Приватност

Не инвестирајте освен ако не сте подготвени да ги изгубите сите пари што ги инвестирате. Ова е инвестиција со висок ризик и веројатно нема да бидете заштитени ако нешто тргне наопаку. Одвојте 2 минути за да дознаете повеќе

 

Приватност

Оваа Политика на приватност опишува како управуваме со личните информации собрани, користени и споделени кога посетител или клиенти пристапуваат криптосигнали.org .

ТРАНСКАЦИОНАЛНИ ИНФОРМАЦИИ

Што правиш со моите информации?

Кога купувате нешто од нашата продавница, како дел од процесот на купување и продажба, ги собираме личните податоци што ни ги давате, како што се вашето име, адреса и е-пошта.

Кога ја разгледувате нашата продавница, ние исто така автоматски ја добиваме адресата на вашиот протокол за Интернет (IP) на вашиот компјутер, со цел да ни обезбедиме информации што ни помагаат да учиме за вашиот прелистувач и оперативниот систем.

Маркетинг по е-пошта (доколку е применливо): 

Со ваша дозвола, може да ви испратиме е-пошта за нашата продавница, нови производи и други ажурирања.

СОСТОЈБА

Како да се добие мојата согласност?

Кога ќе ни дадете лични податоци за да завршите трансакција, проверете ја вашата кредитна картичка, поставете нарачка, организирајте за испорака или вратете купување, подразбираме дека се согласувате со нашата прибирање и користење само за таа специфична причина.

Ако ги побараме вашите лични информации од секундарна причина, како што е маркетинг, или ќе ве замолиме директно за изразената согласност или ќе ви понудиме можност да кажете не.

Како можам да се повлече мојата согласност?

Откако ќе се одлучите, доколку се премислите, може да ја повлечете вашата согласност за да ве контактираме, за постојано собирање, користење или откривање на вашите информации, во кое било време, контактирајте не на [заштитена по е-пошта] или испраќање по пошта на: криптосигнали.org

ОБЈАВУВАЊЕ

Дали ги откривате моите информации?

Ние може да ги откриете вашите лични информации, ако се бара со закон да го стори тоа или ако крши нашите Услови за Користење.

ОНЛАЈН ПРОДАВНИЦА

Нашата онлајн продавница е домаќин на 3dcart. Тие ни обезбедуваат платформа за е-трговија преку Интернет што ни овозможува да ви ги продаваме нашите производи и услуги.

Повеќе за тоа како 3dcart ги користи вашите лични информации, можете да прочитате овде
https://www.shift4shop.com/privacy.html

Начин на плаќање:

Ако изберете директен портал за плаќање за да го завршите купувањето, онлајн продавницата ги пренесува податоците за вашата кредитна картичка. Податоците за продавницата се шифрираат преку Стандардот за безбедност на податоци за индустријата за платежни картички (PCI-DSS). Податоците за вашата трансакција за набавки се чуваат само онолку колку што е потребно за да се заврши вашата набавка. После тоа, информациите за вашата трансакциска набавка се бришат.

Сите портали за директно плаќање се придржуваат до стандардите поставени од страна на PCI-DSS како што е управувано од страна на Советот за безбедност на PCI, кој е заеднички напор на брендови како Visa, MasterCard, American Express и Discover.

Потребите на PCI-DSS помагаат да се обезбеди сигурно ракување со информации за кредитни картички од страна на нашата продавница и неговите даватели на услуги.

УСЛУГИ НА ТРЕТИ СТРАНИ

Општо, давателите на трети страни што ги користиме само ќе ги собираат, користат и откриваат вашите информации во оној степен што е неопходен за да им се овозможи да ги извршуваат услугите што ни ги даваат.

Сепак, одредени трети лица даватели на услуги, како што се платните портали и другите процесори за плаќање, имаат свои политики за приватност во однос на информациите што ни се потребни да им ги доставиме на вашите трансакции поврзани со купувачите.

За овие провајдери, Ви препорачуваме да ги прочитате нивните политики за приватност за да можете да го разберете начинот на кој вашите лични информации ќе ги вршат овие провајдери.

Можете да се откажете од насочното рекламирање со:

Фејсбук - https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

Гугл - https://www.google.com/settings/ads/anonymous

Bing - https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads

Особено, запомнете дека одредени провајдери може да се наоѓаат во или да имаат објекти кои се наоѓаат во друга јурисдикција од вас или нас. Значи, ако одлучите да продолжите со трансакција која ги вклучува услугите на давателот на услуги од трета страна, тогаш вашите информации може да станат предмет на законите на јурисдикциите во кои се наоѓа тој давател на услуги или неговите капацитети.

На пример, ако се наоѓаат во Канада и вашата трансакција е обработена од страна исплата портал се наоѓа во САД, а потоа вашите лични информации кои се користат во извршувањето на таа трансакција може да биде предмет на објавување, според законот на САД, вклучувајќи Патриотскиот акт.

Откако ќе ја напуштите веб-страницата на нашата продавница или ќе бидете пренасочени на веб-страница или апликација од трета страна, веќе не управувате со оваа Политика за приватност или Условите на користење на нашата веб-страница.

линкови

Кога ќе кликнете на врските на нашата продавница, тие може да ве насочат подалеку од нашата страница. Ние не сме одговорни за содржината или за практиките на приватност на другите страници и ве охрабруваме да ги прочитате нивните изјави за приватност.

БЕЗБЕДНОСТ

За да се заштити вашите лични информации, да преземе разумни мерки на претпазливост и да ги следат индустрија, најдобрите практики за да бидете сигурни дека тоа не е несоодветно изгубени, злоупотребуваат, пристапи, откриени, изменети или уништени.

Ако ни ги дадете информациите за вашата кредитна картичка, информациите се шифрираат со употреба на безбедна технологија на слоеви на штекери (SSL) и се чуваат со шифрирање AES-256. Иако ниеден метод за пренесување преку Интернет или електронско складирање не е 100% безбеден, ние ги следиме сите барања за PCI-DSS и спроведуваме дополнителни општо прифатени индустриски стандарди.

НЕ ПРАВИТЕ

Нашата веб-страница користи „Колачиња“ како датотеки со податоци што се поставени на вашиот уред или компјутер и често вклучуваат анонимен уникатен идентификатор. За повеќе информации во врска со колачињата и како да ги оневозможите колачињата, посетете ја http://www.allaboutcookies.org.

Забележете дека ние не ги менуваме податоците за собирање на податоци и практиките на користење на нашиот сајт, кога ќе го видите сигналот "Не песните" од вашиот прелистувач.

Ако сте европски жител, имате право да пристапите до личните податоци што ги имаме за вас и да побарате да ги коригирате, обновите или избришете вашите лични податоци. Ако сакате да го искористите ова право, ве молиме контактирајте не преку информациите за контакт подолу.

Дополнително, ако сте жител на Европа, забележуваме дека ги обработуваме вашите информации со цел да ги исполниме договорите што би можеле да ги имаме со вас (на пример, ако направите нарачка преку страницата), или на друг начин да ги остваруваме нашите легитимни деловни интереси наведени погоре. Дополнително, забележете дека вашите информации ќе бидат пренесени надвор од Европа, вклучително и во Канада и САД.

Возраст на согласност

Со користење на овој сајт, Вие изјавувате дека сте барем на возраст од мнозинството во вашата држава или покраина на живеење, или дека сте на возраст од мнозинството во вашата држава или покраина на живеење и ќе ни даде вашата согласност да им овозможи на секој од вашиот малолетно издржуваат да го користите овој сајт.

ПРОМЕНИ НА ОВАА ПОЛИТИКА ЗА ПРИВАТНОСТ

Ние го задржуваме правото да се промени оваа политика на приватност во секое време, па ве молиме да го разгледаат често. Измени и појаснувања ќе стапи на сила веднаш по нивното објавување на веб страната. Ако се направи материјални промени на оваа политика, ние ќе ве известиме тука дека тоа е ажуриран, така што ќе се свесни за тоа кои информации ги собираме, како ние го користиме, и под кои околности, доколку ги има, се користат и / или обелоденуваат тоа.

Ако нашата продавница се стекнува или спои со друга компанија, вашите податоци може да се пренесе на новите сопственици, така што ќе можат да продолжат да се продаваат производи за вас.

Прашања и информации за контакт

Ако би сакале да се: пристап, точни, да ја измени или да го избришете какви било лични информации имаме за вас, се регистрирате жалба, или едноставно сакате повеќе информации контактирајте ја нашата приватност Усогласеност директор на [заштитена по е-пошта] или по пошта на криптосигнали.org