Ripple тргува во прекупениот регион бидејќи ризикува да се намали до 0.31 $

Декември 2, 2022

# Анализа на цени# РИПЕЛ#XRP# XRP / УСД

Долгорочна анализа на Ripple (XRP): мечешки
Цената на Ripple (XRP) осцилира помеѓу линиите на подвижниот просек бидејќи ризикува пад до 0.31 $. Последица е дека сè додека линиите на подвижниот просек не се прекинат, XRP ќе биде принуден да тргува во опсег. Со други зборови, кога ќе се скршат нивоата на ограничен опсег, алткоинот ќе има тренд. Ако цената се скрши под 21-дневната линија SMA, алткоинот ќе се намали до регионот ограничен на опсег помеѓу нивоата од 0.31 $ и 0.40 $. Во надолна линија, ако XRP го помине 50-дневниот SMA, може да се искачи на претходниот максимум од 0.55 долари. XRP/USD моментално се тргува со 0.38 долари во моментот на пишување.

Анализа на индикаторот Ripple (XRP)
На индексот на релативна сила, Ripple е на ниво 46 за периодот 14. И покрај нагорната корекција, тој сè уште е во зоната на надолниот тренд. Подвижните просечни линии на пазарот на криптовалути укажуваат на странично движење. Линијата за 50 дена и SMA линијата за 21 дена покажуваат надолен тренд. XRP доживува надолна динамика на дневниот Stochastic под нивото 80.

Ripple тргува во прекупениот регион бидејќи ризикува да се намали до 0.31 $
XRP / УСД - Дневен графикон

Технички индикатори:
Главни нивоа на отпор - 2.00 $, 2.50 $, 3.00 $
Главни нивоа на поддршка - 1.50 $, 1.00 $, 0.50 $

Која е следната насока за Ripple (XRP)?
Ripple опаѓа бидејќи ризикува пад на 0.31 долари. Како што ја ретестира 21-дневната поддршка за SMA линијата, XRP ја губи земјата. Ако се одржи тековната поддршка, движењето на опсегот ќе продолжи. Од друга страна, ако се одржи тековната поддршка, алткоинот ќе падне на ниво од 0.31 долари или 0.19 долари.

Ripple тргува во прекупениот регион бидејќи ризикува да се намали до 0.31 $
XRP / УСД - Дневен графиконМожете да купите крипто монети тука. Купете LBLOCK


Забелешка: Cryptosignals.org не е финансиски советник. Направете истражување пред да ги инвестирате вашите средства во какво било финансиско средство или презентиран производ или настан. Ние не сме одговорни за вашите резултати во инвестирањето

Придружи се на нашите Бесплатна група за телеграми

Ние испраќаме 3 ВИП сигнали неделно во нашите бесплатна група за телеграми, секој сигнал доаѓа со целосен
техничка анализа зошто ја земаме трговијата и како да ја пласираме преку вашиот брокер.

Добијте вкус за тоа каква е групата ВИП, приклучувајќи се сега БЕСПЛАТНО!

Придружете се на нашиот телеграм