Што се Crypto Pips - како функционира? [Ажурирано во август 2023 година]

телеграма

Бесплатен канал за крипто сигнали

Повеќе од 50 илјади членови
Техничка анализа
До 3 бесплатни сигнали неделно
Едукативна содржина
телеграма Бесплатен Телеграмски канал

Кои се Crypto Pips во тргувањето со Forex и која е нивната вредност?

„Pip“ значи процент во точка или цена на каматна точка. Во светот на тргувањето со девизен курс, тоа е најмалиот ценовен потег што може да го направи девизниот курс, следејќи ги конвенциите на девизниот пазар.

Повеќето валутни парови имаат цени напишани со четири децимални места. Еден пип е најмалата единица за промена на четвртото децимално место (како 1/10,000.). На пример, најмалиот можен потег на валутен пар USD/CAD е 0.0001 $, еднаков на еден пип.

Pips во forex trading не се исти како bps (основни точки) што се користат на пазарите со каматни стапки. Bps означува 1/100 од 1% (како 0.01%), што е сосема поинаков концепт.

Кога тргувате со крипто, треба да го разберете движењето на девизниот курс. Две од суштинските работи што треба да ги знаете во овој поглед се „намази“ и „пиперки“. Ова е клучно, бидејќи и двата овие услови ќе диктираат колку плаќате за да тргувате со избраниот крипто пар, и на тој начин - тие директно ќе влијаат на вашата способност да остварите профит. 

Квартален сигнал за криптовалути
£78
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Сигнали за криптовалути - XNUMX-годишно
£114
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
Годишно сигнали за криптовалути
£210
 • 2-5 сигнали дневно
 • 82% стапка на успех
 • Влез, искористете профит и стоп загуба
 • Износ на ризик по трговија
 • Сооднос на награда за ризик
arrow
arrow

Во ова упатство, ќе ги покриеме криво и криво на 'Што се крипто пипс?„за да можете да влезете на овој пазар со широко отворени очи.  

Најдобри брокери со крипто-ширења со ниски цевки-брз преглед

Иако има многу брокери на пазарот со кои можете да тргувате, не сите од нив ги имаат најдобрите услуги за вас. Ова е причината зошто треба да ги земете предвид брокерите со најдобри крипто -намази пред да започнете со тргување. На крајот на краиштата, во просторот за тргување со крипто, ширењето често се пресметува во пипс.

Тука, ги истакнавме најдобрите платформи за тргување со најтесните крипто -ширења.

 • eToro -Најдобар ефтин брокер со најтесните крипто ширења
 • аватард - Најаналитички брокер со супер тесни крипто ширења

Посетете го еТоро сега

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Што се крипто пипс и шири?

Одвојувањето време за разбирање на „пипс“ ќе го направи вашето патување за тргување со криптовалути попречно. Накусо, терминот пип или ќе се однесува на „процент во точка“ или „каматна точка на цената“. Но, во последно време, трговците со криптовалути го нарекуваат овој термин како „пипети“, „поени“ и „многу“.

Пип ќе биде еквивалентно на последното децимално место во цитат. На пример, ако крипто -пар БТК/УСД се зголеми од 48,000.00 американски долари на 48,000.01 американски долари, ова ќе изнесува една пипка. Пипсите остануваат суштински фактор што го зема предвид секој брокер за криптовалути.

Важноста на овој концепт е поврзана со неговата природа како стандардизирана мерна единица во крипто тргувањето. На крајот на краиштата, би била хаотична сцена доколку трговците немаат заедничка единица со која ќе можат да ги соопштат условите за купопродажба на позиции.

Како да се пресметаат пипчињата во крипто?

Како да се пресметаат пипчињата во Crypto - Crypto.org

Како да броите пипчиња со користење на калкулатор за крипто пип? Секоја пипка има своја индивидуална вредност. Ова значи дека за секој пар криптовалути, вредноста на секој пип мора конкретно да се пресмета. Сега, навистина не треба да научите како да пресметувате пип крипто користејќи крипто пип калкулатор бидејќи најдобрите крипто-брокери автоматски ќе ви ја покажат вредноста на вашата процентуална размена.

Ова го прави тргувањето поудобно и побрзо. Сепак, учењето како сами да ја пресметате вредноста на пипот го зголемува вашето знаење за тргување со крипто. Уште поважно, ви помага да ги заштитите ризиците и да ги максимизирате вашите стратегии за тргување.

Ако исто така разбирате како да ја пресметате вредноста на пип, веројатно можете да ги предвидите вашите потенцијални добивки или загуби. Исто така како да се бројат пипчињата.

 • Да претпоставиме дека сакате да тргувате со криптовалутниот пар БТК/УСД.
 • Ако купите многу парчиња БТК/УСД, вредноста на пипот ќе биде 0.01 УСД.
 • Ова значи дека вашата потенцијална добивка или загуба за овој пар крипто -валута ќе се пресмета на 0.01 американски долари за секој пип.

Клучно е да се напомене дека вредноста на пипот ќе се заснова на парчето што го купувате. Во тој случај, да разгледаме како работи со БТК/УСД:

 • За едно парче, вредноста на пипот е еквивалентна на 0.01 американски долари.
 • За една мини лото, вредноста на пипето ќе биде еквивалентна на 0.001 УСД.
 • За еден микро -лот, вредноста на пипот ќе биде еквивалентна на $ 0.0001.

Сега, да го ставиме тоа во контекст. 

Да претпоставиме дека еден лото е 1,000 единици од криптовалутниот пар. Да претпоставиме дека цената на БТК/УСД се движи од 48,000.00 УСД до 48,000.01 УСД и вие тргувате со многу парцели. Тоа би било еднакво на потенцијална добивка или загуба од 10 долари.

Горенаведената пресметка ги претставува основните работи што треба да ги знаете за пресметување пип. Сепак, запомнете дека не треба да се грижите за ништо од ова, бидејќи ќе ја најдете вредноста на вашата пип на платформата за тргување што ја користите. Секојпат кога цената ќе се смени, вредноста на пипот ќе се пресметува во реално време.  

На крајот на краиштата, пипите се важни во оваа инвестициска сцена, не само затоа што тие се основни елементи во одредувањето на исходот од вашите крипто -занаети - во однос на добивката и загубата.  

Заштитете ги вашите ризици кога тргувате со стратегија базирана на пип

Кога тргувате со парови со криптовалути, важно е да ги забележите цените „прашај“ и „понуди“. Ова е причината зошто е од клучно значење за вас да ги разберете пипите откако ќе влезете во сцената за тргување со крипто -валута.

Да претпоставиме дека вашата стратегија за тргување бара од вас да направите над 25 pips за да обезбедите профит. Во исто време, не можете да си дозволите да претрпите загуба над 10 точки.

Можете да го направите ова на два начина:

 • Можете да ја сумирате вашата отворена вредност и вредноста на вашиот профит. Потоа одземете ја вредноста на вашата стоп-загуба. Ова ќе ви овозможи да балансирате помеѓу обезбедувањето на вашиот профит и не достигнувањето на вашата точка на стоп-загуба. 
 • Од друга страна, можете да го одземете распонот од вашата стоп-загуба и профит. Во овој случај, имате еднакви шанси да го постигнете вашиот профит и стоп-загуба. 

Затоа, важно е секогаш да ги проценувате распоните на вашите занаети. Што е најважно, треба да изберете брокери со тесни распони, бидејќи тоа ги прави вашите занаети попрофитабилни.

Што се крипто пипс? Разбирање на ширењето

Иако објаснивме што се крипто пипс, исто така е важно да го разберете ширењето и како тоа влијае на вашите занаети. Во едноставни термини, ширењето се однесува на разликата помеѓу цената за барање и понудата на секој пар криптовалути.

Пипсите се начин за мерење на распространетоста кога тргувате со крипто пар, и затоа двата концепта се меѓусебно поврзани. Кога отворате позиција, автоматски ќе работите со загуба. Оваа загуба се однесува на ширењето, што во суштина е надоместокот што го плаќате на брокерот за услугите за тргување што ви се нудат.

Затоа, мора да се осигурате дека остварувате профит што го покрива ширењето. Притоа, ќе можете да ги максимизирате приносите што ги остварувате од трговијата со крипто.

Еве еден пример за да ви понудиме повеќе сознанија за тоа како функционира ширењето.

 • Да претпоставиме дека тргувате со крипто пар БТК/УСД.
 • Ако цената на вашата понуда е 48,000.00, а цената за барање е 48,000.04, тогаш распонот тука е разликата помеѓу двете вредности.
 • Во овој пример, намазот изнесува 4 пипчиња.

Затоа, вашето знаење за пипс и намазот ќе бидат релевантни и за вашите краткорочни и долгорочни занаети. Понатаму, постојат различни видови на намази што ги користат крипто брокерите.

Еве ги вообичаените за кои треба да знаете:

 • Фиксна: Тука, распонот што го наплатува брокерот останува конзистентен, без оглед на пазарните услови. Ова значи дека секогаш ќе имате идеја за ширењето што треба да го очекувате кога ќе тргувате со криптовалутен пар.
 • Променлива: За овој вид на ширење, тој се менува врз основа на пазарните услови. Исто така наречен „лебдечки“, променливиот распон најверојатно ќе биде минимален кога пазарот е активен. Меѓутоа, откако пазарот ќе стане активен, распространетоста се намалува подеднакво.
 • Делумно поправено: Што се однесува до овој тип на ширење, дел од него е фиксиран додека производителот на пазарот одлучува за остатокот. Ова значи дека производителот на пазарот секогаш може да додаде повеќе на распонот врз основа на тековните услови за тргување. 

Вреди да се напомене дека кога ќе отворите позиција на пар криптовалути со значителен удел, најверојатно ќе претрпите загуби на почетокот на вашата трговија. Меѓутоа, ако трговијата оди во ваша корист, брзо ќе ги вратите загубите. На пример, ако ширењето изнесува 4 пипки, треба да остварите добивка од над 4 пип крипто за да остварите профит.

На крајот на краиштата, кога ќе разберете како функционира ширењето, можете да ги знаете работите на кои треба да внимавате кога ги оценувате најдобрите брокери за тргување со парови со криптовалути. Ги истакнавме најдобрите платформи за тргување со крипто со најтесни распони во деловите подолу.

Најдобри брокери за најтесни крипто пипси

Користењето на најдобрите брокери за вашите занаети е начин да ги максимизирате вашите приноси. Со овие брокери, добивате супер тесни распони и не правите толку надоместоци како што би направиле со некои други платформи за тргување. 

1. eToro-Најдобар брокер за ширење со ниски цевки

eToro е еден од најдобрите брокери за тргување со парови со криптовалути. Со преку 20 милиони корисници, eToro нуди врвни брокерски услуги по ниска цена. Кога тргувате со парови со криптовалути на оваа платформа, тоа го правите само на распространета основа. Ова значи дека надоместоците за провизија што се плаќаат на други брокери не постојат на eToro. Дополнително, брокерот обезбедува тесни распони што ви овозможуваат да го задржите најголемиот дел од профитот за себе.

Понатаму, уште една поволност на eToro е тоа што можете да плаќате со бројни опции. Платформата поддржува дебитни/кредитни картички, е-паричници и трансфери преку банка. Откако ќе го депонирате минималниот потребен износ, можете да започнете да тргувате со крипто парови за само 25 долари. Со поддршка на различни опции за плаќање, платформата ви олеснува да тргувате.

Дополнително, бидејќи можете да започнете да тргувате со 25 долари, безбедно е да се каже дека еТоро ви овозможува да влезете во пазарите на криптовалути со минимален ризик. Ова е важна карактеристика, особено ако сте почетник што сакате да разберете како функционираат крипто пипите и ширењето пред да започнете со обемно тргување. Покрај тоа, на eToro, добивате пристап до бројни пазари за криптовалути, што ви овозможува да ги диверзифицирате вашите занаети.

Како почетник, веројатно нема да ги разберете најдобрите начини за тргување. Меѓутоа, со алатката за тргување со копии eToro, ова е олеснето. Со оваа алатка, можете лесно да ги копирате отворените позиции на искусни трговци, да го внесете вашиот удел и да започнете со тргување. На овој начин, можете да купувате и продавате на пасивен начин без да морате да поминете низ строгоста на анализата на пазарот. Постепено, ќе започнете да добивате поцврсто разбирање на сцената за тргување со крипто.

Исто така, важно е да се спомене дека овој брокер ви обезбедува социјални платформи преку кои можете да комуницирате со други трговци. Ова е ефикасен начин за учење од другите и споделување стратегии што можат да ви помогнат да ги зголемите вашите занаети. Понатаму, eToro ви овозможува да купувате и продавате CFD инструменти, што е одлична придобивка ако барате да тргувате краткорочно. Ова е затоа што, со CFD, можете да тргувате со крипто-парови со средства за потпора и кратка продажба.

Конечно, eToro е високо регулирана платформа за тргување со крипто. Брокерот е регулиран од CySEC, FCA и ASIC. Ваквиот регулиран брокер има опсег на работа според кој треба да се усогласи, што секогаш значи дека можете безбедно да тргувате со крипто. Можете да започнете со eToro со користење на неговата главна веб -страница или преземање мобилна апликација. Вториот ви овозможува да тргувате од каде било користејќи го претпочитаниот начин на плаќање.

Нашата рејтинг

 • Тргувајте со десетици крипто средства само на распространета основа
 • Регулирани од FCA, CySEC и ASIC - исто така одобрени во САД
 • Платформа погодна за корисникот и минимален удел во крипто од само 25 долари
 • Надоместок за повлекување од 5 долари
67% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

2. AvaTrade - Најаналитички брокер со супер тесни крипто ширења

AvaTrade е истакнат брокер за криптовалути на пазарот со единствена точка на продажба што е обезбедувањето алатки за техничка анализа. Ова е голема предност за вас како трговец со крипто -валута и ви помага да ги максимизирате вашите занаети. Со техничка анализа, добивате повеќе сознанија за пазарот и добивате подобро разбирање за факторите како што се пипс и намази.

AvaTrade нуди купишта технички показатели и алатки за цртање на графикони - што е непроценливо за оваа намена. Понатаму, платформата се занимава со CFD инструменти. Ова значи дека кога тргувате со парови со криптовалути, тоа го правите без да ги чувате токените. Уште еднаш, ова значи дека можете да се обидете да профитирате и од пазарите во пораст и од падот. Дополнително, платформата е лиценцирана во повеќе од седум јурисдикции.

AvaTrade поддржува добар избор на дигитални токени, од кои повеќето се проекти со големи капацитети како Bitcoin, XRP и Ethereum. Во однос на започнувањето, можете да депонирате средства на вашата сметка AvaTrade користејќи дебитни/кредитни картички и е-паричници како Paypal и Apple Pay. Минималниот депозит изнесува само 100 американски долари. Кога станува збор за надоместоците, нема да платите ништо за да додадете или повлечете средства.

Понатаму, и можеби најважно, AvaTrade е 0% провизија брокер. Ова е затоа што ќе тргувате само на распространета основа. Во суштина, откако ќе остварите профит што ја покрива разликата помеѓу цената за барање и понуда, добро сте. Овој брокер исто така ви овозможува да вежбате крипто тргување пред да влезете на пазарите со вистински пари. Ова е одлично за почетниците, бидејќи ќе тргувате без ризик со хартиени средства.

Нашата рејтинг

 • Многу технички индикатори и алатки за тргување
 • Бесплатна демо сметка за практикување трговија со крипто
 • Без провизии и во голема мера регулирани
 • Можеби повеќе одговара на искусни трговци
71% од инвеститорите во трговијата на мало губат пари кога тргуваат со CFD со овој давател

Што се крипто пипс? Избор на најдобар брокер

Во вашето барање да разберете “што се крипто пипови?„, Треба да знаете како да го изберете вистинскиот брокер. Ова се случува затоа што најдобрите крипто брокери ви нудат ширење со ниски цевки, што овозможува адекватно обезбедување на вашиот профит.

Во овој дел, ние ви ги обезбедуваме сите работи што треба да ги знаете за да го изберете вистинскиот брокер.

Регулативата

Кога брокерот е регулиран, тој има поголем кредибилитет. Ова е причината зошто брокерите сакаат eToro издвоите на пазарот. Како регулиран брокер, оваа платформа е ревидирана од врвни финансиски институции кои работат за да обезбедат правичност и транспарентност на пазарот. 

Регулираните брокери често имаат опсег на работа според кој работат. Ова вклучува вршење на KYC проверки на нови клиенти и чување на парите на клиентите на одделни банкарски сметки. Трите крипто-брокери за кои разговаравме погоре - eToro и аватард – сите се силно регулирани од реномирани финансиски тела. 

Надоместоци и провизии

Можете да остварите импресивен профит на вашите занаети и сепак да изгубите поголем дел од него за надоместоци и провизии. Ова е причината зошто треба да размислите за брокери со тесни распони и структура со ниски надоместоци пред да изберете платформа за тргување. Структурата на надоместокот на платформата што ќе ја изберете ќе го одреди вашето искуство додека тргувате.

Поддршка за многу пазари

Треба да размислите дали брокерот што го избравте има долга листа на поддржани крипто -валути. Ова е важно, особено ако барате да тргувате со помал проект.

Поради оваа причина, може да размислите за брокер како eToro кој ви обезбедува стотици пазари за криптовалути. Ова вклучува фиат-на-крипто парови, крипто-крст парови и многу токени Дефи. 

начини за плаќање

Постојат различни начини за плаќање на платформа за тргување со крипто. Но, ќе сакате да размислите за брокер кој поддржува многу начини на плаќање, како што се дебитни/кредитни картички и е-паричници.

Опции за алатки за анализа

Настрана од услугите за директно тргување, некои брокери како AvaTrade исто така ви обезбедуваат алатки за техничка анализа. Ова е важен фактор за трговците со криптовалути. Брокерите од оваа природа често ви дозволуваат да научите и да стекнете повеќе сознанија додека тргувате, исто така. Ова е ефикасен начин за максимизирање на вашите занаети. 

Како да започнете со најдобрите брокери за најтесни крипто пипи: Чекор-по-чекор прошетка

Сега кога научивте што се крипто пип и како да го изберете вистинскиот брокер, треба подеднакво да го разберете процесот за да започнете.

Откако ќе изберете брокер со супер тесни распони, првото нешто што треба да направите е да отворите сметка. 

Чекор 1: Отворете сметка

eToro го презема водството како најдобар брокер за тргување со парови на криптовалути. Ова се должи на регулаторната положба на платформата и структурата со ниски трошоци, што ви овозможува да тргувате со крипто парови на рентабилен начин. Затоа, првото нешто што треба да направите е да го посетите eToro и да отворите сметка.

Ова треба да ви одземе само неколку минути, бидејќи едноставно треба да дадете основни лични информации заедно со вашите податоци за контакт.

Посетете го eToro

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Чекор 2: Завршете го процесот на KYC

Како регулиран брокер, не можете да тргувате со криптовалути eToro без приложување на некои детали и прикачување на валидна лична карта која може да биде пасош/возачка дозвола. По поднесувањето на овие документи, eToro ќе го потврди вашиот идентитет и ќе ви овозможи да продолжите.

Чекор 3: Направете депозит

Откако ќе завршите со процесот KYC, сега можете да ја користите вашата дебитна/кредитна картичка на eToro. Едноставно внесете ги деталите за вашата картичка и продолжете со депозит. Забележете дека минималниот депозит што можете да го направите овде е 200 американски долари. Сепак, можете да тргувате со крипто од само 25 долари.

Чекор 4: Пребарај за Крипто пазар

Лоцирајте го полето за пребарување и внесете го името на крипто средството со кое имате намера да тргувате. Како и во примерот подолу, ние бараме да тргуваме со Алго. 

Ако сакате да видите на кои пазари се достапни дигитални средства eToro, кликнете на копчето „Отворени пазари“ проследено со „Крипто“.

Чекор 5: Трговија со крипто

Последната фаза во процесот е да поставите налог за купување или продавање за избраната крипто валута. Овие нарачки се како го упатувате брокерот да направи трговија во ваше име.

Исто така, ќе треба да го внесете вашиот удел во полето „Износ“. Запомнете, можете да започнете со тргување од само 25 долари на eToro.

Што се крипто пипс? Заклучок 

Во ова Што се крипто пипс? Водич, опширно разговаравме за се што треба да знаете за оваа тема. Утврдивме дека крипто Pips се важни за тргување со парови на криптовалути и знаењето како тие функционираат ќе ви помогне подобро да ја разберете оваа инвестициска сцена.

Исто така, разговаравме за тоа како можете да ги изберете најдобрите брокери со најтесни распони. Заклучивме дека еТоро е најдобриот брокер со кој можете да ги добиете најконкурентните распони со ниски типови во оваа арена. С you што треба да направите е да креирате сметка со платформата и да започнете со тргување од само 25 долари.

Посетете го eToro

67% од сметките за инвеститори во мало губат пари кога тргуваат CFD со овој провајдер.

Најчесто поставувани прашања

Што се крипто пипс?

Крипто Pips ги претставува промените во девизните курсеви на паровите криптовалути. Од клучно значење е да се разбере како тие функционираат ако сакате постојано да го добивате најдоброто искуство од тргувањето со крипто средства.

Што е пример за пип?

Да претпоставиме дека БТК/УСД се поместува од 48,000.00 УСД до 48,00.01 УСД. Ова поместување е еквивалентно на 1 пип.

Како да ги изберете најдобрите брокери со најтесни распони?

Постојат одредени работи што треба да ги земете предвид при оценувањето на различни брокери. Општо земено, регулираните брокери се веродостојни и често исплатливи. Попрецизно, земете ги во предвид брокерите со структура со ниски надоместоци, особено оние кои ви дозволуваат да тргувате само на основа на ширење. За таа цел, најдобри брокери се eToro и аватард.

Која е вредноста на еден пип на БТК/УСД?

Ако купите многу парчиња БТК/УСД, вредноста на пипот ќе биде 0.01 УСД. За мини пар од ист пар, вредноста на еден пип ќе биде 0.001 УСД.

Кое е ширењето во крипто?

Ова се однесува на јазот помеѓу цената за „барање“ и „понуда“, што во суштина е надоместок што го наплатува брокерот. Затоа, за да остварите профит од вашите занаети, треба да остварите профит што го надминува ширењето.

Што е пип во тргувањето со криптовалути?

Симболот pips означува процентен поен. Трговците го користат овој метод за да ги измерат промените во кое било средство или валутен пар. Поентата е движење кое е помало од пипот.

Како функционираат пиповите во крипто?

Pips, кои се однесуваат на едноцифрена флуктуација на цената на одредено ниво, се единиците што се користат за мерење на движењето на цената на криптовалутата. Вообичаено, нивото на „долар“ е местото каде што се разменуваат вредни криптовалути, па оттука и цената се менува од 190.00 долари на 191 долари.

Колку чини 1 пип во крипто?

Ќе ви помогне ако имате на ум дека еден пип во светот на криптовалутите е еднаков на 0.01 разлика во цената.

Дали крипто има пип?

Мерната единица која се користи за тргување со валути, криптовалути и други финансиски производи се нарекува пип или процент во точка.

Што е 1 пип на Ethereum?

Денешниот курс PIP во однос на ETH е 0.0001341 ETH, што е пад од 4.10% од претходниот ден.

Дали 1 пип е 10 долари?

Повеќето валутни парови се ценети со четири децимални места, со еден пип (т.е. 1/10,000-ти) на четвртата позиција. На пример, најниското движење на целата единица дозволено за валутен пар USD/CAD е 0.0001 $, или еден пип.

Колку е 1 долар во пипс?

За мини лот, еден пип е еквивалентен на 1 $; ако купите 10,000 единици или мини многу американски долари, една промена на цената во цената е еднаква на 1 долар. Ако тргувате со многу мали американски долари, 1 долар е еквивалентно на еден пип.

Колку пип е 10 долари?

$1 е вредноста на пип. Ќе остварите добивка од 10 пип, или 10 долари ако купите 10,000 евра во однос на доларот по 1.0801 и ги продадете по 1.0811.

Колку пиперки во една рупија?

67.50 PKR се во 1 пип.

На што се еднакви 100 пип?

Што се однесува до вредноста на пип на американскиот долар, 100 пип се еквивалентни на 1 цент, а 10,000 пип е еднаков на 1 долар. Оваа регулатива не се однесува на јапонскиот јен.

Колку чинат 20 пипчиња во злато?

Додадете ја вредноста на пип на бројот на добивки или загуби на пип во зделката за да ја добиете вредноста на златните стапчиња. На пример, ако сте направиле договор и сте купиле 20 пип, а златото има вредност на пип од 0, вашиот профит би бил 2 долари (20 x 0,01 = 0.20).

Дали 30 пипчиња се добри?

Односот помеѓу стоп загубата (15-20 пип) и преземање профит (30-40 пип) е еден до два. Трговците мора да го споредат ова со расположливиот капитал и користената стратегија за управување со ризик. Како заклучок, можеме да кажеме дека тргувањето со зголемувања од 30 пип секој ден е ангажиран и агресивен пристап кој ќе донесе висок профит на секоја зделка.

Кое е правилото 20 пипчиња?

Методот за скалпирање на девизен курс „20 пипки дневно“ му овозможува на трговецот да прави 20 пипки дневно или најмалку 400 пипчиња неделно. Наведениот валутен пар мора да се движи агресивно во текот на денот и да биде колку што е можно нестабилен за да го следи овој метод.

Што значат pips во тргувањето?

Кратенката „Pip“ значи ценовна каматна точка или процент во точка. Според обичаите на девизниот пазар, пип е најмалото подесување на единечната цена што може да го направи девизниот курс. Повеќето валутни парови се ценети со четири децимални места, со еден пип (т.е. 1/10,000-ти) на четвртата позиција.

Колку вредат 50 пипчиња?

Вредноста на 50 пипчиња за типична лота (100,000 единици) би била 500 $ (0.10 $ x 100,000 x 50). Цената на 50 пипчиња за мала парцела (10000 единици) би била 50 долари (0.10 долари x 10,000 x 50 долари). Цената од 50 пипчиња доколку тргувате со микро лот (1,000 единици) би била 5 $ (0.10 $ x 1,000 x 50).