатете ги резултатите и видете колку сте заработиле.

Ако резултатите ги исполниле или дури ги надминале вашите очекувања - би ве советувале да се пријавите за подолг план за да го извлечете најдоброто од премиум сигналите. Алтернативно, ако одлучите дека сакате да ја искористите опцијата за враќање на парите, само проверете дали ќе не известите во првите 30 дена!

Избор на крипто-брокер за најдобар Полкадот Сигнали за тргување.

Еден од основните делови на тргувањето со Полкадот (или кое било тргување со крипто) е избор на брокер со највисок ранг. Причината за ова е што брокерот е оној што ќе ги изврши сите нарачки во ваше име - како последица на тоа ќе ви овозможи пристап до крипто-тргувањето! 

Постојат неколку фактори што треба да се земат предвид при изборот на вашиот брокер за крипто - подолу ги наведовме нашите четворица. 

Надоместоци и провизии

Првото нешто што ги охрабруваме нашите членови да направат е да дознаат какви такси и провизии наплатува секој брокер. На пример, цените на Coinmama се засноваат на нивото на лојалност и имаат провизија до 3.90%.  

Затоа многумина се одлучуваат за Binance; брокерот ви овозможува да отворате и затворате позиции со провизија од 0%. Ова го прави онлајн брокерот одличен натпревар за нашите трговски сигнали на Polkadot. Со оглед на тоа што имаме за цел да насочиме кон мали, стабилни добивки, нема да ви се изеде профитот со скапи такси за тргување. 

Една последна работа што треба да се забележи е „ширењето“. Овој трошок е разликата помеѓу понудата и прашаната цена на секој пазар. Needе треба да се осигурате дека вашиот избран брокер нуди тесни распони - што, пак, ќе ги намали давачките што ги плаќате за влез и излез од пазарот.   

Безбедност и доверба

Некои луѓе можеби веќе се свесни дека голем број размени на криптовалути не се регулирани. Што значи ова е дека можете да отворите сметка и да тргувате на пазарот без да доставите лични информации. 

Сепак, не им го препорачуваме ова на нашите членови, а причината е едноставна. Кога ќе се регистрирате со кој било брокер, од вас ќе биде побарано да депонирате средства на вашата сметка. Затоа, осигурувањето дека вашите пари се безбедни треба да биде примарна намера на платформата. 

Поддржани крипто пазари

Како што допревме порано, Полкадот може да се тргува против десетици различни средства. Затоа нашите трговци работат деноноќно за да бидат сигурни дека нашите сигнали го поддржуваат ова. 

На пример, нашите аналитичари би можеле да споделат сигнал што се фокусира на крипто-фиат пар како DOT / GBP. Потоа, во следната инстанца, тие можат да испратат крипто-крст пар како ДОТ / ЕТХ. 

Затоа е императив да се приклучите на крипто-брокер кој ви обезбедува избор на разновидни пазари. Оваа одлука значи дека не треба да се придружувате на повеќе брокери за да нарачате - напротив; можете да постапувате според нашите предлози со само една страница!

Депозити, повлекувања и плаќања. 

Последното што треба да барате при изборот на вашиот брокер е кои начини на плаќање се достапни. На пример, повеќето нерегулирани размени ќе прифаќаат трансакции само во форма на крипто-валути. 

Ако барате страница што ќе прифаќа дебитни/кредитни картички и избор на услуги за електронско плаќање – тогаш Binance ве покрива. Вклучивме листа на само некои од методите што ги поддржува:

 • Виза, Маестро и Мастеркард
 • Банкарска трансфер на жица 
 • ApplePay
 • Идеален
 • Giropay

Најдобро од сè, некои брокери не наплаќаат такси за трансакции за депозити и повлекувања. Оваа сума е огромна разлика од брокери како Coinmama - која наплатува 5% на сите депозити на дебитни картички. 

Започнете со најдобрите сигнали за трговија со Полкадот денес

Ако звукот од она што го нуди cryptosignals.org го достигна својот интерес во врв - тогаш започнувањето со нашите сигнали за трговија со Полкадот е полесно од кога било. Следете ги упатствата означени подолу за да започнете да примате квалитетни сигнали за крипто трговија директно до вашата сметка на Телеграм!

Чекор 1: Придружете се на cryptosignals.org

Чекор еден е да отворите сметка со cryptosignals.org - ова е убав брз процес и објаснува кои чекори треба да се преземат следно. 

Можете да започнете со нашите бесплатни сигнали за трговија со крипто - за да ве потсетам, ова ви дава три препораки неделно. Сепак, со избирање на нашиот премиум план, добивате огромна предност од 3-5 на ден! 

Месечно сигнали за криптовалути
£42
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

И запомнете, секогаш можете да се одлучите за 30-дневна гаранција за враќање на парите доколку сакате. 

Чекор 2: Придружете се на нашата група за сигнали за крипто трговија

Откако ќе завршите со поставување на вашата сметка за cryptosignals.org, ќе добиете длабинска е-пошта за пристапување кон групата Телеграм. Добар совет што им го даваме на сите наши нови членови е да поставите звук за прилагодено известување. 

Овој звук може да биде нешто што ви се допаѓа сè додека ви овозможува да знаете кога сте добиле нов сигнал за тргување. Правејќи го ова, можете веднаш да постапите според нашите предлози - давајќи си можност да го надминете пазарот! 

Чекор 3: Поставете нарачки за сигнал за тргување со Полкадот

Последниот чекор е да се префрлите на вашиот избран брокер - и да ја поставите нарачката што ја предложивме преку сигналот за трговија Полкадот. Не заборавајте да го вклучите крипто-парот, без разлика дали станува збор за позиција за купување или продажба, ограничување на нарачката, стоп-загуба и цени на профит. 

Во крајна линија

Се надеваме дека овој водич е корисен кога станува збор за разбирање како функционираат нашите крипто сигнали! Дозволете ни да потсетиме за вас - сигналите од Полкадот ви овозможуваат пристап до сферата на крипто-трговија на непостојан ризик. 

Нема да треба да поминувате часови во истражување на тековните трендови на пазарот или да извршите каква било фундаментална техничка анализа. Наместо тоа, единственото нешто што мора да направите е да ги нарачките што ги предложија нашите сигнали за трговија. 

Ако сте подготвени да започнете со cryptosignals.org, тогаш едноставно изберете премиум план што одговара на вашите барања. Кога ќе го следите упатството чекор-по-чекор што го истакнавме погоре; ќе започнете да ги примате сигналите за крипто трговија. 

Имај на ум; cryptosignals.org им нуди на сите нови членови на премиум план 30-дневна гаранција за враќање на парите - така што навистина нема што да се изгуби!