Ripple осцилира, но се соочува со отфрлање на највисокото ниво од 0.40 долари

Декември 2, 2022

# Анализа на цени# РИПЕЛ#XRP# XRP / УСД

Долгорочна анализа на Ripple (XRP): мечешки
Цената на Ripple (XRP) iе во пад бидејќи се соочува со отфрлање на највисокото ниво од 0.40 долари. 21-дневната линија SMA беше прекината на 24 ноември бидејќи XRP направи нагорна корекција. Напредниот моментум не можеше да ја надмине 50-дневната SMA. XRP осцилира во рамките на линиите на подвижниот просек за претходната недела. Алткоинот ќе се спушти во областа ограничена на опсег помеѓу нивоата од 0.31 $ и 0.40 $ во надолна страна ако цената се скрши под линијата SMA за 21 ден. Добрата страна е што XRP ќе се искачи на претходниот максимум од 0.55 долари ако ја премине 50-дневната SMA. Во меѓувреме, линиите на подвижниот просек содржат XRP.

Анализа на индикаторот Ripple (XRP)
За периодот 14, Ripple е на ниво 46 на индексот на релативна сила. По последното отфрлање, сега е во зоната на намалување. Сè додека криптовалутата тргува помеѓу линиите на подвижниот просек, таа повторно ќе почне да се движи настрана. И 21-дневниот SMA и наклонот на линијата од 50 дена укажуваат на тренд на опаѓање. На дневниот Stochastic, XRP е во надолен моментум под нивото 80.

Ripple осцилира, но се соочува со отфрлање на највисокото ниво од 0.40 долари
XRP / УСД - Дневен графикон

Технички индикатори:
Главни нивоа на отпор - 2.00 $, 2.50 $, 3.00 $
Главни нивоа на поддршка - 1.50 $, 1.00 $, 0.50 $

Која е следната насока за Ripple (XRP)?
Цената на Ripple сè уште паѓа бидејќи се соочува со отфрлање на највисокото ниво од 0.40 долари. Додека се обидува да се пробие под 21-дневната линија SMA, XRP сега паѓа. Ако продавачите се успешни, пазарот ќе падне на нивото на поддршка од 0.31 долари.

Ripple осцилира, но се соочува со отфрлање на највисокото ниво од 0.40 долари
XRP / УСД - Дневен графиконМожете да купите крипто монети тука. Купете LBLOCK


Забелешка: Cryptosignals.org не е финансиски советник. Направете истражување пред да ги инвестирате вашите средства во какво било финансиско средство или презентиран производ или настан. Ние не сме одговорни за вашите резултати во инвестирањето

Придружи се на нашите Бесплатна група за телеграми

Ние испраќаме 3 ВИП сигнали неделно во нашите бесплатна група за телеграми, секој сигнал доаѓа со целосен
техничка анализа зошто ја земаме трговијата и како да ја пласираме преку вашиот брокер.

Добијте вкус за тоа каква е групата ВИП, приклучувајќи се сега БЕСПЛАТНО!

Придружете се на нашиот телеграм